Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Ardahan'da

Bakan Yazıcı: "Müteşebbisimizin ticaret faaliyeti kolaylaştırmak, rekabet gücünü arttırmak bizim görevimiz. İnşallah ülkemizin insanının hayat standartları yükselmiş, refah seviyesi artmış, k...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Müteşebbisimizin ticaret faaliyeti kolaylaştırmak, rekabet gücünü arttırmak bizim görevimiz. İnşallah ülkemizin insanının hayat standartları yükselmiş, refah seviyesi artmış, kendisinden emin, geleceğinden umutlu olarak yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz" dedi.

Ardahan Valiliğini ziyaret eden Bakan Yazıcı, burada Vali Seyfettin Azizoğlu'ndan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı

Burada açıklama yapan Yazıcı, Çıldır/Aktaş Gümrük Kapısı'nın temel atma töreni için Ardahan'da bulunduğunu söyledi.

Kapının maliyetinin yaklaşık 50 milyon lira olduğunu, bunun 10 ay gibi bir sürede faaliyete geçeceğini ifade eden Yazıcı, "İnşallah buradaki çalışmalar 10 ay içerisinde bitecek. Belki yüzde 10 artısı eksisi olabilir. Tabi bu kapının yapılması kadar bağlantı yollarının da yapılması önemli. Onu hem bizler takip edeceğiz. hem milletvekili arkadaşlar takip ediyor. Yani bu kapının yapılması çok gecikti ama gecikmesinde bizim kusurumuz var mı yok mu, tartışmayacağım. Boş durup yatmamışız. Başka şeylerle meşgülüz. Başka kapılarla" şeklinde konuştu.

Yazıcı, yakında Dilucu Hudut Kapısı'nın da temellerini atacaklarını dile getirerek, "Böyle devam ediyoruz. Müteşebbisimizin ticaret faaliyeti kolaylaştırmak, rekabet gücünü arttırmak bizim görevimiz. İnşallah ülkemizin insanının hayat standartları yükselmiş, refah seviyesi artmış, kendisinden emin, geleceğinden umutlu olarak yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz" ifadesini kullandı.

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu  da  Bakan Yazıcı'yı Türkiye'nin hudut boylarında ağırlamaktan gurur duyduğunu belirterek, bugün Ardahan'da önemi bir tesisin temelini attıklarını vurguladı.

Azizoğlu, "Bu gün temeli atılan Aktaş kapımız ve mevcut olan Posof Türkgözü kapımızla beraber ülkemiz bin yıllık komşumuz ve kadim dostumuz Gürcistan ile kopmaz bağ ve hep dostluğa, kardeşliğe açık iki güzel kapımız olacaktır. Bu kapıların, bu iki dost ve kardeş ülke insanları arasında sarsılamaz bağları kuvvetlendireceğine olan inancımızı da belirtmek istiyorum. Bu kapılar vesilesiyle Karadeniz ve Avrupa ticaret yolu komşumuz Gürcistan üzerinden Asya'nın en uç noktalarına kadar uzanmış olacaktır" diye konuştu.

Yazıcı, Kongre Caddesi'nde esnaf ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçti. Daha sonra Ardahan Belediyesi'ni ziyaret eden Yazıcı, burada Başkan Faruk Köksoy'dan belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. - Ardahan

Kaynak: AA / Güncel

Gürcistan Çıldır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title