Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

"Bakanlığım sorumluluk alanı içinde içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda 3 milyon 497 bin 923 lira değerinde silah, mühimmat ve güvenlik malzemesi ele geçirildi"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bakanlığının sorumluluk alanı içinde gerçekleştirilen operasyonlarda 3 milyon 497 bin 923 lira değerinde silah, mühimmat ve güvenlik malzemesi ele geçirildiğini bildirdi.

Bakan Yazıcı, yazılı açıklamasında, taşrada görevli personelin civar ülkelerdeki iç savaş durumlarını da göz önünde bulundurarak, kaçakçılıkla mücadelede büyük bir titizlikle görev yaptıklarını belirtti.

Suriye'deki iç karışıklığın başlamasından bu yana, bu ülkeye açılan kapılarda sıkı kontrol önlemleri aldıklarını ifade eden Yazıcı, Irak'ta çatışmaların başlaması nedeniyle bu bölgeye yönelik çalışmalarda da hassasiyet gösterdiklerini kaydetti.

Gümrüklerdeki modernizasyon, teknolojik yapılanma ve personelin görev bilinci ile hareket etmesinin kaçak silah ve mühimmatın ele geçirilmesinde en önemli etkenler olduğuna dikkati çeken Yazıcı, gerçekleştirilen operasyonlarda, "kurusıkı" olarak tabir edilen çok sayıda silah ve aksamının ele geçirildiğine işaret etti. Yazıcı, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda gümrük muhafaza kaçakçılık ve istihbarat müdürlüğü ekiplerimiz, son aylarda İzmir'de iki adet konteynerde 24 bin 640 adet kurusıkı tabanca ve aksamı ile 1,7 ton silah namlusu ve 5,8 ton mermi çekirdeği, İstanbul'da bir konteynerde 9 bin 800 adet tabanca, 11 bin 250 adet tabanca namlusu, 19 bin 985 adet şarjör aksamı, tabanca namlusunu işlemek için yapıldığı düşünülen motor tertibatıyla birlikte 1 adet makine ve motor tertibatı ile zımpara takılı 1 adet makine, Bursa'da ise 2 bin 3 adet uzun namlulu silah, Antalya'da 6000 adet mermi ele geçirmişlerdir. Bakanlığım sorumluluk alanı içinde 2014 içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 3 milyon 497 bin 923 lira değerinde silah, mühimmat ve güvenlik malzemesi ele geçirilmiştir."

Yazıcı, söz konusu kaçakçılık olayları içinde yer alan şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Suriye Irak Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title