Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Van'da Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Van, nasıl 15 Temmuz gecesinde darbe girişimine ve terör örgütüne karşı yekvücut durmuşsa, PKK terör örgütüne karşı da duracaktır.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Van, nasıl 15 Temmuz gecesinde darbe girişimine ve terör örgütüne karşı yekvücut durmuşsa, PKK terör örgütüne karşı da duracaktır." dedi.

Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda yapılması planlanan kompleksin temel atma törenine katılmak üzere Van'a gelen Bakan Tüfenkci, İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK tarafından patlayıcı yüklü araçla saldırının gerçekleştirildiği polisevi ve polis merkezinde inceleme yaptı.

Tüfenkci burada iş yerleri ve evleri zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Daha sonra Van Ticaret Sanayi Odası'na (Van TSO) geçen Bakan Tüfenkci, burada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Van TSO Başkanı Necdet Takva ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Van TSO Başkanı Takva'dan brifing alan Bakan Tüfenkci, "Teröristlere karşı Van halkının oldukça duyarlı olduğunu biliyoruz. Van, nasıl 15 Temmuz gecesinde darbe girişime ve terör örgütüne karşı yekvücut durmuşsa, PKK terör örgütüne karşı da duracaktır." dedi.

"Anahtar teslim fabrikalar kurulacak"

15 Temmuz gecesinde Beşyol Meydanı'nda teröre karşı duran ve demokrasi nöbeti tutan Van halkına teşekkür eden Tüfenkci, kentin Türkiye'nin en önemli illerinden biri olduğunu söyledi.

Van depremi yaşandığında bütün Türkiye ve hükümet olarak kısa zamanda bu yaraların sarılması konusunda hiçbir siyasi fikre bakmadan Van'ı inşa ettiklerini dosta düşmana gösterdiklerini anlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Onun da mimarlarının başında sayın Bakanımız Beşir Atalay geliyor. Dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a karşı sevgisini hepimiz o dönemde görmüş olduk. Van, İran'a en fazla sınırı olan illerimizden biridir. Dolayısıyla Van'ın değişip dönüşerek bir yere gelmesi Türkiye'nin bir yere gelmesi anlamına gelmektedir. Doğudaki cazibe merkezlerinden bir tanesinin Van olması noktasını Başbakanımız kamuoyu ile paylaştı. Geçtiğimiz Bakanlar Kurulu'nda da bu cazibe merkezlerini görüştük. Önümüzdeki haftalar içerisinde bunun kararını Başbakanımız açıklayacaktır. Bu çok önemli yatırımları beraberinde getirecektir. Finansmana erişim konusu başta olmak üzere, anahtar teslim fabrikaların kurulmasını da beraberinde getiriyor."

"Hükümet olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz"

İkinisan Polisevi ve polis merkezine yapılan saldırıda zarar gören ticaret odasının yaralarının sarılarak misafir ağırlayacak konuma getirildiğini anlatan Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yönetim kısa zamanda nasıl odayı toparladıysa polisevi ve merkezi için de bunu yapacaklarının sözünü kendilerinden istiyoruz. Bildiğim kadarıyla polisevi ve merkezimiz zamanında oda ve tüccarımızın katkılarıyla yapılmış. Yine aynı şekilde odamız ve tüccarımız tarafından yardımcı olmalarını istiyoruz. İnşallah iş adamlarımızın katkılarıyla o binamız yeniden hizmete girer. Bu şu anlamda önemlidir. Bu ilin güvenliği, huzuru ve bu ilde yaşanan terör olaylarının azalması ve bitmesi bu ilin menfaatinedir. Bahsedilen birçok sorunun çözülmesi adına, buradaki vesayetçi bakışı ortadan kaldırdığımız anda birçok şeyin kısa zamanda düzeldiğini görmüş olacağız. Bizim buradaki insanlarımızın işini, aşını büyütmemiz lazım. Bu topraklarda yaşayanlar her türlü hizmete layık insanlardır. Serhat şehrimizi bekleyen ve burada ekmeğini kazanan, yaşayan insanlarımızın, gençlerimizin büyüyerek bu ülkeye katkı sunmaları noktasında her türlü gayreti göstermemiz gerekiyor. Buradaki ihracat oranlarının artması, Türkiye'deki ihracat oranlarının artması demektir. Bununla ilgili yatırım ortamının Van'da iyileştirilmesi noktasında bizler hükümet olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title