Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Malatya'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ey İsviçre, sen Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmeyebilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanına asla ve asla hakaret edemezsin.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ey İsviçre, sen Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmeyebilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanına asla ve asla hakaret edemezsin. Ne Başbakanına ne Cumhurbaşkanına bu milleti temsil eden hiçbir kimseye itiraz edemezsin." dedi.

Tüfenkci, halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde halka hitap etti.

Malatya'ya yapılan yatırımlar hakkında vatandaşlara bilgiler veren Tüfenkci, yapılması planlanan yatırım ve çalışmalara da değindi.

Tüfenkci, bir yandan terör örgütleri FETÖ, PKK, DEAŞ ile mücadele ederken bir yadan da ekonomiyi büyütmeye, ayağa kaldırmaya çalıştıkları belirterek, "Türkiye olarak parlamenter sistemde gelmiş olduğumuz nokta, çift başlılıkla gelmiş olduğumuz nokta buraya kadar. Bundan sonra Türkiye'nin daha fazla hızlanması, dünyayla rekabet edebilmesi, daha fazla iş, AŞ üretmesi lazım. Yılda 1 milyona yakın gencimiz iş gücü piyasasına katılıyor. Bizim bu gençlerimize fabrikalar kurmamız, iş imkanı sağlamamız lazım. Onun için de yeni bir sisteme geçmemiz lazım." diye konuştu.

Ülkenin bir daha enflasyonlarla, koalisyonlarla boğuşmaması isteniyorsa 16 Nisan'da "evet" denilmesi gerektiğini belirten Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Hayır diyenler ne diyor, ne anlatıyor sizlere? Bakın televizyonlara. Niye eski sistem devam etsin? Bu sistemden razı olanlar, bu sistemin böyle gitmesini isteyenler kimler? Herhalde bu sistemin boşluğundan, çift başlılığından bu sistemin kaymağını yiyenler. Oysa bizim işçimiz, çiftçimiz, esnafımız 'sistem değişsin, yeni düzen gelsin.' diyor. 'Yeni Türkiye kurulsun, Türkiye hızlansın, etkin karar alsın, sürdürülebilir karar alsın.' diyor. Biz onun için 16 Nisan'da evet diyoruz. Ama birileri yalanlarla, dolanlarla insanların üzerinden algı operasyonları yaratarak insanların kafasını karıştırmayı siyaset zannediyor. Muhtarlara gidiyor, '16 Nisan'da evet çıksa bir sözüyle sizin muhtarlığını elinizden alacaklar.' diyor. Böyle bir şey var mı ya? Anayasayı da mı okumuyorsun? ya artık kuyruklu yalanlardan bıktık, kılıçlı yalanlar başladı. Salla gitsin, salla gitsin ama milletimiz yemiyor. Milletimizin feraseti gerçekten başka. Gerçekleri söyleyin, gerçekleri paylaşın. Hayırda buluşanlar kimler bir bakınız; PKK, FETÖ, DHKP/C, DEAŞ, Kandil, Almanya, Hollanda, İsviçre'sine bakınız onlar nede birleşiyor? Güçlü bir Türkiye olmasın diye birleşiyorlar. 15 Temmuz darbe girişimine 'hayır, dur' diyen millet inşallah 16 Nisan'da 'evet' diye milli iradeyi destekleyecekler."

İsviçre'deki gösteri

Bakan Tüfenkci, terör örgütü yandaşlarının İsviçre'nin başkenti Bern'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan miting düzenlemesini ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

İsviçre'nin terör örgütlerine meydanlarını açtığını belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bu milletin iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanına bu milleti temsil eden Recep Tayyip Erdoğan'a, 80 milyonu temsil eden devlet başkanımıza yapmış oldukları hakareti görüyor musunuz? Silahı dayatıyor, 'öldürün' diyor. Bu ne demektir? 80 milyon Türk vatandaşına hakaret demektir. İnşallah milletimiz de 16 Nisan'da bu hakaretin cevabını sandıkları patlatarak verecek. Ey İsviçre, sen Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmeyebilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanına asla ve asla hakaret edemezsin. Ne Başbakanına ne Cumhurbaşkanına bu milleti temsil eden hiçbir kimseye itiraz edemezsin. Demokrasi, insan hakları, ifade hürriyeti deyip insanları yıllarca kandırdınız ama geldiğiniz noktada maalesef demokrasinin d'sinden bir nasip almadığınızı bütün dünya görüyor. Recep Tayyip Erdoğan'ı da sizin samimiyetsizliğinizi yüzünüze haykırdı diye mi kabul etmiyorsunuz ya da mültecilere karşı iki yüzlülüğünüzü, çifte tutumunuzu yüzünüze karşı haykırdığı için bugün bu düşmanca tavrı sergiliyorsunuz? Onlar İslam'a, Türk'lere, Müslümanlara saldırsalar da Cumhurbaşkanı'mız onlara karşı nasıl dimdik ayakta duruyorsa, 2009'da nasıl yüzlerine karşı 'one minute' dedikten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmuyorsa inşallah 16 Nisan'da Türk milleti gereken cevabı sandıkta verecek."

Bakan Tüfenkci, daha sonra ilçede esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Tüfenkci İsviçre Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title