Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Elazığ'da Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör mağdurlarına ilişkin, "Biz devlet olarak, hükümet olarak o insanlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Hiçbirini sokakta bırakmadığımız gibi hiçbir esnafımızı, tüccarımızı da işsiz bırakmayacağız" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör mağdurlarına ilişkin, "Biz devlet olarak, hükümet olarak o insanlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Hiçbirini sokakta bırakmadığımız gibi hiçbir esnafımızı, tüccarımızı da işsiz bırakmayacağız" dedi.

Bakan Tüfenkci, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, hemen yanı başlarında bulunan kentlerde birtakım sıkıntıların ve terörle mücadelenin son safhasının yaşandığını belirtti.

Burada şehitler verdiklerini ve esnafın, tüccarın ve sanayicilerin kan ağladığını anlatan Tüfenkci, "Terör örgütünün kendi insanına yapmış olduğu zulüm karşısında bunu sona erdirme noktasında canı pahasına da olsa mücadele veren güvenlik güçleri var. Orada açılan kardeşlik köprülerine açılan çukurlar var. O çukurları kapatmak için gece gündüz çalışan insanlarımız var ve orada evlerinden, barklarından, yurtlarından olan insanlar var. Biz devlet olarak, hükumet olarak o insanlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Hiçbirini sokakta bırakmadığımız gibi hiçbir esnafımızı, tüccarımızı da işsiz bırakmayacağız. İnşallah kısa sürede terörden temizlediğimizde tekrardan oranın inşası ve ihyası için gerekse kapanan kepenklerin açılması noktasında bütün gayretlerimizi göstereceğiz" diye konuştu.

"Topyekun bir seferberlik başlatmak istiyoruz"

Tüfenkci, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Mardin'de açıkladığı 10 maddelik "Terörle Mücadele Eylem Planı"na değinerek, şöyle devam etti:

"Onun bütün detayları çalışıldı ve inşallah oradaki hiçbir vatandaşımızı, hiçbir insanımızı mağdur etmeyeceğiz. Mağdur eden terör örgütünü de en son terörist bu ülkeyi terk edene kadar veya silahları bırakıp gömene kadar da mücadelemiz devam edecek. Bizler sadece orada binaları inşa etmek istemiyoruz. Orada yıpranan gönülleri de tekrar ihya etmek için topyekun bir seferberlik başlatmak istiyoruz. Bunu hükumetin bütün bakanlıklarıyla beraber orada yanan yangını sadece söndürmek değil o yangının küllerinden güller, gülistan bahçeleri inşa etmek istiyoruz. Bunun için de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bütün birimleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hasar tespit birimleri, gerek Silopi'de gerek Cizre'de hasar tespitlerini hızla yaptılar. İnşallah Sur'da da terörü bitirdiğimizde bu tespitleri orada da yapıp hızlı bir şekilde oraları inşa edeceğiz."

Suriye'den gelen yeni göç dalgası

Bakan Tüfenkci, basın mensuplarının Suriye'den beklenen göç dalgasına ilişkin sorusu üzerine Suriye'de özellikle Rusya'nın 'DAEŞ'i bombalıyorum, mücadele ediyorum' deyip Türkiye aleyhine Suriye'de bir mücadele sahası oluşturması, oradaki özellikle masum ve sivil halk üzerine yoğunlaşmasının yeni bir göç dalgasının oluşmasına neden olduğunu ifade etti.

Bölgeden ciddi anlamda yeni bir göç dalgası olduğunu aktaran Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Biz bu anlamıyla sınır kapılarımızda gerekli güvenlik tedbirleri aldık, bizim kontrolümüz altında. Biz hemen sınıra yakın yerlerde kamp bölgeleri oluşturarak oradaki gelen Suriyeli kardeşlerimizi o bölgelerde çadırlarda konaklatarak gerekli yardımları yapmayı düşünüyoruz. Tabi ister istemez sınırlarımızdan da bir miktar Suriyelinin girmesi normal. Bununla ilgili tedbirlerimiz var. İnşallah Rusya, Suriye'deki bu yanlış politikasına son verir ve Suriye'deki huzursuzluk bir anlamda görüşmelerle son bulur."

Bakan Tüfenkci, Rusya ile yaşanan uçak krizi olmadan önce bu ülkeyle yüzde 40'a yakın ihracat ve ithalatın düştüğünü anımsatarak, uçak kriziyle artı yüzde 30 ilave düşüş yaşandığını, şu anda da o düşüşün devam ettiğini açıkladı.

Ziyarette, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ömer Serdar ve Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Suriye Elazığ Rusya Politika Güncel Haberler

title