Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Bitlis'te Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanını ülkelerine sokmamakta, girenleri de her türlü çirkin muameleyle karşı karşıya bırakmaktalar.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanını ülkelerine sokmamakta, girenleri de her türlü çirkin muameleyle karşı karşıya bırakmaktalar. Avrupa'daki demokrasiyi, özgürlükleri, ifade hürriyetini ayaklar altına aldınız. İfade hürriyetini, bir bayan bakana yaptıklarınızla gördük." dedi.

Tüfenkci, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere eşi Esra Tüfenkci ile Muş'tan karayoluyla geldiği Bitlis'te valiliği ziyaret etti.

Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Tüfenkci, Bitlis'in bölgenin önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Bakan Tüfenkci, kentin gelişmesi, değişmesi ve dönüşmesinin bölgenin değişmesine ve dönüşmesine katkı sağlayacağını belirterek, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde Bitlis için 71 müracaatın olduğunu, bunların yatırıma dönüşmesiyle istihdamda da iyi bir noktaya gelinebileceğini ifade etti.

Bitlis'in tarihin çok eski dönemlerinden beri ticaret merkezlerinden biri olduğunu, kenti bu özelliğiyle ön plana çıkarmak gerektiğini anlatan Tüfenkci, "Bitlis'in güvenlik sorunları halledildikten sonra önünün çok açık olduğunu görüyoruz. Bitlis'i güvenli hale getirdikten sonra tarihi dokuyu restore ederek öne çıkarmak ve bununla ilintili olarak ilin ticari potansiyelini harekete geçirmek istiyoruz. Hükümetimiz Cazibe Merkezleri Programı kapsamında gerekli adımları atacaktır." diye konuştu.

"Krizlere rağmen Türkiye'yi büyütmeye çalışıyoruz"

Valilik ziyaretinin ardından partisinin il başkanlığına geçerek partililerle bir araya gelen Tüfenkci, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında kentten güçlü bir "Evet" beklediklerini söyledi.

16 Nisan'da Türkiye'nin bir yol ayrımına gireceğine işaret eden Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Bütün küresel ve bölgesel krizlere rağmen Türkiye'yi büyütmeye çalışıyoruz. İstiyoruz ki gençlerimizi daha fazla istihdam edelim, daha fazla yatırım yaptıralım, kadınlarımıza daha fazla eğitim verelim. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Artık Türkiye sistem arızalarıyla uğraşmasın. Bu ülkenin insanının emeği, sermayesi, sistem arızalarıyla heba olmasın. Türkiye, cumhuriyetten beri bu sistemle yönetiliyor. 1960 darbesi, 1971 muhtıraları, 1980 darbesi, 2007 e-muhtıraları, 28 Şubat, 15 Temmuz darbe girişimi bu sistemin arızalarından meydana geldi. Biz bir daha bu ülkede darbeler, vesayet odakları iş başında olmasın istiyoruz. Bu nedenle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getiriyoruz."

"Avrupa'daki demokrasiyi ayaklar altına aldınız"

Bakan Tüfenkci 16 Nisan'da, güçlü yasama, güçlü meclis, birlik, beraberlik ve istikrar için Türkiye'nin güçlenmesinden korkanlara inat, korkusuzca "Evet" diyeceklerini ifade etti.

Türkiye'nin büyümesinden ve güçlenmesinden korkanların, Türkiye'yi bırakarak Avrupalı dostlarından yardım istediğini belirten Tüfenkci, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanını ülkelerine sokmamakta, girenleri de her türlü çirkin muameleyle karşı karşıya bırakmaktalar. Avrupa'daki demokrasiyi, özgürlükleri, ifade hürriyetini ayaklar altına aldınız. İfade hürriyetini, biz bir bayan bakana yaptıklarınızla gördük. Avrupa'ya ifade hürriyetinin ne olduğunu Bitlisli hemşehrilerimiz sandıkta 'Evet' diyerek öğretecek." değerlendirmesinde bulundu.

"Onların bütün çabaları, Tükiye güçlenmesin, bölgesinde lider olmasın, gelişmesin." diyen Tüfenkci, artık devalüasyonların, enflasyonların, koalisyonların olmaması için 16 Nisan'da herkesin "Evet" demesi gerektiğini kaydetti.

"Gençlerin önünü açmak istiyoruz"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yeni sistemle güçlü iktidarların ortaya çıkacağını, seçimlerin zamanında yapılacağını, yargının bağımsız olduğu gibi tarafsız da olacağını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Biz gençlerin önünü açmak istiyoruz. Birileri gibi sözde değil özde güveniyoruz gençlerimize. Biz gençlere iyi eğitim verdikten sonra onların enerjisiyle tecrübemiz birleştiğinde meclisin neler yapacağını sizler düşünün. Yeni sisteme en fazla gençlerimiz sahip çıkacak. Birileri algı oluşturuyor. Bunlar kendi evlatları için milletvekili yapacak, bakan yapacaklar, kendi çocuklarına iş bulacaklar. İnsanların gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Bunların tamamının siyaseti yalan üzerine. Benim babam milletvekili, bakan değildi. Kendi düşüncelerini, arzularını bütün Türkiye'nin siyaseti gibi sunmalarını esefle kınıyoruz. Eğer bu ülkede diktatörlük, tek adamlık arıyorlarsa dönüp kendi partilerine baksınlar. Seçim kaybediyor ama yine görevde. Soruyoruz, halk oylamasında istediğiniz sonuç çıkmazsa istifa edecek misin Kılıçdaroğlu.? Herhalde etmez, alışkanlık yaptı çünkü. Türkiye'nin ihracatını 500 milyar dolara çıkarmak istiyorsak. Enflasyonu, faizleri indirmek istiyorsak hızlanmamız, dünya ile rekabet edebilmemiz lazım. Bunun için cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin çıkması lazım."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de 16 Nisan'da kentten güçlü bir "Evet" çıkararak, ülkenin ve kentin makus talihini yeneceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Hollanda Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title