Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Aksaray'da Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnafın sicil affına yönelik talebi olduğunu belirterek, "Eğer güçlü bir şekilde böyle bir ihtiyacın olduğunu tespit edersek bunu da yaparız." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnafın sicil affına yönelik talebi olduğunu belirterek, "Eğer güçlü bir şekilde böyle bir ihtiyacın olduğunu tespit edersek bunu da yaparız." dedi.

Bakan Tüfenkci, açılış ve temel atma törenleri için Aksaray'a geldi. Önce Valiliğe geçen Tüfenkci, daha sonra esnafı, Aksaray Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Tüfenkci, daha sonra da bir otelde düzenlenen "Esnaf ve Sanatkarlar Bilgilendirme" toplantısına katıldı.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türkiye tarihinin en önemli gecelerinden biri olduğunu bildirdi.

Tük milletinin daha önce birçok kez ihanetlere tanık olduğunu, 15 Temmuz'da gerçekleşen ihanetin ise başka anlam taşıdığını vurgulayan Tüfenkçi, "Yüzlerine din maskesi, eğitim maskesi, yardım maskesi geçirerek bu milleti arkasından vurarak, hançerlemeye çalışan bir FETÖ örgütüyle karşı karşıya kaldık. Ama millet o gün bir duruş sergiledi ki bütün tarih bu direnişi altın harflerle yazacak. O gün milletimiz göğsünü tanklara siper ederek dik duruş sergileyerek bu hain kalkışmaya dur dedi." ifadesini kullandı.

"Esnafımıza yardım etmek, onların önünü açmak için çalışıyoruz"

Esnafın milletin omurgası olduğuna işaret eden Tüfenkci, göreve geldiğinden itibaren her zaman esnafla birlikte olmaya çalıştığını belirtti.

Tüfenkci, esnafı daha farklı platformlara taşınması halinde Türkiye'nin de büyüyeceğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Esnafımıza yardım etmek, onların önünü açmak için çalışıyoruz. Onların tüccar, atölye sahibi, fabrika sahibi olmalarını istiyoruz. Bunun için değişime de destek veriyoruz, esnafımızı büyütmek için çalışmalar yapıyoruz. Esnafımızın önünü açıyoruz. Ben küçük dokunuşlarla esnafımız büyük işleri başaracağına inanıyorum. Bu güç esnafımızda var. Yeter ki esnafımızın önünü açalım, onlara engel olmayalım."

Esnafı maruz kaldığı engellerden kurtarmak gerektiğine değinen Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Sizler artık iş yeri açmak için şu belediye veya başka yere değil, tek bir noktada başvurup bir noktada da bitireceksiniz. Bakanlık olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği aracılığıyla yüzde 50 faiz desteği veriyoruz kredi alanında. Şimdiye kadar da bu krediler de Haziran 2016 itibariyle de 19 milyar dolara ulaşmış. Bu destekleme programlarımız yüzde 50 faiz desteği veriyoruz. Ayrıca 20 milyon lira değerinde de krediyi de KOSGEB aracılığıyla esnaf ve sanatkarlarımıza veriyoruz. Ama baktığımız zaman bu kredilere erişim noktasında esnaflarımıza zorluklar çıkarıldığını veya esnafımızın bu kredilere ulaşma noktasında sıkıntılar yaşadığını da görüyoruz. Bunu giderme noktasında sizlerden gelen öneriler bizlerin tespit ettiği aksaklıkları, gerek bankalarla gerekse ilgili yerlerle görüşüp bu sıkıntıları da en aza indireceğiz."

Tüfenkci, esnafa işsizlik fonu getirmek için çalışmalar yaptıklarına işaret ederek, bunu esnafın da istemesi gerektiğini bildirdi. Esnafın işlerin kötü gitmesi durumunda, dükkanını kapattığına dikkati çeken Tüfenkci, "İflas edebiliyor. En az bir seneye yakın oluşturulacak fona bağlı esnafın kirasını ödeyecek eve ekmek götüreceğiniz bir gelirinizin olmasını istiyoruz. Tıpkı işçilerimiz gibi. İşçilerimiz nasıl işsizlik sigortasından yararlanıyorsa esnafımız da faydalansın istiyoruz. Bunun da çalışmasını yapıyoruz. Kısa zamanda bunu hayata geçirmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Tüfenkci, esnafın sicil affına yönelik istekte bulunduklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Esnafımızın bir talebi var bizden. O da sicil affına yönelik. Eğer güçlü bir şekilde böyle bir ihtiyacın olduğunu tespit edersek bunu da yaparız. Ama bunun bir etki analizini yapmak lazım böyle bir çalışmanın sonucunu faydası olur mu. Özellikle doğu ve güneydoğu esnaflarımız sicil affını istiyorlar. Çünkü onlar o bölücü terör örgütünden çok etkilendi. Ama Allah'a hamdolsun bu ülke bu millet ne o terör örgütüne fırsat verecek ne de bu darbeci terör örgütüne fırsat verecek ikisi de gelip sizlerin huzurunda hesap verecek."

Toplantıya Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve meslek odalarının başkan ve üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Bülent Tüfenkci AK Parti Türkiye Aksaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title