Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Ağrı'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Terörün baskısından illerini terk edenlere biz sahip çıkacağız, onları kucaklayacağız. Oradaki esnaflarımızın dükkan kiralarını (ödeyeceğiz), yıkılan dükkanlarını yeniden inşa etme ve yıkılan evleri yeniden tamir etme ve inşa etme seferberliği başlattık." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Terörün baskısından illerini terk edenlere biz sahip çıkacağız, onları kucaklayacağız. Oradaki esnaflarımızın dükkan kiralarını (ödeyeceğiz), yıkılan dükkanlarını yeniden inşa etme ve yıkılan evleri yeniden tamir etme ve inşa etme seferberliği başlattık." dedi.

Tüfenkci, Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen esnaf bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin farklı renkleriyle zenginleşen, farklılıklarıyla güzelleşen büyük bir aile olduğunu söyledi.

Türkiye'yi güçlü, zengin kılan unsurun da bu çeşitlilik olduğuna inandıklarını belirten Tüfenkci, "Her insanımızın kendi kültürüyle inanışıyla fikriyle güzel olduğunu düşünüyoruz. Hangi bölgede yaşarsa yaşasın, hangi kökenden gelirse gelsin, hangi inançtan olursa olsun her vatandaşımıza hizmet bizim için şereftir." dedi.

Tüfenkci, özgürleşen, demokratikleşen, temsil kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan bir Türkiye'de hala birileri terörle yol almaya çalışıyorsa onlara asla izin vermeyeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bizim mücadelemiz bu ülkenin birliğine, dirliğine, kardeşliğine kasteden cani şebekelerle insanlık dışı terör örgütleriyledir. Bizim mücadelemiz okullara, hastanelere, camilere, sokaktaki insanlara saldıracak kadar gözü dönmüş kalleş terör örgütleriyledir. Bu karanlık yapılar, dış odaklarla işbirliği içerisinde huzurumuza, güvenimize ve istikrarımıza yönelik saldırılarda bulunuyorlar. Bu vesileyle terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, şehit olan güvenlik görevlilerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Devletimiz, vatandaşlarımıza yönelik her türlü tehdidi bertaraf edecek güç ve kararlılıktadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

"Seferberlik başlattık"

Devlet ile vatandaşın arasına girmek isteyen hiçbir şebekenin kendilerinden geri adım atmalarını beklememesi gerektiğini, teröre karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve terörden zarar gören tüm vatandaşların da kucaklanacağını ifade eden Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Terörün baskısından illerini terk edenlere biz sahip çıkacağız, onları kucaklayacağız. Oradaki esnaflarımızın dükkan kiralarını (ödeyeceğiz), yıkılan dükkanlarını yeniden inşa etme ve yıkılan evleri yeniden tamir etme ve inşa etme seferberliği başlattık. İnşallah terörden arındırılan o bölgelerde insanımız yeniden işinin başına geçecek ve yeniden ticaretini yapacak, ihracatını yapacak, yeniden aşını büyütecek ve yeniden kendi kültürünü kimseden çekinmeden yaşayacak."

"Teröre karşı duruşumuz nettir"

Tüfenkci, terörün bir insanlık suçu olduğunu ve buna karşı Türkiye olarak tutumlarının net olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin teröre karşı hiçbir zaman ikili bir tutum için olmadığını vurgulayan Tüfenkci, "Belçika'daki teröre karşı da duruşumuz nettir, Pakistan'daki teröre karşı duruşumuz da nettir. Ankara'daki, İstanbul'daki terör saldırılarına karşı da duruşumuz nettir. Biz 'senin teröristin iyi, benim teröristim kötüdür' mantığı içerisinde hareket etmiyoruz. Terörü devlet politikası haline getirenlere veya taşeron olarak terör örgütünü kullananlarla kullanmak isteyen devletlerden hiç olmadık, bundan sonra da olmayız." dedi.

"Esnafa 53 milyar lira kredi kullandırıldı"

Bakan Tüfenkci, esnaf ve sanatkarlara sağlanan kredi imkanlarına da değindiği konuşmasında, 14 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde esnaf ve sanatkarların devlet destekli kullandığı kredilerin rekor seviyelere ulaştığını belirterek, 2002'den bu yana esnaf ve sanatkarlara 53 milyar lira kredi kullandırıldığını kaydetti.

Bu yıl itibarıyla esnaf ve sanatkarlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından söylenen faizsiz kredi uygulamasını da başlattıklarını dile getiren Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımızın öncülüğünde, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kredilerine ilişkin önceki yıllardan farklı olarak iki yeni kredi imkanı getirdik. Birincisi esnaf ve sanatkarlarımız makine, ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilmektedirler. İkincisi ise KOSGEB girişimcilik destek programını bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlarımız 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilmektedirler. Bu kapsamda 19 bin 247 kişi, 556 milyon 700 bin lira kredi kullanmıştır. Biliyorsunuz ki 30 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilmek için daha önce KOSGEB desteğinden faydalanmamış olma şartı vardı. 16 Mart 2016'da çıkardığımız Bakanlar Kurulu Kararı ile özellikle terör saldırıları nedeniyle zor durumda kalan esnaf ve sanatkarlarımız daha önce KOSGEB desteği kullanmış olsalar bile bu sıfır faizli krediyi vermeye başladık."

Tüfenkci ayrıca, Gelir Vergisi Kanunu'nda yapılan değişiklikle ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle adlarına ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti tesis olunan kişiler için ilk üç vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri bu kazançlarının 75 bin liraya kadar olan kısmının vergiden muaf kılındığını kaydetti.

Kütüphane açılışına katıldı

Bakan Tüfenkci, esnaf bilgilendirme toplantısının düzenlendiği Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu'nda oluşturulan kütüphanenin de açılışını yaptı.

Açılışın ardından kütüphaneyi gezen Tüfenkci, kitap okuyan 8 yaşındaki Yiğit Kaya ile sohbet ederek, kendisine 5 kitap okuması halinde hediye sözü verdi.

Ağrı Valisi Musa Işın, kütüphane açılışında Bakan Tüfenkci'ye, Ahmed-i Hani'nin "Mem u Zin" adlı eserini hediye etti.

"Yerelde yapılan hiçbir hizmet yok"

Tüfenkci, programı kapsamında Ağrı Valiliği ile AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret etti.

İl Başkanlığını ziyaretinde partilerle sohbet eden Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Ağrı'da yerel seçimleri kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Üzüntülerinin Ağrı adına olduğunu ifade eden Tüfenkci, "Cadde ve sokakları gördüğümüzde ne kadar da üzülmekte haklı olduğumuzu gördük çünkü yerelde yapılan hiçbir hizmet yok. Biz o boşluğu merkezi hükümetin çalışmalarıyla doldurmaya çalışıyoruz. İnşallah Ağrı önümüzdeki günlerde hak ettiği yere gelmiş olacak." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title