Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Eğer Türkiye enerjisini, sermayesini, insan kaynaklarını bu sistem arızaları dolayısıyla heba etmeseydi, kişi başı milli gelirde şu an 22 bin dolarları yakalayan bir Türkiye'de olacaktı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Eğer Türkiye enerjisini, sermayesini, insan kaynaklarını bu sistem arızaları dolayısıyla heba etmeseydi, kişi başı milli gelirde şu an 22 bin dolarları yakalayan bir Türkiye'de olacaktı." dedi.

Tüfenkci, Arguvan ilçesindeki Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Türkiye'nin 16 Nisan'da önemli bir yol ayrımına gireceğini belirten Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini gelecek nesiller için istediklerini söyledi.

Ülkenin koalisyonlarla yönetilmemiş olması durumunda bugün kişi başı milli gelirin 22 bin dolarlara ulaşılabileceğini ifade eden Bakan Tüfenkci, şu anda kişi başı milli gelirin 11 bin dolar olduğunu hatırlattı. Bakan Tüfenkci şöyle devam etti:

"Biz tek başına iktidara gelmeden önce 3 bin dolarlardaydı. 3 bin dolarlardan 11 bin dolarla taşıdık ama bu yetmez. Bunu 25 bin dolarlara taşımamız lazım. Bakın bütün istatistikler bunu söyler; eğer Türkiye enerjisini, sermayesini, insan kaynaklarını bu sistem arızaları dolayısıyla heba etmeseydi, kişi başı milli gelirde şu an 22 bin dolarları yakalayan bir Türkiye'de olacaktı."

Halk oylamasının, Ak Parti'nin veya başka bir partinin seçimi olmadığına dikkati çeken Bakan Tüfenkci, vatandaşların anayasa değişikliğini okuyarak karar vermesini istedi. Türkiye'nin geleceği için vatandaşların oy vermesi gerektiğine vurgu yapan Tüfenkci, "Şimdi 'hayır' diyenler de Türkiye'nin geleceği için diyor, 'evet' diyenler de Türkiye'nin geleceği için diyor, değil mi? 'Evet' diyenler yeni bir sistem önerdikleri için bunu Türkiye'nin geleceği için demeleri normal de 'hayır' diyenler Türkiye'ye ne öneriyor? Bu sistem iyi ise zaten bir sıkıntı yok. Zaten tek adam veya AK Parti tek başına iktidar diyorlar, kendileri muhalefette devam ediyorlar ama sistem arıza. Biz böyle bir sistemi kendimiz için de olsa başkası için de olsa kabul edemeyiz." diye konuştu.

"Aklını kiralayarak millet düşmanlığı yapmasınlar"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halk oylamasından 'evet' çıkması durumdan 2019'da yürürlüğe gireceğini hatırlatan Bakan Tüfenkci, bu yönetim sistem değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yapılmadığını vurguladı.

Şu anda Cumhurbaşkanının her türlü yetkisinin olduğunu belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Şu anki sistemde Cumhurbaşkanı yargılanamaz durumda ama Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yargılanabilir duruma getiriyoruz. İş ve işlemlerini yargı denetimi altına getiriyoruz. Şu anda siz Cumhurbaşkanını eylemlerinden dolayı yargılayamazsınız veya bir mahkemeye götüremezsiniz ama biz diyoruz ki bu sistem de değişsin. Biz diyoruz ki bu ülkede yaşayan herkes kendi kimliğiyle gurur duysun, kendi mezhebiyle gurur duysun ama bir şeyle daha gurur duysun; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla da gurur duysun, Türkiye'yle de bayrağımızla da Mustafa Kemal Atatürk'le de gurur duysun. Aklını başka yerlere kiralayarak bu millet düşmanlığı yapmasınlar."

Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tutumunu da eleştiren Tüfenkci, "Seçim Türkiye'de oluyor sanki Almanya anayasası değişecek. Hollanda veya İsviçre anayasası değişecek sanki mübarekler. Onlar derdine düşmüşler. Onlar da habire 'hayır' çıksın diye uğraşıyorlar. Hadi terör örgütlerini anlıyoruz onlar Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar. Birliğini beraberliğini istemiyorlar. Peki Almanya niye? Demek ki onlar da 3. havalimanı yapılmasın veya Hollanda'sı Türk şirketleri fasonculuğa devam etsin, patron olmasın diye 'hayır' diyorlar." diye konuştu.

Tüfenkci buradaki konuşmasının ardından Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'ı makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kaynak: AA / Politika

Bülent Tüfenkci AK Parti Almanya Arguvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title