Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Eğer bu anayasa değişikliği millet tarafından kabul edilirse bundan sonra koalisyonlardan ziyade kim olursa olsun güçlü ve tek başına iktidarlar olacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Eğer bu anayasa değişikliği millet tarafından kabul edilirse bundan sonra koalisyonlardan ziyade kim olursa olsun güçlü ve tek başına iktidarlar olacak. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bürokrasinin bu engellemelerini, bu direncini Allah'ın izniyle cumhurbaşkanlığı sistemiyle ortadan kaldırıp 2023 hedeflerine hızlı bir şekilde hep beraber erişeceğiz." dedi.

Tüfenkci, partisinin Arapgir İlçe Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiyenin önemli günlerden geçtiğini belirterek, geriye doğru bakıldığında 14 yıllık AK Parti iktidarında sürekli hizmet üreten, halkla beraber olan ve halktan başkasına hesap vermeyen bir iktidarın bulunduğunu, iktidarları döneminde birçok badireler atlattıklarını ifade etti.

Bunun yanı sıra yaşadıkları her sıkıntıda millete gittiklerini, milletin de kendilerini yalnız bırakmadığını ve her zaman milletin desteğini arkalarında hissettiklerini vurgulayan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Şimdi de Türkiye'nin geleceğiyle, bekasıyla ilgili, bundan sonraki gidişatıyla ilgili önemli bir anayasa değişiklik teklifini Meclis'ten kazasız belasız geçirerek sizlerin, milletin huzuruna getiriyoruz. Burada gerçekten millete iyi anlatmak ve milletin desteğini almak gerekiyor. İçinde bulunduğumuz coğrafyayı düşündüğümüzde güçlü iktidarlara, tek başına iktidarlara ve güçlü yönetimlere Türkiye'nin ihtiyacı var. 7 Haziran'da çıkan tabloyu gördük. Kimlerin heyecanlandığını, kimlerin hesap içerisine girdiğini gördük. 15 Temmuz'u bu ülke gördü. 15 Temmuz, eğer başarılı olsaydı kimlerin hangi hesap içerisinde olduğunu gördük. Belki ülkeyi böleceklerdi, belki ülkeyi il il böleceklerdi. Etnik kimlik, mezhep kimliği üzerinden bölünmeler yaşatacaklardı, kardeşi kardeşe vurduracaklardı, kırdıracaklardı. Allah'a şükür, hamdolsun milletin gücü ve liderimiz sayesinde biz bu FETÖ'nün darbe girişiminden sizlerin, milletimizin sayesinde kurtulduk. Orası bize şunu gösterdi, gerçekten güçlü ve tek başına iktidarlara ihtiyaç var. Eğer bu anayasa değişikliği millet tarafından kabul edilirse bundan sonra koalisyonlardan ziyade kim olursa olsun güçlü ve tek başına iktidarlar olacak. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bürokrasinin bu engellemelerini, bu direncini Allah'ın izniyle cumhurbaşkanlığı sistemiyle ortadan kaldırıp, 2023 hedeflerine hızlı bir şekilde hep beraber erişeceğiz."

Tüfenkci, bu süreçte her zaman dayandıkları güç olan millete gidebilmek için teşkilatların hazır olması gerektiğine işaret ederek, çalışmaların devam etmesini istedi.

Malatya'nın hak ettiği yerde olabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Tüfenkci, her alanda gelişmesi anlamında çalıştıklarını kaydetti.

Tüfenkci, birlik ve beraberliği korudukları sürece önlerinin açık olduğunu vurgulayarak, "Şu referandumu geçtikten sonra zaten siyasi anlamda da önümüzde engeller yok. 2019'a kadar yapacağımız hizmetlerle, 2019'da yeni sisteme hazırlama sürecimiz ve 2019'dan sonra da inşallah cumhurbaşkanlığı sistemiyle beraber Türkiye çok daha hızlı, artık koşar adımlarla yoluna devam edecek." diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, partililere ilçeye yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında da bilgiler verdi.

Ziyarette, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci AK Parti Arapgir Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title