Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

NEW Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar nedeniyle bazılarının "mağdur edebiyatı" yapıp büyük mağduriyeti örtmeye çalıştığını belirterek, "Ama gerçekten bir mağdur varsa samimi olarak söylüyorum, en büyük mağdur millet, milletin ta kendisidir.

NEW Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar nedeniyle bazılarının "mağdur edebiyatı" yapıp büyük mağduriyeti örtmeye çalıştığını belirterek, "Ama gerçekten bir mağdur varsa samimi olarak söylüyorum, en büyük mağdur millet, milletin ta kendisidir." dedi.

ABD'nin New York eyaletinde resmi temaslarını sürdüren Tüfenkci, ülkede faaliyet gösteren Türk iş adamları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Brooklyn'de bir restoranda bir araya geldi.

Tüfenkci, aralarında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) ABD temsilcileri ile Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) üyelerinin de bulunduğu iş adamlarından, Türkiye ile yaptıkları ticaret sırasında özellikle gümrüklerde yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini dinledi.

Türk şirketlerine dünyanın her yerinde her zaman destek verdiklerini vurgulayan Tüfenkci, yaşanan sıkıntıların da kendilerine iletilmesi halinde hızla çözüleceğini ifade etti.

"Bunun hesabını vermek zorundalar"

Tüfenkci, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelere de değindi.

FETÖ'nün, ABD ve diğer ülkelerdeki lobi faaliyetleriyle Türkiye'ye zarar vermeyi amaçladığına dikkati çeken Tüfenkci, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'dan sonra terörist başı ne dedi? Çıktı, 'Beni kullanın' dedi. Kime dedi? Amerika'ya dedi, İsrail'e dedi. 'Beni kullanabilirsiniz' diyor, istediğiniz şekilde. Böyle bir zihniyet, şimdiye kadar kimlere kendini kullandırttı ve bundan sonra da kimlere kullandırır? Bütün Türkiye'nin mahrem ve gizli bilgilerini birilerine servis yapanlar, şantajlarla, kumpaslarla bir yerlere gelenler ve bu yapılara para aktaranlar elbet bunun hesabını vermek zorundalar."

İntikam duygusu içinde hukuk dışı yöntemlerle hareket etmek istemediklerini anlatan Tüfenkci, şirketlere yönelik operasyonların amacının onları batırmak değil, millete kazandırmak olduğunu belirtti.

"En büyük mağdur millet"

Operasyonlar sırasında mağduriyetler oluştuğu yönündeki eleştirilere tepki gösteren Tüfenkci, "Bazıları, 'Ya bir sürü insan mağdur oldu' diye, birtakım mağduriyet edebiyatıyla büyük mağduriyeti örtmeye çalışabiliyorlar ama gerçekten bir mağdur varsa samimi olarak söylüyorum, en büyük mağdur millet, milletin ta kendisidir." diye konuştu.

Mafyavari bir örgütün Türkiye ve Türk milletine vereceği bir şey olmadığını ifade eden Tüfenkci, "Gerçekten titiz ama kararlı bir çalışma yapılıyor. İnşallah Rabbimin yardımıyla da bunları bu bünyeden söküp atacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, Türkiye'nin yaşadığı türden bir darbe girişiminin ardından hiçbir ülkenin Türkiye kadar hızlı toparlanamayacağını vurguladı. Zaten bunun için dünyanın inanmadığını kaydeden Tüfenkci, "(Herhalde bu darbe değil) diyorlar. Yani cuma akşamı darbe oluyor, pazartesi sabahı bütün borsalar, bankalar işlemlerini yürütüyor. Yurt içi, yurt dışı para transferlerinde hiçbir aksama yok. İnsanlar sabaha kadar mücadele etmiş darbecilerle, sabah gidip fabrikasını açıyor." ifadelerini kullandı.

Normalde böyle bir olayda insanların para çekmek için bankalara koşacağını belirten Tüfenkci, vatandaşın 16 Temmuz'da 2,5 milyar dolar tasarrufunu dövizin aşırı yükselmesini engellemek için bozdurduğunu ve milletin ekonomiyi de kurtardığını bildirdi.

Bakan Tüfenkci, FETÖ ve PKK dahil tüm terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele etmenin millete karşı sorumlulukları olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci New York Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title