Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz biliyoruz ki bir ilde veya ilçede huzur yoksa oradaki esnaf rahat edemez. Güvenlik yoksa ticaret olmaz." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz biliyoruz ki bir ilde veya ilçede huzur yoksa oradaki esnaf rahat edemez. Güvenlik yoksa ticaret olmaz." dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ'a gelen Tüfenkci, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Ömer Sönmez'in babası Mehmet Sönmez'e taziye ziyaretinde bulundu.

İzzetpaşa Vakfı Taziyeevi'nde şehit babası ile bir süre görüşen Tüfenkci, daha sonra beraberindeki heyetle çarşı esnafını dolaşarak, İl Emniyet müdürlüğüne yapılan bombalı saldırı dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ardından Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ'ı ziyaret eden Tüfenkci, buradaki teması sonrası Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan'ı Cemil Erdem'e ziyarette bulundu.

Burada açıklama yapan Tüfenkci, Elazığ'da 18 Ağustos'da İl Emniyet Müdürlüğüne yapılan ve kentin huzurunu, birlik ve beraberliğini, hedef alan bombalı saldırının akabinde tüm Elazığ halkının tek vücut halinde cadde ve sokakları doldurarak teröre karşı ortak bir tavır sergilediklerini söyledi.

Bu ziyaret vesilesiyle hem Elazığ halkına taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini sunmak hem de esnaf ve tüccar ile bir araya gelerek onları dinlemek istediklerini ifade eden Tüfenkci, hükümet olarak esnafa önemli destek sunduklarını bildirdi.

Bundan sonraki süreçte de esnafın yanın olmaya devam edeceklerini aktaran Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Esnafımız hep istikrardan, huzurdan, barıştan, kardeşlikten, hoşgörüden yana oldu, devletinin yanında oldu. Biz biliyoruz ki bir ilde veya ilçede huzur yoksa oradaki esnaf rahat edemez. Güvenlik yoksa ticaret olmaz. Dolayısıyla sizler güvenliğin temini, huzurun, barışın ve istikrarın sağlanması noktasında hep sağ duyulu oldunuz, kardeşlik hukuku çerçevesinde barıştan yana oldunuz."

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Viranşehir Şanlıurfa Elazığ Politika Güncel Haberler

title