Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Hemen yanı başımızda dış güçlerin de büyük tahrikiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da insanlar evlerini, işlerini terk etmek zorunda kaldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Hemen yanı başımızda dış güçlerin de büyük tahrikiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da insanlar evlerini, işlerini terk etmek zorunda kaldı." dedi.

Tüfenkci, Beydağı Mahallesi'nde Mehmet Güneş, Topsöğüt Mahallesi'nde ise İsmet Çelik'in evini ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyarette gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Tüfenkci, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte vatandaşların duruşunun çok önemli olduğunu vurguladı. Tüfenkci, "Hemen yanı başımızda dış güçlerin de büyük tahrikiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da insanlar evlerini, işlerini terk etmek zorunda kaldı. Terör örgütünün baskısıyla özgürlükleri, yaşam hakları ellerinden alınmaya çalışıldı. Ama güvenlik güçlerimiz Allah'a hamd olsun adeta sivillerin zarar görmemesi için kendi canlarını ortaya koyarak, Silopi'de, Cizre'de, Sur'da, İdil'de çok ciddi mücadele verdiler. Terör örgütünü oralardan süpürdüler." diye konuştu.

Şırnak, Nusaybin, Hakkari Yüksekova'da terörle mücadelenin devam ettiğini dile getiren Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Şunun iyi bilinmesi gerekiyor ki oradaki Kürt kardeşlerimiz Esad rejimini ayakta tutma adına birileri tarafından feda edilmeye çalışılıyor. Dış güçlerin taşeronluğunu gönüllü olarak üstlenenler, oradaki insanlara iyilik yapmıyorlar, kötülük yapıyorlar. Biz oradaki dükkanları açık tutalım, esnafın işi, aşı büyüsün, kepenkler kapanmasın diye gece gündüz mücadele ederken, bu ülke büyüsün, dünyada hak ettiği yeri alsın diye mücadele ederken, birileri, sözde o insanların hakkı için mücadele ettiğini iddia edenler Türkiye'yi içine kapatmaya, Türkiye'nin kapılarını kapatmaya çalışıyorlar."

AK Parti'nin yeni anayasa için muhalefet partileriyle masaya oturduğunu belirten Tüfenkci, anlaşılmaz bir şekilde neden yokken anamuhalefet partisinin o masadan kalktığını söyledi.

Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Anamuhalefet partisi istemese de Türkiye'nin gelişiminde ve değişiminde önemli olduğuna, yeni bir toplumsal sözleşmenin bu millet için gerekli olduğuna inandığımızdan yeni bir anayasayı kısa zamanda eğer muhalefet partileri beraber olmazsa tek başımıza bu milletin huzuruna getirmek için gayret göstereceğiz. Yeni anayasayla beraber Türkiye'nin ivme kazanması gerekiyor. Başkanlık sisteminin de tartışılması lazım. Başkanlık sistemi Türkiye'nin şartları içerisinde mi ya da dünyada bilinen şekliyle mi? Ama mutlaka başkanlık sistemi tartışılarak Türkiye'nin içinde bulunduğu patinajdan kurtulması ve yeni hamle yapması lazım. Dünyanın ve Türkiye'nin gelmiş olduğu konjonktür bunu gerektiriyor."

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Beydağı Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title