Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, HDP'nin 1 Kasım seçimlerinden önce 'Türkiye partisi' olma iddiasıyla yola çıktığını belirterek, "Geldiği nokta itibarıyla bölge partisi bile olamadı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, HDP'nin 1 Kasım seçimlerinden önce ' Türkiye partisi' olma iddiasıyla yola çıktığını belirterek, "Geldiği nokta itibarıyla bölge partisi bile olamadı. Çünkü siyaset üretmiyor. Terörü zaten şu andan itibaren kınamasını beklemiyoruz da. Onu kınayacak ne yürek var, ne de öyle bir görev verilmediği sürece ağızlarından bir söz çıkacağına inanıyoruz" dedi.

Bakan Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler'de gerçekleştirilen 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni'nde, ahilik sisteminde üretimin belirli koşullara tabi tutulduğunu, bunlara uymayanların ise ticaret yapamadığını anlattı.

Bakanlık olarak kırtasiyeciliğin önüne geçmek ve bürokrasiyi azaltmak adına mücadele ettiklerini vurgulayan Tüfenkci, bu çalışmaları iş dünyasının ihracatını ve gelişimini daha hızlı gerçekleştirmek için istediklerini söyledi.

"Milletin efendileri değil, hizmetkarı" olduklarını dile getiren Tüfenkci, bu kapsamda oda ve borsalardan da vatandaş odaklı hizmet üretmelerini beklediklerini kaydetti.

"Terörle mücadele en üst seviyede"

Bakan Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörle mücadelenin en üst seviyeye çıktığı dönemlerin yaşandığına dikkati çekerek, Bakanlık görevine geldikten sonra terörden etkilenen iş adamlarına sahip çıkma, dertlerini paylaşma adına bu çatılar altında bir araya geldiklerini anlattı.

Bölgedeki meselenin Kürt değil, "taşeronluk" meselesi olduğunun altını çizen Tüfenkci, şöyle devam etti: "Bizim Rusya'yla hafif kriz yaşamamızla, hemen o taşeron örgüte görev verdiler. Ne yaptılar? Gel Rusya'ya, yeni emirlerle git Türkiye'ye... Biz Suriye'de Esed'le sıkıntılar yaşadık, taşeron örgüt PYD üzerinden devreye girdi. Kimin için girdi, nereye girdi, nereyi yangın yerine çevirdi? Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu yangın yerine çevirdi. Açmış olduğu çukurlarla, kurulan gönül köprülerini yıkmaya çalıştı. Benim esnafımın, benim tüccarımın dükkanının kepenklerini indirdi, evlerinden barklarından zorla çıkarmaya çalıştı. Biz hükümet olarak, millet olarak sahip çıkmak zorundayız. Asla ve asla o taşeron örgütlere yaptığı zulmün yanına kalmasına müsaade etmeyeceğiz."

Bakan Tüfenkci, HDP'nin 1 Kasım seçimlerinden önce 'Türkiye partisi' olma iddiasıyla yola çıktığını ifade ederek, "Ama maalesef geldiğini nokta itibarıyla bölge partisi bile olamadı. Çünkü siyaset üretmiyor. Terörü zaten şu andan itibaren kınamasını beklemiyoruz. (Onlarda) Onu kınayacak ne yürek var, ne de öyle bir görev verilmediği sürece ağızlarından bir söz çıkacağına inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da dünya genelinde ekonomik sıkıntıların devam ettiğine işaret ederek, "Küresel piyasalar bir türlü eski canlılığına kavuşamıyor. Emtia fiyatlarındaki gerileme, pek çok gelişmekte olan ülke ekonomilerini olumsuz etkiliyor. Petrol ve doğalgaz fiyatlarının gerilemesi, bir yanıyla lehimize. Zira ithalat faturamızı düşürüyor. Ama ihracatımızın üçte birini, müteahhitlik işlerimizin yüzde 85'ini, gelen turistlerin yarısını, petrol ve doğalgaz ihracatçısı ülkelerden yapmaktayız" diye konuştu.

Enerji giderleri azalırken, döviz kazandıran işlerde sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Tüm bu iktisadi sorunları aşmak için, Türkiye'nin teknolojik yenilenmeye ihtiyacı var. Yeni bir büyüme hikayesine ihtiyacı var. Yeni bir sanayi politikasına ihtiyacı var. İşte bu noktada, hükümetimizin de bu durumun farkında olduğunu görüyoruz. Bu kapsamda attığı adımları, 25 Öncelikli Dönüşüm Programını ve 2016 Eylem Planını son derece önemsiyor ve camiamız adına olumlu buluyoruz. İnşallah, kamu ve özel sektör el birliği içinde çalışarak, yeniden yüksek büyüme temposunu ülkemize kazandıracağına inanıyorum."

Türkiye'nin çevresindeki coğrafyada kargaşa ortamı yaşandığını, bunu da üzülerek takip ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, bölgenin zor bir dönemden geçtiğini, özellikle Suriye ve Irak'taki gelişmelerin bölgedeki tüm dengeleri değiştirdiğini söyledi.

Yaşanan terör olaylarının etkilerinin özellikle bölgedeki iş camiası tarafından çok derinden hissedildiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, bunun sadece bir ekonomik sorun olmadığını belirtti.

Bakan Tüfenkci'nin göreve geldikten sonra Doğu ve Güneydoğu Doğu Anadolu'daki oda ve borsa başkanları ile bir araya geldiğini ve onlara moral verdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Evvelsi gün de Sayın Başbakanımız liderliğinde bölgeden gelen oda ve borsa başkanlarımızla birlikte, uzun ve kapsamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Meselenin çözümü noktasında Sayın Başbakanımızın samimi yaklaşımını, duyarlılığını ve meselenin suhulet yoluyla çözümündeki kararlılığını görmekten büyük memnuniyet duyduk." Hükümetin meseleye büyük bir hassasiyetle yaklaşmasının, özellikle toplumsal yaşamı etkileyen acil problemlerin çözümü noktasında yaptığı hazırlıkların kendilerine umut verdiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, bölgedeki "kamu düzeni" yeniden tesis edildikten sonra, konuşarak tüm sorunların çözülebileceğine işaret etti.

"Gurur duyuyorum"

Hisarcıklıoğlu, sertifika alan oda ve borsaların sayısının 233'e yükseldiğini ve bununla iftihar ettiğini dile getirerek, "Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarımız da minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. TOBB ailesi içindeki 365 oda ve borsanın 233'ü dünya standartları üstünde hizmet verdiklerinin en somut belgesi bu" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci ve Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların yöneticilerine sertifikalarını vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bülent Tüfenkci Türkiye Rusya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title