Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük kapılarındaki yenileme çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, "Sarp sınır kapısını yeniden yıkıp, inşa edeceğiz.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük kapılarındaki yenileme çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, "Sarp sınır kapısını yeniden yıkıp, inşa edeceğiz. Bununla ilgili son aşamaya geldik. Ayrıca, Gürbulak sınır kapımızı da modern bir şekilde yeniden inşa etmek istiyoruz" dedi.

Tüfenkci, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığında, İstanbul Erenköy gümrük arsasına ilişkin yapılan sunuma katıldı.

Buradaki konuşmasında gümrük kapılarının yenilenmesi konusuna önem verdiklerini belirten Tüfenkci, "Sarp sınır kapısını yeniden yıkıp, inşa edeceğiz. Bununla ilgili son aşamaya geldik. Ayrıca, Gürbulak sınır kapımızı da modern bir şekilde yeniden inşa etmek istiyoruz. Bununla ilgili talimatları verdik. Proje çalışmaları başladı" diye konuştu.

Gümrük kapılarının Türkiye'nin imajına yakışır bir şekilde yeniden yapılandırılması gerektiğine dikkati çeken Tüfenkci, "Birileri Türkiye'nin uluslararası itibarını zedelemek için çok uluslu senaryolar yazarken, biz Türkiye'nin ufkunu açıyoruz. Birileri Türkiye'nin önüne çukurlar açarken, biz terör nedeniyle kapanan kapıları açıyoruz. İnşallah güvenlik güçlerimiz bölgeyi teröristlerden temizleyerek, oradaki esnafımızın işini artıracak çalışmalara da kısa zamanda başlarız" değerlendirmesinde bulundu.

TOKİ Başkanı Ergün Turan da kendisine yöneltilen "Terör nedeniyle zarar gören yapılara ilişkin herhangi bir çalışma yapılacak mı?" sorusu üzerine, "TOKİ 81 vilayette iş yapan bir kuruluş. Doğu ve Güneydoğu, konut ihtiyacı anlamında en yoğun çalıştığımız bölgelerden. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kentsel dönüşüm bugünkü olaylarla alakalı bir şey değildir. Aynı kapsamda çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Bülent Tüfenkci Gürbulak Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title