Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Artvin'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Artvin'de Hopa-Borçka arasındaki Cankurtaran Geçidi'nde yapılan tünelle ilgili "Dağın ismi Cankurtaran ama şimdi Cankurtaran oldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Artvin'de Hopa- Borçka arasındaki Cankurtaran Geçidi'nde yapılan tünelle ilgili "Dağın ismi Cankurtaran ama şimdi Cankurtaran oldu. Daha önce çok canlar yanmış. Tünelin yapılması ile dağ kimliğine kavuştu" dedi.

Artvin Cankurtaran Tüneli'nde "Işık Göründü" programına katılan Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, yolun medeniyet olduğunu belirtti. 2011'de tünel inşaatına başladıklarında çalışmayı seçim yatırımı olarak görenlerin olduğunu ifade eden Yazıcı, "Göstermelik bir, iki araç getirmişler, onu da toplayıp gidecekler diyenler vardı. 5 Ocak 2011'de bu tünelin temeli atıldı. Bugün 'Işık Göründü' töreni gerçekleştiriyoruz. Uzunluğu 5 bin 200 metre. Şu an delinmiş haliyle Türkiye'nin en uzun tüneli. Takip edecek. Arkasından Ovit Tüneli gelecek, 14.5 kilometre. Bu tünelin bitmesi ile Hopa'dan Borçka'ya görselliğe uygun duble yol da tamamlanacak. Bütününe baktığımızda Hopa Borçka arası 12 kilometre kısalmış olacak. Zaman olarak 20 dakika" dedi.

Yapılan çalışmaların bir sevda ve vizyon işi olduğunu ifade eden Yazıcı, "Bu milleti sevme gerçekten milletin verdiği emaneti hizmetçilik anlayışıyla insanımızın hayatını kolaylaştıracak projeleri gerçekleştirmek suretiyle ülkenin kalkınmasını sağlamaktır. Hedef koyacaksınız önünüze. Yapılması uygun olanları planlayacak, tasarlayacaksınız, kaynak bulacaksınız ve takip edeceksiniz. Bu projelerin hepsi takip edilen projelerdir" diye konuştu.

Duble yolların yapımından Türkiye'nin ekonomik kazanımının yıllık 16 milyar lira olduğunu kaydeden Yazıcı, "Türkiye'deki kaza oranları itibarıyla değerlendirildiğinde 100 milyon araç x kilometre gittiği varsayımına dayanılarak 2003 yılında kaza oranı yüzde 5,72'dir. Duble yolların çoğalmasıyla 2009 yılında bu oran 4,30 dolayına inmiştir ve 2013 yılında kaza oranı 2,35 seviyesindedir. Yüzde 53 oranında bir azalma var. Bunun da temelinde insan var" ifadelerini kullandı.

Dünyada var olan en kaliteli hizmeti ve eserleri Türkiye'ye kazandırmak için çalıştıklarını, Türk müteahhitlerin dünyaya nam saldığını vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Dünyada Türk müteahhitleri ikinci sıradadır. Birinci sırayı Çin'e kaptırmıştır. O da sanırım sayıları fazla olduğun için. Dünyada yüklendikleri iş 287 milyar dolar. Şu anda yapmakta oldukları işlerin parasal değeri ise 45 milyar dolardır. Biz insanımızla övünüyoruz. Hükümet olarak önündeki engelleri kaldırıyoruz. Böyle gideceğiz."

Yazıcı, konuşmasının ardından tüneli bir uçtan diğer uca otomobil ile geçerek inceledi.

Tünel çıkışı gurur verici bir işin yapıldığını vurgulayarak, "Dağın ismi Cankurtaran ama şimdi Cankurtaran oldu. Daha önce çok canlar yanmış. Tünelin yapılması ile dağ kimliğine kavuştu. Bu yolun devamı tamamlandığında çok önemli bir yol olacak. Bağlantıları Erzurum üzerinden doğu ve güneydoğuya Türkiye'nin lojistik yollarının bütünleşmesine çok büyük bir ivme kazandıracak. Çok büyük bir eser olacak. Gurur duydum. 2023 hedeflerimiz var bu hedeflere bu yollar olmadan varamayız" şeklinde konuştu.

Yazıcı, programın gecikmesi nedeniyle Artvin merkezde gerçekleştireceği, AK Parti İl Başkanlığı ve esnaf ziyaretlerini iptal etti.

Kaynak: AA / Güncel

Cankurtaran Artvin Borçka Hopa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title