Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da

Bakan Canikli: "Milletimiz olan bitenin, her şeyin farkında.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Milletimiz olan bitenin, her şeyin farkında. Bu istikrarı bozmak için sürekli birilerinin çabalar içerisinde olduğunu görüyoruz, biliyoruz ama hiç kimse boşuna uğraşmasın, kim olursa olsun, içeriden ya da dışarıdan, bu millet bu surda delik açılmasına izin vermeyecek" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Giresun'a gelen Bakan Canikli, Tirebolu ilçesinde İskender Kaptanoğlu Meslek Teknik Anadolu Lisesinin açılış törenine katıldı. Canikli, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin her yıl en fazla ödeneği eğitime ayırdığını söyledi.

Son 12 yılda eğitim alanında gelinen noktanın herkes tarafından açık ve net şekilde görüldüğünü anlatan Canikli, ortaya konulan başarıda istikrarın önemine işaret etti.

Türkiye'nin 2002 yılı öncesi 7 yılda 4 büyük siyasi ve ekonomik krizle karşı karşıya kaldığını anımsatan Canikli, şöyle konuştu:

"Daha önce 7 yılda 4 kriz yaşayan Türkiye, 12 yılda hemen hemen hiç kriz yaşamadı. Bir de bunun üzerine 2008 yılında yaşanan yüzyılın krizini hatırlarsak istikrarın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlarız. İstikrar olmadan yatırım olmaz, ilerleme olmaz, güvenlik olmaz. Hepsinin sağlanması için istikrar gerekiyor. Aksi halde bu hizmetlerin hiçbiri yapılamaz. Milletimiz olan bitenin, her şeyin farkında. Bu istikrarı bozmak için sürekli birilerinin çabalar içerisinde olduğunu görüyoruz, biliyoruz ama hiç kimse boşuna uğraşmasın, kim olursa olsun, içeriden ya da dışarıdan bu millet bu surda delik açılmasına izin vermeyecek."

"Biz daha işimizi tamamlamadık" ifadesini kullanan Canikli, "Bu milletin, ülkenin daha hizmete ve kalkınmaya ihtiyacı var. Bugüne kadar yapılanlar önemlidir ama yapılacaklar çok daha önemlidir. O yüzden hiç kimse boşa heveslenmesin, bu millet kendi geleceği için istikrarın bozulmasına asla müsaade etmeyecektir" diye konuştu.

- "Tük milletinin yüzüne bakabiliyoruz"

Bakan Canikli, 2002 yılındaki seçim çalışmaları sırasında 57'nci hükümette yer alan milletvekilleriyle ilgili köy ve mahalle girişlerine "Buraya 57'nci hükümetin milletvekilleri giremez" yazılı pankartlar asıldığını dile getirerek, bunları eleştirmek için değil Türkiye'nin geldiği noktayı hatırlatmak için söylediğini vurguladı.

AK Parti milletvekilleri olarak kendilerinin her dönem milletle iç içe olduklarını belirten Canikli, "Düşünün, 3,5 yıldır iktidardasınız ve 3,5 yıl sonra milletin karşısına çıkamıyorsunuz, köylere giremiyorsunuz, vatandaşın yüzüne bakamıyorsunuz. Türk milleti bu tabloyu 2002 yılında yaşadı. Biz ise 12 yıl sonra yine köylere de gidiyoruz, sokağa da çıkıyoruz, milletimiz sağ olsun bizleri bağrına basıyor. Neden? Kara kaşımız kara gözümüz için değil, hizmet etmeye çalıştığımız için. Yani milletimiz şuna inandı, bu kadro gerçekten hizmet ediyor, bu millete hizmet etmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Canikli, konuşmasının ardından lisenin açılışını gerçekleştirdi.

Burada sınıfları gezen Bakan Canikli, simülasyonla gemi kullanma eğitimin verildiği salonda gemi kullandı. İki denemesinde gemiyi karaya oturtması üzerine Canikli, "Şimdi 'Bakan gemiyi karaya oturttu' derler" diyerek espri yaptı. İkinci denemede de geminin karaya oturması üzerine yetkililerce yapılan incelemede, cihazda arıza olduğu tespit edildi.

Bakan Canikli daha sonra sırasıyla Tirebolu İmam Hatip Ortaokulu, Piri Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve suni çim sahanın açılışını yaptı. - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Nurettin Canikli Ak Parti Tirebolu Giresun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title