Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Kurulacak koalisyon mantıklı, adil, gerçekçi, ülkenin problemlerine çözüm üretebilir bir koalisyon olması gerekir. Yani sadece koalisyon kurmak için de koalisyon kurulmaz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Kurulacak koalisyon mantıklı, adil, gerçekçi, ülkenin problemlerine çözüm üretebilir bir koalisyon olması gerekir. Yani sadece koalisyon kurmak için de koalisyon kurulmaz" dedi.

Canikli, Bulancak ilçesinde bir düğün salonunda gerçekleştirilen AK Parti İl Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu milletin bütün siyasi partilere "koalisyonu deneyin, kurmak için çaba sarf edin ve kurun" talimatı olarak algıladıklarını söyledi.

Bu talimatı gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Canikli, "Yapmaya çalışıyoruz, bunu yapacağız ve sonuna kadar deneyeceğiz. Kurulacak koalisyon mantıklı, adil, gerçekçi, ülkenin problemlerine çözüm üretebilir bir koalisyon olması gerekir. Yani sadece koalisyon kurmak için de koalisyon kurulmaz" diye konuştu.

Canikli, ülkenin hizmetine katkı sağlayacak, ülkeyi ileriye götürecek, sorunlarını çözebilecek kapasitede, kalitede, içerikte bir hükümetin kurulma imkanı varsa koalisyon hükümetinin de kurulabileceğini belirtti.

Kurulacak hükümetin buna hizmet etmediği takdirde kurulmasının hiçbir anlamının olmadığını söyleyen Canikli, şöyle konuştu:

"Biz bu hassasiyetle bu yaklaşımla olaya bakıyoruz. Hükümetimizin onunla ilgili de çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Eğer sonuçta bütün bu iyi niyetli, samimi çabalarımıza rağmen bu amaca yönelik bir hükümetin kurulma imkanı ortaya çıkmazsa o zaman başkanlık divanı oluşumundan itibaren 45 gün geçtikten sonra Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz Meclis'i kendi iradesiyle TBMM kararına gerek olmaksızın erken seçime götürebilir."

Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler

Türkiye'nin etrafında her zaman sıkıntılı dönemler yaşandığını ifade eden Canikli, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde bir takım gelişmelerin olduğunu aktardı.

Suriye'nin kuzeyinde PKK terör örgütünün Suriye uzantısının bir takım ahlak dışı faaliyetleri ve çalışmaları olduğunu vurgulayan Canikli, şunları kaydetti:

"Açık söylemek gerekirse PKK'nın gerçekleştirmesi mümkün değil ama onlar açısından büyük bir Kürdistan hayalinden vazgeçmediklerini şu son yaşadığımız olaylar bize bir kez daha gösterdi. Gözlerinin önünü göremeyen PKK ve onların yandaşları da bu arada kendileri açısından ırk üzerine faşizan bir yaklaşımla bir devlet kurma hayali içerisine giriyorlar. Bu devlet, bu millet, bu coğrafya, bu medeniyet, kesinlikle bu topraklarda böyle bir fitne devletinin kurulmasına müsaade etmez ve etmeyecektir. Bunun engellenmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır. Bu Sayın Cumhurbaşkanının ifadesidir. Ben de aynen tekrarlıyorum. Eğer gerçekten samimiyseniz, gerçekten barışı istiyorsanız, HDP'ye söylüyorum silahı bırakmanız gerekiyor. Bu tür ahlak dışı amaçlardan vazgeçmeniz gerekiyor."

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ak Parti Bulancak Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title