Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, günde 3-4 tane açılış gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bizim konuşma yöntemimiz veya muhalefetle müsabaka yöntemimiz hizmeti açmak.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, günde 3-4 tane açılış gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bizim konuşma yöntemimiz veya muhalefetle müsabaka yöntemimiz hizmeti açmak. O zaten yetiyor. Hizmet açıldığı zaman kimya bozuluyor ama kusura bakmasınlar muhalefetin kimyası bozulmaya devam edecek" dedi.

Bakan Canikli, Giresun kent merkezindeki bir restoranda, muhtarlarla bir araya geldi. Giresun'a yapılan yatırımlara değinen Canikli, sadece talepleri yerine getirmiş olmak için bir çalışma gerçekleştirmediklerini söyledi.

Giresun için yeni hastane yapılmasının planlandığını ancak seçim öncesi getireceği siyasi getirisine rağmen projesinin yenilendiğini anlatan Canikli, şöyle devam etti:

"350 yataklı mükemmel bir şehir hastanesi. Tıp fakültesi ile birlikte kullanılacak. Beş yıldızlı otel ayarında. Projesi geldi, mimarisine baktık, hoşumuza gitmedi. O bildiğimiz parlak binalardan. Halbuki biz dedik ki, 'geçmişimizi yansıtsın, tarihimizden esintiler içersin' Bundan dolayı beğenmedik. Şunu da yapabilirdik, tam da seçim öncesi çok da havalı bir temel atma töreni yapardık. Eğribel'de olduğu gibi. İhalesini yapar, ondan sonra siyasi olarak bize katkı sağlardı ama mimarisi güzel değil, projesi hoş değil. Siyasi getirisini iterek yeni projeye başladık."

"Muhalefetin kimyası bozulmaya devam edecek"

Canikli, muhalefete yapılan hizmetlerle yanıt verdiklerini vurgulayarak, yaklaşık bir aydır kentte olduğunu ve sürekli açılışlar yaptıklarını bildirdi.

Canikli, "Bunların çoğu bitmiş yatırımlar. Açılışını yapıyoruz, millete duyuramıyoruz bile. Bizim konuşma yöntemimiz veya muhalefetle müsabaka yöntemimiz, hizmeti açmak. O zaten yetiyor. Hizmet açıldığı zaman kimya bozuluyor ama kusura bakmasınlar muhalefetin kimyası bozulmaya devam edecek. Biz bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Canikli, CHP'nin, HDP'nin barajı geçmesi adına oy istediğini savundu.

Bu yönde kendilerinde çok net ve kuvvetli bilgilerin olduğuna vurgu yapan Canikli,  " Giresun'da da dahil olmak üzere birçok yerde CHP'li bazı arkadaşlarımız gidiyorlar, 4 oy CHP'ye gelecekse 'bir tanesini HDP'ye verin' diyorlar. Zaten birçok yerde açık söylüyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkan yardımcısı, 'Biz HDP'nin barajı geçmesini istiyoruz, ona sıcak bakıyoruz' mealinde çok net bir şekilde açıklaması var" ifadesini kullandı.

"Elemanları köy köy, ev ev dolaşıyorlar"

Canikli, HDP'nin barajı geçmesi için yapılan çalışmanın bir proje olduğuna dikkati çekerek, geçmişte yapılan tezgahların tekrarlandığına işaret etti.

"Bu seçimde katalizör paralel çete" diyen Canikli, Paralel Devlet Yapılanması ile HDP'nin daha önce aralarının iyi olmadığını vurgulayarak, "Şu anda kumanda eden de tamamen paralel yapı. Her şeyi o planlıyor, şu anda Giresun'da da dahil olmak üzere. Bazılarını tespit ediyoruz, savcılığa bildiriyoruz. Elemanları köy köy, ev ev dolaşıyorlar ve HDP'ye oy verilmesini istiyorlar" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Nurettin Canikli Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title