Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 7 Haziran'da gerçekleştirilecek genel seçimlerle ilgili, "AK Parti'nin tek başına iktidar olma noktasında bir tereddüt söz konusu değil. Bütün anketler bunu gösteriyor" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 7 Haziran'da gerçekleştirilecek genel seçimlerle ilgili, "AK Parti'nin tek başına iktidar olma noktasında bir tereddüt söz konusu değil. Bütün anketler bunu gösteriyor" dedi.

A Haber televizyonunda katıldığı programda gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlayan Canikli, tedavi gördüğü hastanede vefat eden sinema ve tiyatro sanatçısı Zeki Alasya'ya Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Enflasyon konusundaki gelişmeleri değerlendiren Canikli, önümüzdeki aylarda enflasyonun düşeceğini ifade ederek, yıl sonu hedeflerinde çok ciddi bir şaşma olmadığını dile getirdi.

Gıda fiyatlarındaki artış ve kurlardaki yükselişin, enflasyonu etkileyen temel unsurlar olduğuna işaret eden Canikli, bunların geçici etkiler olduğunun altını çizdi.

Bu yıl üretimde iklim şartlarından kaynaklanan bir daralma beklenmediğini belirten Canikli, "Dolayısıyla buna bağlı olarak da bir fiyat yükselmesi beklenmiyor" diye konuştu.

Canikli, kurdaki hareketliliklerin enflasyona etkisine ilişkin olarak da doların değer kazanması nedeniyle fiyatlar genel seviyesindeki artışın enflasyona etkisinin ortadan kalkacağını kaydetti.

"312 bin ton stok patates var"

Patates fiyatlarındaki yükselişe dair bir soru üzerine Canikli, patates üretiminde geçen yıla göre artış yaşandığını ifade etti.

Ürüne yönelik olağandışı bir talep artışı bulunmadığına da dikkati çeken Canikli, şu ifadeleri kullandı:

"Üretim artışına rağmen böyle bir fiyat artışının olması normal değil kesinlikle normal değil. Akla ilk gelen şey, üretim zinciriyle nihai tüketim aşamasına geçene kadarki o zincir arasında bazı sıkıntılar yaşanmış olması ihtimali. Biz de bu husustan hareketle çalışma başlattık. Müfettiş görevlendirdik. İlk bulgular, patatesin yüzde 40'ı Hal Kayıt Sistemi'ne girmiş. Şu an itibariyle yaklaşık yüzde 20'ye yakın bir bölümü stoklarda bekliyor. Yani şu an itibariyle 312 bin ton stok patates gözüküyor."

"AK Parti'nin tek başına iktidar olması noktasında tereddüt yok"

Yaklaşan genel seçimler ve koalisyon beklentilerine ilişkin soruları da yanıtlayan Canikli, daha önceki seçimlerde de koalisyon hesapları yapılmasına karşın bunun gerçekleşmediğini hatırlattı.

Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde 2007 ve 2011 seçimlerinde olduğu gibi AK Parti'nin güçlü bir şekilde iktidara geleceğini anlatan Canikli, "AK Parti'nin tek başına iktidar olma noktasında bir tereddüt söz konusu değil. Bütün anketler bunu gösteriyor. HDP'nin barajı aşıp aşmamasıyla bunun bir alakası yok.  HDP'nin barajı aşması sandalye sayısını etkiliyor. Yoksa AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi noktasında sonucu etkileme kabiliyeti yok" değerlendirmesinde bulundu.

Canikli, anketlerin HDP'nin barajı aşamayacağını gösterdiğini belirterek, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alabileceği en yüksek seviyede oy aldığını dile getirdi.

Bu arada Canikli, Ordu-Giresun Havaalanı'nın 22 Mayısta açılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Nurettin Canikli Zeki Alasya Ak Parti Ak Parti Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title