Haberler

"Artık Güvenlikle İlgili Herhangi Bir Sıkıntımız Yok"

Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Şu anda ticaretin yapılması, gümrük işlemlerinin yürütülmesinde kalitenin artırılması için çalışıyoruz." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Artık güvenlikle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Şu anda ticaretin yapılması, gümrük işlemlerinin yürütülmesinde kalitenin artırılması için çalışıyoruz" dedi.

Reyhanlı ilçesinde, Cilvegözü Sınır Kapası'nda incelemelerde bulunan Canikli, yönetim binasında Vali Yardımcısı Mehmet Eriş ve diğer ilgililerden bilgi aldı.

Daha sonra beraberindekilerle sınır kapısına yaklaşık 3 kilometre uzaklığındaki tampon bölgede tır aktarma alanında da incelemelerde bulunan Canikli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye ile ilgili en aktif sınır kapısının Cilvegözü olduğunu söyledi.

Suriye'deki sıkıntılar nedeniyle günlük giriş çıkışlarda zaman zaman sıkıntı yaşandığını vurgulayan Canikli, şöyle devam etti:

"Suriye ile ticaret hacmimiz azaldı. Son aylarda tekrar eski rakamlara doğru hızla ilerliyoruz, bu da iyi bir gelişme. Yaşanan bu zorluklara, sıkıntılara, ateş çemberine rağmen ihracatımızın, ticaret hacmimizin tekrar eski dönemlerde yakalanan rakamlara ulaşması bizim için çok önemli. Yani burada yaşanan sıkıntılara rağmen özelikle ticaretimizin, ihracatımızın tekrar artması ve eski dönemdeki rakamlara yaklaşması noktasında yoğun, etkin tedbirler alındı, politikalar üretildi ve bunun sonucunda da rakamlar hızla tırmanıyor. Sınır kapısındaki gümrük çalışanları son derece dikkatli, güvenlik açısından da teknolojinin tüm imkanlarından yararlanılıyor. Gümrük işlemlerinin güvenlikten taviz vermeden daha da hızlandırılması, kalitesinin daha da artırılması noktasında her zaman arayış içinde olduk. Bu hizmete muhatap insanların daha verimli bir şekilde daha az zaman harcayarak, az bedel ödeyerek bu hizmetlerden yararlanması arayışları içindeyiz. Bazı noktalardaki eksiklikleri de en kısa zamanda gidereceğiz. Bununla ilgili zaten yapılan bir ön proje var. Çok kısa bir sürede sonuçlandırıp gerekli kaynağı aktararak inşallah hızlı bir şekilde o eksiklikleri de tamamlamış olacağız. Artık güvenlikle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Şu anda ticaretin yapılması, gümrük işlemlerinin yürütülmesinde kalitenin artırılması için çalışıyoruz."

Canikli, araçların geçişlerinin daha hızlı olması, yolcuların daha konforlu bir ortamda bu hizmetleri alması ve giriş çıkış yapmasını sağlamak amacıyla gereken düzenlemeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını anlattı.

"Ticaretle ilgili sıkıntılar var"

Canikli, Suriye'den gelen malların Türkiye'ye girişinin sağlıklı ve uluslararası standartlara uygun bir şekilde sağlayacak bir mekanizmanın söz konusu olmadığını kaydetti.

Sınırlardaki giriş çıkışlarda tedbirler alınması konusunda karşılıklı iletişim ve mutabakat olması gerektiğini belirten Canikli, "Sadece Türkiye'ye ithalat değil, transitte de aynı kararlılığı sürdürüyoruz ama temenni ediyoruz, yakın bir sürede devletler arası ilişkilerin sağlıklı yürütülmesini sağlayacak bir yapı inşallah Suriye tarafında oluşacak. Ondan sonra orada sıkıntılı görülen ithalatın yapılmasını engelleyen bu yapı ortadan kalkmış olacak" ifadesini kullandı.

Bakan Canikli'ye incelemelerinde, AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve bazı belediye başkanları eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Nurettin Canikli Cilvegözü Reyhanlı Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title