Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Doğuk ve Hakkari, Şırnak valilikleri arasında görüşmeler yapıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Doğuk ve Hakkari, Şırnak valilikleri arasında görüşmeler yapıldı. Mutabakatlara varıldı. Şu an dört hudut kapısıyla ilgili açılması noktasında karar verildi. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Irak Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Jaafar Rasoul Jaafar Al Hamadani ve heyetini kabul etti.

Irak'ın kardeşleri, dostları ve ortakları olduğunu vurgulayan Bakan Canikli, Türkiye ile Irak'ın her iki ülke menfaatlerini öne alarak birlikte çalışmalarının önemine dikkat çekerek Irak'ta olan bir olayın Türkiye'de aynen hissedildiğini belirtti.

Bakan Canikli, bir gazetecinin Habur Sınır Kapısında yapılacak modernizasyonla ilgili sorusu üzerine; hem Habur kapısının modernize edilmesine hem de yeni bir köprü ve yeni sınır kapılarının ilave edilmesine yönelik görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Dışişleri bakanlarının aldığı karar çerçevesinde 4-5 yeni hudut kapısı açılması ve bunların illerinin valileri tarafından yürütülmesi konusun da mutabakata varıldığını anlatan Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çerçevede Doğuk ile Hakkari ve Şırnak valilikleri arasında görüşmeler yapıldı. Mutabakatlara varıldı. Şu an dört hudut kapısıyla ilgili olarak açılması noktasında karar verildi. Şu anda bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapıların açılmasında hem Habur sınır kapısının kapasitesinin genişletilmesinde hem de diğer hudut kapılarının açılmasında bir sıkıntı görünmüyor."

Irak ve Türkiye arasında 'ortak pazar' kurulmasına ilişkin soruya da Bakan Canikli şöyle cevap verdi:

"Biz bu ticaret hacmini kısa süre içinde çok daha ileri noktalara götüreceğimize inanıyoruz. Nihai hedefimiz Irak ile ticaretin önündeki tüm engellerin kaldırıldığı bir yapı oluşturulmasıdır. Ama sonuç itibariyle ticari, sermaye hareketlerinin önündeki tüm engellerin kaldırılması konusunda kararlılığımız devam etmektedir. Bu bir ideolojik salikleri konmuş bir hedeftir. Ekonomik ve ticari nedenlerle tespit edilen bir hedeftir. Amacımız her iki ülke halkının refah seviyesini yükseltmektir."

Irak'ta kurulan yeni parlamentonun 140 milyar dolarlık bütçeyi onaylayacağını kaydeden Al Hamadani ise, 2015 için bütçenin 160 milyar dolar olmasının beklendiğini ifade etti. Al Hamadani, Türkiye-Irak arasında ticaret hacminin 20 milyar dolara ulaşması konusunda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüş birliğine vardıklarını vurguladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Nurettin Canikli Hakkari Şırnak Irak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title