Haberler

"Yasa Dışı Ticarete Toleransımız Sıfır"

Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin, "Kaçakçılıkla mücadelede büyük mesafeler kat ettik. Bizim yasa dışı ticarete toleransımız sıfır." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Kaçakçılıkla mücadele konusunda büyük mesafeler kat ettik. Buna devam edeceğiz. Bizim yasa dışı ticarete toleransımız sıfır" dedi.

Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en kolay ticaretin, "en güvenli ticaret" olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, dünyada en kolay ve en güvenli ticaretin yapıldığı ülke olması konusunda önemli adımlar attıklarını anlatan Metin, "Yeni projelerin tamamını hayata geçiriyoruz. Bunu dışında Avrupa Birliği ile uyum çerçevesindeki hizmetlerimizi ve uygulamalarımızı hızlı bir şekilde faaliyete geçiriyoruz. Bütün kapılarımızı modernize bir şekilde yeniliyoruz. İç gümrüklerimizi büyük oranda yenileyeceğiz" şeklinde konuştu.

Metin, bakanlık olarak ihracatı kolaylaştıracak, hızını arttıracak işlemlere imza attıklarına dikkati çekerek, bunun yanında kaçakçılıkla mücadele ettiklerini belirtti.

Yasal ticaretin önünü açma çalışmalarının yanında yasa dışı ticaretle de iyi mücadele ettiklerini anlatan Metin, "Son dönemdeki mevzuat çalışması devreye girdi. Dönüşleri mükemmel. Kaçakçılıkla mücadele konusunda büyük mesafeler kat ettik. Buna devam edeceğiz. Bizim yasa dışı ticarete toleransımız sıfır" diye konuştu.

Perakende ticaretin düzenlenmesi konusunda da çalışmaların sürdüğünü ifade eden Metin, "Bu karar konusundaki görüşmelerimiz çok iyi gidiyor. AVM Yasası olarak bilinen ama bizim Türk Ticaretinde geniş kapsamlı olarak düzenlediğimiz perakende ticaretinin düzenlenmesi hakkındaki kanun tasarımızın bütün görüşmelerini bitirdik. Son çalışmasını yapıyoruz. Kamu kurumlarımızın ve sivil toplumumuzun görüşüne açacak pozisyona getireceğiz. Son değişikliklerimiz de yaptık" ifadesini kullandı.

Metin, birçok proje üzerinde çalışma yaptıklarını anlatarak, kooperatifçiler kanunu üzerinde çalıştıklarını, tüketicinin güvenliğini koruyucu, piyasa yönetim işlemlerinin de sürdüğünü kaydetti.

Buna ilişkin şu ana kadar 100 personel alımı yaptıklarını dile getiren Metin, 300 personel daha alacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Fatih Metin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title