Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci, Van'da

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, hainlerin terör örgütleri DEAŞ ve PKK ile ülkenin birçok yerinde kentleri çukurlara dönüştürdüklerini belirterek, "Bölgede en çok da Kürtlere alçak terör örgütü mensupları zarar verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, hainlerin terör örgütleri DEAŞ ve PKK ile ülkenin birçok yerinde kentleri çukurlara dönüştürdüklerini belirterek, "Bölgede en çok da Kürtlere alçak terör örgütü mensupları zarar verdi. Onuruyla yaşamak isteyen kardeşlerimiz zarar gördü." dedi.

Ak Ocaklar Erciş Şubesi'nce düzenlenen "Demokrasi Şöleni"ne katılan Çiftci, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarını feda eden şehitleri rahmet ve minnetle anladıklarını söyledi.

Hain darbe girişiminde şehit olan vatan evlatlarının Cumhurbaşkanı, İslam aleminin umudu Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle sokağa çıkarak cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıktığını vurgulayan Çiftci, böyle bir maneviyata sahip millet karşısında hiçbir hain girişimin başarılı olamayacağını ifade etti.

Çiftci, 15 Temmuz'da milletin bu onurlu dik duruşunu sürdürüp, tanklara ve toplara gövdesini siper edip, geleceğine sahip çıktığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İç ve dış hainler iyi bilmelidir ki milletimiz dün bu vatanı, geleceğini kimseye ezdirmedi, bundan sonra da ezdirmeyecektir. 15 Temmuz bunun en güzel örneğidir. Ülkemiz uzun zamandan beri terör örgütlerinin ciddi saldırıları altındaydı. Terör örgütleri bu ülkenin kardeşlerini birbirine düşürmek için mücadele ettiler. Uluslararası güçler ülkenin büyümesi, gelişmesi ve bölgenin küresel gücü olmaması için birçok terör örgütünü devreye soktu. Hamdolsun, Cumhurbaşkanımız liderliğinde hükümetimiz ve milletimiz buna izin vermedi."

"Kürtlere en büyük zararı terör örgütü verdi"

Demokrasi devrimlerinin yaşandığı dönemde PKK'nın devreye sokulduğunu, ağaçların bahane edilerek şehirlerin yakılmak istendiğine dikkati çeken Çiftci, amaçlarında başarılı olamayanların 17-25 Aralık emniyet-yargı darbesiyle emellerini gerçekleştirmeye çalıştığını anlattı.

"Hainler, DEAŞ ve PKK ile ülkenin birçok yerinde kentleri çukurlara dönüştürdü. Bölgede en çok da Kürtlere alçak terör örgütü mensupları zarar verdi. Onuruyla yaşamak isteyen kardeşlerimiz zarar gördü." diyen Çiftci, şunları dile getirdi:

"Darbe olabileceği kimsenin aklına gelmiyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tabiriyle, haşhaşi bir yapıyla devletin tüm birimlerine girmişler. Gariban insanların çocuklarını kandırarak, kendi emelleri için kullandılar. Bu ülkenin yetiştirdiği insanlar, ülkenin tankıyla, topuyla bu milletin çocuklarını şehit etti. Milletimiz bunlara fırsat vermeyerek demokrasi nöbetleri tuttu ve ülkesinin geleceğine sahip çıktı. Emellerine ulaşamadılar, Allah'ın izniyle bundan sonra da ulaşamayacaklar."

Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar da 15 Temmuz ve sonrasında ilçe halkıyla demokrasi nöbetleri tuttuklarını anımsatarak, "O gün Erciş sokaklarında Kürtler, Türkler, Lazlar, Çerkezler, ilçenin bütün bileşenleri vardı. Esasında bizler 'Hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayır vardır.' diyen bir dinin mensuplarıyız. 15 Temmuz'un şer görümünden Erciş halkı güzel bir hayır çıkardı. Cumhurbaşkanımız 'Artık meydanlardan evlere dönebilirsiniz.' dediği akşama kadar Erciş, devletinin, bayrağının, milletinin yanında yer almıştır. Ben buna şahidim." diye konuştu.

Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit de hain darbe gecesi yaşadıklarını anlatarak, o karanlık gecede vatan için bir kardeşinin şehit, bir kardeşinin de gazi olduğunu söyledi.

Toplantıya 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan Volkan Yiğit, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, AK Parti'li yöneticiler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Erciş PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title