Haberler

Gümrük Kapılarında Oy Verme İşlemi Başladı

Güncelleme:

Edirne'nin Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule gümrük kapılarına gelen vatandaşlar cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanıyor.

Cumhurbaşkanı seçimi için Edirne'nin Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı.

Gurbetçiler, Edirne'deki Kapıkule Gümrük Kapısı'na 8, İpsala Gümrük Kapısı'na 2, Hamzabeyli ve Pazarkule'de de birer sandıkta oylarını kullandı.

Yaşadıkları ülkelerdeki konsolosluklarda cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanabilmek için kayıt yaptırmayan bazı gurbetçiler oy kullanamadan sınır kapısından geçiş yaptı.

İsviçre'den gelen Aylin Karaoğlan, dün akşamdan bu yana oy kullanmak için Kapıkule Gümrük Kapısı'nda beklediğini söyledi.

Mevlüt Kaya da 50 yıldır Almanya'da yaşadığını ve Türkiye'de ilk defa oy kullanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı seçiminin devlet, millet ve Türkiye Cumhuriyeti için hayırlı olmasını dileyen Kaya, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ülkeleri için seçimlerde oy kullanabilmeleri çok güzel bir uygulama. Herkes oyunu içtenlikle kullanıyor" diye konuştu.

" Oyumu, vatanımız, milletimiz için kullanacağım"

Almanya'dan gelen Hikmet Canlıer ise dün gece yarısından bu yana oy kullanmak için sınır kapısında beklediğini dile getirdi.

Ailesiyle Kapıkule'de, araçlarında konakladıklarını anlatan Canlıer, "Oyumu vatanımız, milletimiz için kullanacağım. Millet ilk defa demokratik şekilde cumhurbaşkanını kendi seçiyor" diye konuştu.

Almanya'dan gelen İhami Tepe de Türkiye'de bundan sonra cumhurun dediğinin olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye'nin ilerlemesi için çok büyük bir adım olduğunu vurgulayan Tepe, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

İpsala Gümrük Kapısı Hamzabeyli Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title