Haberler

Gümrük Genel Tebliği'nde Değişiklik

Oyuncaklar, oyun ve spor malzemeleri; bunların aksam, parça ve aksesuarlarının serbest dolaşıma giriş işlemi, yetkili gümrük müdürlüklerinden gerçekleştirilebilecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının "Gümrük Genel Tebliği'nde  (Gümrük İşlemleri) (Seri No: 115) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Türkiye Gümrük Bölgesine kara ve demir yolu hudut kapılarından girişi halinde belirlenen bazı gümrük müdürlüklerine sevk edilerek, serbest dolaşıma giriş işlemleri yapılan eşyalar listesinden "95'inci fasıldaki oyuncaklar, oyun ve spor malzemeleri; bunların aksam, parça ve aksesuarı" ibaresi ile söz konusu ürünler için bu işlemden sorumlu olan gümrük müdürlüklerinin listesi yürürlükten kaldırıldı.

Bu şekilde söz konusu ürün grubu için serbest dolaşıma giriş işlemi yapmaya yetkili tüm gümrük müdürlüklerinden ithalat gerçekleştirilebilecek. Söz konusu tebliğ bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title