Haberler

İstanbul'da Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 110 Kilo Kokain Ele Geçirildi

Güncelleme:

Ambarlı Limanı'nda gerçekleştirilen operasyonda, 110 kilogram ağırlığında kokain ele geçirildi. Bu sayı bugüne kadar tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ambarlı Limanı'nda 110 kilo kokainin ele geçirildiğini açıkladı. Kokainin, Gümrük Muhafaza birimleri tarafından bugüne kadar tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu ve piyasa değerinin ise tam 35 milyon TL olduğu açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Denizlerde kaçakçılığın önlenmesine yönelik olarak Güney Amerika ülkelerinden gelen gemiler takibe alınırken, yürütülen çalışmalar "rip-off" (kapkaç) olarak adlandırılan bir yöntem ile yüklerin üzerinde veya soğutucu konteynerlerin soğutucu bölmelerine gizlenerek kaçırılan uyuşturucular üzerine yoğunlaştırıldı.

Risk analizi sonucunda Ekvador Guayaquil çıkışlı Singapur bayraklı M.B. isimli gemi İzmit Evyap Limanı'ndan hareket ettikten sonra izlemeye alındı. Ekvador'dan kalkarak Panama, Bilbao, Malta ve İzmit sonrasında İstanbul Ambarlı Limanı'na gelen geminin takibi liman girişine kadar sürdürüldü.

MUZ YÜKLÜ KOLİLERDE DİKKAT ÇEKEN 4 ÇANTA

Tahliye edilen 80 adet soğutuculu konteynerde gerçekleştirilen aramada, muz yüklü konteynerdeki kolilerinin üzerinde 4 adet siyah renkli çanta tespit edildi.

Muhafaza memurları tarafından açılarak kontrol edilen çantaların içinde dikdörtgen şeklinde preslenmiş bej paketler ortaya çıkarıldı. Paketler içerisinde bulunan beyaz renkli toz maddeden alınan numunelerin ön analizi sonucunda söz konusu maddenin kokain cinsi uyuşturucu olduğu anlaşıldı.

DEĞERİ 35 MİLYON TL

96 paket halinde ele geçirilen toplam 110 kilogram ağırlığındaki uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 35 milyon TL olduğu belirlendi.

"BUGÜNE DEK TEK SEFERDE ELE GEÇİRİLEN EN YÜKSEK MİKTAR"

Gümrük Muhafaza birimleri tarafından bugüne kadar tek seferde en yüksek miktarda kokain cinsi uyuşturucu yakalamasının gerçekleştirildiği olayla ilgili olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu ve adli tahkikat başlatıldı"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Güney Amerika İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (30)

MALATYALI MALATYALI 44 44 Mobil-IOS:

HDP terörist bir partidir ve burada HDP PKK'lı teröristler oy avına çıktı ikide bir teröristler HDP oy ver diye reklam yapıyorlar ve bu teröristlere kanmayın.

29
6
yanıtYanıtla
AAAmobilWeb@haberler.com:

UYUŞTURUCU KULLANIMI AKP DÖNEMİNDE ARTMIŞ, BONZAİ OKULLARA GİRMİŞ, SÖZDE 1-2 OPERASYONLA MÜCADELE EDİYORLARMIŞ MIŞ....

17
17
yanıtYanıtla
muammermobilWeb@haberler.com:

Paylar eşit düşmedigi zaman adama dur derler.

32
1
yanıtYanıtla
fırat:

oylar büyük büyük lider recep tayyip erdoğana vatanını seven ülkesini seven daha güçlü türkiye için herkes elini vijdanına koysun oyunu akp ye versin. . . . .

15
14
yanıtYanıtla
RÜSTEM:

YAKALANANLARIN YÜZDE 99 U PKK''LI VE HDP ''Lİ

16
11
yanıtYanıtla
CCCmobilWeb@haberler.com:

KUTULARI GÖRÜNCE YİNE Bİ AKP Lİ BAKANA OPERASYON YAPTILAR SANDIM..

12
12
yanıtYanıtla
mossadmobilWeb@haberler.com:

Kimilerini yakalarlar kimilerini yakalayamazlar daha dogrusu yakalamazlar.

11
11
yanıtYanıtla
Turk Turk Mobil-IOS:

Sülo seçimlere harcayacak paran yakalanmış ne olacak hallerin şimdi

15
6
yanıtYanıtla
dilek k.:

yakın imha edin yeter artık kims eölmesin yazık günah ya bunları yapanların yatacak yeri yok!

20
0
yanıtYanıtla
GaspadinlimobilWeb@haberler.com:

10 kilosunu araklardım ben o polislerin yerinde olsam ikramiye olarak

3
16
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title