Haberler

Gümrük Bakanı: Perakende Yasa Tasarısında Son Aşamaya Gelindi, Taslak En Kısa Zamanda TBMM'ye...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Perakende Yasa Tasarısı Taslağına nihai şeklinin verilmesi amacıyla devam eden çalışmalarda son aşamaya gelindiğini, taslağın en kısa zamanda TBMM'ye sevk edilmek üzere Bakanlar Kuruluna sunulacağını açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Perakende Yasa Tasarısı Taslağına nihai şeklinin verilmesi amacıyla devam eden çalışmalarda son aşamaya gelindiğini, taslağın en kısa zamanda TBMM'ye sevk edilmek üzere Bakanlar Kuruluna sunulacağını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı, alışveriş merkezi, büyük mağaza, zincir mağaza ve perakende ticaretle uğraşan diğer ticari işletmelerin açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları kapsayan "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı"nın 7 Ekim 2013 tarihi itibariyle kamuoyunun görüşüne açıldığını söyledi. Kamuoyu görüşleri çerçevesinde taslağa nihai şeklinin verilmesi amacıyla devam eden çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı, "Taslak en kısa zamanda TBMM'ye sevk edilmek üzere Bakanlar Kuruluna sunulacaktır" dedi.

-TOKİ'NİN ARSA KARŞILIĞI GELİR PAYLAŞIM YÖNTEMİ İLE ORTAKLAŞA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ AVM PROJESİ SAYISI 7-

Bakan Yazıcı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığından alınan bilgilere göre; arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalelerinin "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği" hükümlerine göre yapıldığını belirterek, "İhale sürecinde proje alanında ne şekilde bir alışveriş merkezi (AVM) yapılacağı bilinmemekte olup, işin ifası sırasında geliştirilen projelere göre AVM yapılmaktadır. Diğer taraftan, İdare tarafından arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemi ile müstakil AVM projesi gerçekleştirilmemiştir. Ancak, bu yöntemle gerçekleştirilen bazı projelerde AVM bulunmaktadır" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı, TOKİ'nin arsa karşılığı gelir paylaşım yöntemi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği AVM projesi sayısının 7 olduğunu, hâlihazırda satılan 6 projeden Türk Lirası olarak satılanların idare payı toplam tutarının 133 milyon 561 bin 75,04 TL, Avro olarak satılanların idare payı toplam tutarının ise 17 milyon 772 bin 457,60 Avro olduğunu söyledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title