Haberler

Gültekin Çizgen "Birikimler"iyle Galeri Işık Teşvikiye'de

Güncelleme:

"Birikimler",sergisi 31 Ekim'e kadar Galeri Işık Teşvikiye'de İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Fotoğraf sanatının duayenlerinden Gültekin Çizgen, sanat hayatının 55. yılını çok özel bir sergi ile kutluyor.

Galeri Işık Teşvikiye, sanatın önemli temsilcilerini ağırlamaya devam ediyor. Fotoğraf sanatının ustalarından Gültekin Çizgen'in tecrübesini, modern teknolojiyle birleştirdiği 55 yıllık birikiminden oluşan fotoğraf ve portfolyolar sergisi "Birikimler",sergisi 31 Ekim'e kadar Galeri Işık Teşvikiye'de İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye'de fotoğraf sanatı denince akla gelen en önemli isimlerden biri olan Gültekin Çizgen'in dünyaca ünlü pek çok klasik eserinin görücüye çıkacağı "Birikimler" sergisi, iddialı bir çalışmasını da gözler önüne serecek. 74 yaşındaki Çizgen'in sanattaki 55. yılına özel gerçekleştirdiği proje kapsamında 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren her gün çektiği fotoğraflar sergide yer alacak.

55.YILA ÖZEL İDDİALI PROJE

"Hayatım boyunca sadece bu mesleği yaptım ve başka hiç bir işle uğraşmadım. Çünkü sanat dışında herhangi bir yaşam biçimi öğrenmeyi beceremedim" diyen Çizgen bu projenin kendisi için bir tür iddia, gençlere "hodri meydan" demek olduğunu dile getiriyor. "Bir sanatçı olarak 55. yılımda neler yapabildiğimi görmek istedim" diyen Çizgen"Zaten her gün fotoğraf çeken biri olarak bunu bir iddia haline getirmek ve kendimi sınamak önemliydi. Her şart altında fotoğraf çekilebilir, bunun için zaman ya da mekan aramaya ve yaratmaya gerek yok. Önemli olan gözdür ve fotoğraf olacak o anı görebilmektir. Bir daha da böyle bir proje yapabilir miyim, bilemiyorum" diyor.

Türkiye'de fotoğrafın kavramsallaşmasına ve kurumsallaşmasına büyük katkı sağlayan Gültekin Çizgen'in Galeri Işık Teşvikiye'deki sergisinde "Siyah Beyazlar", "Klasikler", "Fotoğrafta Atmosfer", "Fotoğrafta Anlam", "Leke Düzeni", "Soyut", "Renk Dünyası", "Doğa", "İstanbul", "Çocuk", "Yaşam Kesitleri", "Yansımalar", "Müzisyenler", "Grafik Yapı", "El-Ayak", "Renk", "Gölgeler", "Kadınlar", "Gecenin Rengi", "Bakışlar" ve "Işık" albümlerindeki fotoğrafları, kolaj yapısında panoramik boyutta sergilenecek.

Gültekin Çizgen, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, İsviçre, Fransa, ABD, Çin Halk Cumhuriyeti, Ürdün, Mısır, Brezilya, Kore ve Hindistan'nın da bulunduğu 13 ülkede solo sergiler açtı. Yeni Fotoğraf Dergisi'nin Kurucusu, Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Enstitüsü Kurucu Onur Üyesi ve Profesyonel Tanıtım Fotoğrafçıları Derneği Kurucu Başkanı olan Çizgen'in fotoğraf, gezi, deneme, resim ve cam sanatı alanlarında da çok sayıda yayını bulunmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gültekin Çizgen Teşvikiye Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title