Haberler

Gültan Kışanak: Kalıcı Barışı Kadınlar Getirecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, bu topraklara kalıcı barışı kadınların getireceğini savunarak, "Kadınların yüreğindeki saflık, temizlik, kadınların yüreğindeki acıları ortaklaştırma arzusu ve kadınların yüreğindeki başarabiliriz umudu yan yana gelince bizi barışa taşıyacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, bu topraklara kalıcı barışı kadınların getireceğini savunarak, "Kadınların yüreğindeki saflık, temizlik, kadınların yüreğindeki acıları ortaklaştırma arzusu ve kadınların yüreğindeki başarabiliriz umudu yan yana gelince bizi barışa taşıyacak. Bu topraklara mutlaka ama mutlaka kalıcı barışı getireceğiz" dedi.

Diyarbakır'da yerel siyasette kadının güçlenmesi için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Demokratik Kadın Hareketi (DÖKH) 'Geçmişte günümüze kadın belediye başkanları buluşması' düzenledi. Eski ve yeni kadın belediye başkanlarının katıldığı programda, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciada yaşamını yitiren maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

'İŞ CİNAYETLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR'

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak yaptığı konuşmada, Türkiye'de gerekli hassasiyet ve duyarlılık gösterilse iş cinayetlerinin önüne geçilebileceğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Türkiye'nin dört bir yanında herkesin yüreği yandı. Herkes büyük bir keder ve hüzün içerisinde Soma'da yaşananlardan dolayı ve doğal olarak protestolar var. Ne yazık ki İstanbul'daki protestolarda da dün çok büyük bir şiddetle karşılık verildi. ve protestolarda da ilgisi olmayan bir genç arkadaşımızın da yaşamını yitirdiği bir durum yaşadık. Bunların asla ve asla olmamasını diliyoruz. Biz kadınlar kadın duyarlılığıyla, kadın bakış açısıyla, kadının demokratik yönetim anlayışıyla emeğin hakkının hukuksal olduğunu buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Aynı zamanda toplumsal muhalefeti, toplumsal ve gösteri yapma hakkının da en demokratik hak olduğunu ve buna kamunun devlet otoritesinin rivayet etmesini bir kez daha buradan ifade ediyoruz. Kadınlar bu ülkede bu topraklarda güçlenirse acımız azalacak. Bu topraklara kalıcı barışı kadınlar getirecektir. Kadınların yüreğindeki saflık, temizlik, kadınların yüreğindeki acıları ortaklaştırma arzusu ve kadınların yüreğindeki başarabiliriz umudu yan yana gelince bizi barışa taşıyacak. Bu topraklara mutlaka ama mutlaka kalıcı barışı getireceğiz." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Soma Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

nıhalesnafsit@gmail.com:

Biz analar genel af istiyoruz herkez başbakana mesaj atsın Artık sevdiklerimizden ayrı olmak istemiyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title