Haberler

Son Dakika! Gültan Kışanak ve Fırat Anlı Gözaltına Alındı! Başsavcılık Açıklama Yaptı

Güncelleme:

Son dakika gelişmesi... Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Belediye Meclisi Üyesi Fırat Anlı, gözaltına alındı. Başsavcılık, Kışanak'ın "PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmaktan" gözaltına alındığını açıkladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Belediye Meclisi Üyesi ve Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanı Fırat Anlı, terör soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Öte yandan polis ekipleri hem belediye binası hem de Kışanak ve Anlı'nın evlerinde arama çalışması başlattı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın, "PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma", Eş Başkan Fırat Anlı'nın ise, "Devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik" eylemleri nedeniyle yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında gözaltına alındığını duyurdu.

KIŞANAK VE ANLI GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak, bugün Ankara'da Meclis'teki darbe komusyonuna ifade verdikten sonra uçakla Diyarbakır'a hareket etti. Başkan Kışanak Diyarbakır Havaalanı'nda akşam saatlerinde uçaktan indikten sonra polis tarafından gözaltına alındı. Aynı saatlerde Eş Başkan Fırat Anlı da konutuna gelen polis tarafından gözaltına alındı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE GÖTÜRÜLDÜLER

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir terör soruşturması kapsamında gözaltına alındıkları öğrenilen Kışanak ve Anlı, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüdü.

Belediye binasının önü

BELEDİYE VE EVLERİNDE ARAMA YAPILIYOR

Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alındığı saatlerde polis, Büyükşehir Belediyesi'ni abluka altına aldı. Belediye çevresinde olası bir duruma karşı Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ve çevik kuvvet ekipleri konuşlandırıldı. Daha sonra belediyeye giren polis, başta başkanlık katı olmak üzere tüm katlarda arama başlattı.

Bu sırada, aralarında HDP Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca ve Çağlar Demirel ile yaklaşık 50 kişilik partili bir grup da belediye önüne gelerek, içeriye girmek istedi. Ancak polis, gruba izin vermedi.

Polisin, Kışanak ve Anlı'nın evinde de arama yaptığı belirtildi.

HDP'Lİ VEKİLLER BELEDİYE ÖNÜNDE

Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın Ankara dönüşü Diyarbakır havalimanında, Eş Başkan Fırat Anlı'nın ise evinde gözaltına alınmasının ardından Büyükşehir Belediye binasının başkanlık katında başlatılan aramalar sürüyor. Polisin, geniş güvenlik önlemi aldığı ve kimseyi yaklaştırmadığı belediye binasının önüne kısa süre sonra HDP Grup Başkan Vekili Çağdar Demirel, Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Feleknaz Uca, Demokratik Toplum Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile bazı meclis üyeleri, STK temsilcileri ve bazı çalışanları geldi. HDP'li vekiller yetkililerden bilgi almaya çalışırken, barikatı aşmaya çalışan Tuncel ile polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

PERSONELİ MESAJLA BİLGİ VERİLDİ

Bu arada, büyükşehir belediyesinden çalışanlara ve basın kuruluşlarına atılan mesajda, "Büyükşehir belediyesi eşbaşkanlarımız bu akşam, gözaltına alınmıştır. Tüm belediye çalışanlarını, belediyemize sahip çıkmaya davet ediyoruz" denildi.

DİYARBAKIR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN KIŞANAK VE ANLI AÇIKLAMASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın, "PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma", Eş Başkan Fırat Anlı'nın ise, "Devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik" eylemleri nedeniyle yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında gözaltına alındığını duyurdu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 2015/45832 sayılı dosyasında, PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma (TCK m.314/2) suçundan yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, sözde Demokratik Özerkliğin ilan edildiği Demokratik Toplum Kongresine katılmak ve burada olağan üye sıfatıyla örgüt lehine konuşma yapmak, PKK/KCK silahlı terör örgütünün çağrısı ve talimatları doğrultusunda Diyarbakır ilinde düzenlenen nevruz etkinliklerinde terör örgütü lehinde söylemlerde bulunarak özerklik çağrısı yapmak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı adına tescilli resmi araçları silahlı terör örgütü üyelerinin cenazelerine tahsis etmek suretiyle kullandırmak, yine yasadışı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılarak cebir ve şiddet olgusunu meşru gösterecek nitelikte örgüt lehine söz ve eylemlerde bulunmak vb. çok sayıda eylemine yönelik olarak toplanan somut maddi her türlü şüpheden uzak kuvvetli suç şüphesi oluşturan deliller uyarınca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak gözaltına alınmıştır.

Yine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/32488 sayılı dosyasında 'Devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik' (TCK m. 302/1) eylemleri nedeniyle yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, Diyarbakır ili Dicle ilçesinde PKK/KCK silahlı terör örgütünün amacı ve talimatları doğrultusunda, 2014 yılında yapımına başlanıp, 05/11/2015 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir askerin şehit edilmesi ile sonuçlanan eylem bütünlüğü içerisinde ülkenin bölünmez bütünlüğünü bozmaya yönelik ve Anayasal düzenin dışında özerk yönetim ilan eden PKK/KCK silahlı terör örgütünün üyelerine ait sözde şehit mezarlığını yapmak amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait araç ve gereçleri tahsis etmek ile kamu kaynaklarını kullanarak, terör örgütü üyelerinin sözde şehitliğinin korunması ve muhafazası yönündeki eylemlerine ve silahlı terör örgütünün talimatları doğrultusunda cebir ve şiddet olgusunu meşru gösterecek nitelikte örgüt lehine söz ve eylemlerde bulunmak ve benzeri eylemlere yönelik olarak toplanan somut maddi her türlü şüpheden uzak kuvvetli suç şüphesi oluşturan deliller uyarınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Fırat Anlı da gözaltına alınmıştır. Her iki soruşturma kapsamında mahkemeden alınan kararlar doğrultusunda yapılan arama ve el koyma işlemleri devam etmekte olup, gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir" denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Terörle Mücadele Şubesi Diyarbakır Fırat Anlı Politika Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title