Haberler

Gülsüm Sami Kefeli sınavlardaki başarısını katladı

Güncelleme:

'Samsun Okuyor Projesi' kapsamında okullarda uygulanan AHOB programı sayesinde öğrencilerin sınavlardaki başarıları ve okuma kaliteleri kısa zamanda ikiye katlandı.


Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu'nda yaşanan gelişmelerden, öğretmen ve idareciler de oldukça memnun.

Dünyanın ilk ve tek anlayarak hızlı okuma yazılımı olan ve Samsun Teknopark'ta üretilip, geliştirilen Anlayarak Hızlı Okumaya Başlangıç (AHOB) programının faydaları okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler tarafından da anlatılıyor. Samsun Valisi İbrahim Şahin'in talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü Samsun Okuyor Projesi'ne katılan 22 okuldan biri olan Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu'nda AHOB kullanan öğrencilerde önemli bir artış gözlemlendiği dile getirildi.

DAHA FAZLA BAŞARI GELDİ

Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu Müdürü Necdet Bal, Samsun Okuyor Projesi ile ilgili yazının kendilerine ulaştığında okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya geldiklerini belirterek, "Nasıl yaparız da bu uygulamayı öğrencilerde kullanırız' diye oturup konuştuk. Sağ olsun öğretmenlerimiz bu işe dört elle sarıldı ve belirledikleri öğrencilerde uygulamaya koydular. Proje sonrasında öğrencilerimizin sınavlarda daha başarılı olduklarını ve daha fazla kitap okuduklarını gördük. Bu programın tüm okullarda öğrencilerimize uygulanmasında yarar var" dedi.

ÖZGÜVEN VE SÖZCÜK DAĞARCIKLARI ARTTI

Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mine İnce de, hızlı okumayı merak ettiğini fakat AHOB'un bunlardan farklı olduğunu gördüğü için bu projeye başladığını belirterek, "27 öğrenci ile başladık. Okuma hızı düşük olanları tercih ettik, diğerlerinde okuma anlamında sıkıntı yoktu. Hepsinde başarı vardı ama gözlemlediğim 5 öğrencide çok daha olumlu yönde kazanımlar elde ettik. Nedir bu kazanımlar diyecek olursanız. Okuma hızı arttı, özgüvenleri arttı, sözcük dağarcıklarının genişlemesi, ders başarılarını etkilemesi bunlarda gözlemlediğim yanlar. Daha da iyi olacağına inanıyordum fakat çoğu çok hızlı bitirmek için yarıştı. Bir kaç gün uygulamayan olmadı. Uygulamayı tam anlamıyla yapanlarda gözle görülür bir değişim var" diye konuştu.

PROGRAM YAYGINLAŞMALI

Mine İnce, hızlı okuma kavramının artık dünyada yaygın olduğuna dikkati çekerek, "Bu program okullarımıza yerleşmeli, çünkü Türkçe dersi sözel bir derstir. Bu derste başarılı olarak okuması ve anlaması iyi olan her öğrenci, diğer derslerinde de başarılı olacaktır. Bu arada çok teşekkür ediyorum, bizim okulumuzda 27 öğrenci de olsa çok büyük ayrıcalık" ifadelerini kullandı.

SINAVLARDA BAŞARIYI YAKALADIK

Programı kullanan öğrenciler de, "Artık anlayarak daha hızlı okuyabiliyorum. Sözel derslerde daha çok başarım oldu. Kitap okumaya yöneldiğimi fark ettim. Bence tüm öğrenciler AHOB kullanmalı, çünkü sözel derslerde çok işine yarayacak. Kullanımı basit, oyunlar oldukça eğlenceli", "Bu uygulama çok güzel. Oyunları eğlenceli, uygulamayı kullanırsak başarılı oluruz" ve "Oyunlar eğlenceli ve öğreticiydi. 2 hafta mı aldı ama değdi. Okurken sınavlarda başarı sağladım. Daha hızlı okuyabiliyorum" yorumlarını yaptı.

SAMSUN OKUYOR PROJESİ'NDE NE YAPTILAR?

Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu'nda 7 sınıftan programı kullanan 27 öğrenci bulunuyor. Programın ortalama yüzde 80'inini kullanan öğrenciler, dakikada okuma kelimelerini ortalama 129,38'den 231,42'ye çıkarttı. Okul ortalamasında yüzde 78.2 başarı gösteren öğrenciler, derslerinde de başarıyı yakalamış durumda.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü İbrahim Şahin Samsun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title