Haberler

Gülsüm Anne, Rus Hükümetine İnsanlık Dersi Verdi

Güncelleme:

Geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Rus gencin bakıcılığını üstlenen Gülsüm anne, Rusya'nın ambargolarına tepki göstererek "Biz insanları öldürmüyoruz, yaşatıyoruz" dedi.

Türkiye'nin Kasım ayında hava sahasına giren Rus uçağını düşürmesinden sonra Rusya'nın Türkiye'ye yönelik uyguladığı ambargolara, Antalya'da 7 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu hafızasını kaybeden Rus gencine "Umut" ismini veren ve bakıcılığını üstlenen Gülsüm anneden tepki geldi. 8 yıldır dini, ırkı belli, olmayan Rusya vatandaşı bir çocuğa baktığını söyleyen Gülsüm Kabadayı, "Artık savaş olmasın. Hepimiz birlikte yaşayalım ki analar ağlamasın" dedi.

"GELMEK İSTEYENLERİ KİMSE ENGELLEYEMEZ"

Antalya'nın merkez Aksu ilçesinde 7 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu hafızasını kaybeden ve felç olan çocuğa "Umut" ismini veren ve bakıcılığını üstlenen Gülsüm Kabadayı, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik uyguladığı ambargolara tepki gösterdi. Türkiye'nin insan öldüren değil insanı yaşatan bir ülke olduğunu vurgulayan Gülsüm Kabadayı, "8 yıldır dini, ırkı belli, olmayan Rusya vatandaşı bir çocuğa bakıyorum. Artık savaş olmasın. Hepimiz birlikte yaşayalım ki analar ağlamasın. Evlatlar ölmesin. Liderlerimiz sorunları konuşarak birbirine anlatabilir. Rusya vatandaşları Türkiye'ye gelmeye devam eder. Onlar Umut'u o kadar çok sevdiler ki gelmek istedikten sonra kimse onları engelleyemez" diye konuştu.


"BİZ İNSANLARI ÖLDÜRMÜYORUZ, YAŞATIYORUZ"

Bütün dünya liderlerine seslenerek barış istediğini söyleyen Kabadayı, "Din ırk millet hiç önemli değil. Bizim ülkemiz herkese sahip çıktı Umut'a da sahip çıktı. Barış olsun sevgi olsun. Türkiye'de hiç kimse ezilmiyor. Türkler nasıl yaşıyorsa diğer ülkelerin insanları da öyle yaşıyor. Herkes burada o kadar güzel yaşıyor ki bunu görsünler. Bizim kapımız her zaman Rusya vatandaşlarına kapımız açık. Biz insanları öldürmüyoruz, yaşatıyoruz. Benim yanıma gelen Rusya vatandaşları Türkiye'yi çok sevdiğini ve gitmek istemediklerini söyledi" şeklinde konuştu.


UMUT'UN HİKAYESİ

Geçirdiği trafik kazasının ardından yatağa bağımlı yaşayan ve üzerinden kimlik çıkmadığı için adını gönüllü annesi Gülsüm kabadayı'nın 'Umut' koyduğu 23 yaşındaki gencin bugüne kadar hiçbir yakını ya da akrabası çıkmadı. Kaza, 2008 yılının Ağustos ayında Antalya'nın Aksu ilçesinde meydana geldi. Geçirdiği trafik kazasında ağır yaralı olarak Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alınan 'kimliksiz' gence aynı hastanede yakını bulunan Gülsüm Kabadayı sahip çıkmıştı. Hastanede 'Umut' ismi verilen ve zamanın Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun yardımıyla kimlik çıkarılarak 'Mustafa Öz' ismi konulan gencin bugüne kadar hiçbir yakını ya da akrabası çıkmadı. 'Umut'un o günlerde Özbekistan'da kaybolan Alexander Kitaev olabileceği ihtimali üzerine polis çalışma başlatmış ancak bir sonuç alınamamıştı.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Antalya Rusya Yaşam Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (29)

Pehh:

hah bir sen eksiktin tam oldu türkiyeden rusyaya bi insanlık dersi vermiyen sen kalmıştın :=)

4
24
yanıtYanıtla
Dayı:

Aptaaaalll. Sen cok gereksiz birine benziyon. Evlat olsan sevilmezsin bence. Yorumunu birdaha oku

yanıt2
yanıt0
35,5:

devletın yatalak hastalarına bakan kısılere verdıgı 1800 tl para ıcın bakıyordur kesın sımdı cıkmıs merhamet gosterısı gıbı sunuyorsun cadı kadın

2
24
yanıtYanıtla
ahmet:

daha devletin verdiği paradan haberin yok git önce onu öğren cehaletin diz boyu

yanıt5
yanıt0
Mersinli:

1800tl degil milyar verseler bakmayan bakmaz dusunerek yazin vicadn yokmu hic sizde Allah razi olsun o anneden kolaymi ogencin altindan almak insanlar oz annelerini babalarini cocuklarini sokaga atiyor sizin gibi yorum yapanlar birgun bile bakmaz o cocuga

24
0
yanıtYanıtla
metoMobil-IOS:

Bu ruslar insan değil ki tarih ye bakın hep kandan beslenmişler bunlar vampir

20
2
yanıtYanıtla
biri:

Bizde kurt adamız

yanıt1
yanıt0
gerçek:

putin kendi yolcu uçağını bile düşüren birisi, kimi tınlar ki?

19
1
yanıtYanıtla
KIDEMLİ PİYADE TEĞMEN O.T:

hayatını degil hafızasını kaybeden başlıgı ataydınız

19
0
yanıtYanıtla
TIK,,,TIK:

BU VOTKACI PİSLİKLER NE ANLAR SENİN İNSANLIĞINDAN GÜLSÜM ANNNEE

15
4
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title