Haberler

Gülşah Öğretmenin Katil Zanlısı Hakkında İddianame Hazırlandı

Metin Bolat - Konya'da öğretmen Gülşah Aktürk'ü silahla öldüren sevgilisi hakkında "tasarlayarak adam öldürme", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma ve taşıma" suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi.

Metin Bolat - Konya'da öğretmen Gülşah Aktürk'ü silahla öldüren sevgilisi hakkında "tasarlayarak adam öldürme", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma ve taşıma" suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Gülşah Aktürk'ün (27) Van kent merkezinde öğretmen olarak çalıştığı, bu dönemde Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde çalışan şüpheli Hakan Başar (36) ile tanıştıkları, bir yıla yakın arkadaşlık yaptıkları belirtildi.

Başar'ın daha önce uzman çavuş olarak çalıştığı, daha sonra Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde işe başladığı ifade edilen iddianamede, Gülşah Aktürk'ün oturduğu evin depremden zarar görmesi nedeniyle şüpheliyle iki aya yakın aynı konteynerde kaldığı ifade edildi.

Evlenmeyi düşünürken Aktürk'ün vazgeçtiği ve şüpheliyle görüşmeyi kestiği dile getirilen iddianamede, "Rapor alan Aktürk, ailesinin yanına geldi. Van'da birlikte kaldıkları dönemde evdeki eşyaların Başar tarafından çalınması üzerine Van 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava bulunuyor. Van Aile Mahkemesi tarafından da şüphelinin Aktürk'e yönelik ölümle tehdit eylemleri nedeniyle tedbir kararı verildiği" kaydedildi.

-"Ya benimsin ya toprağın"

Genç öğretmenin annesi Mürüvvet ve babası Haşim Aktürk'ün 5 Kasım 2012'de Konya Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verdikleri vurgulanan iddianamede, "Hakan Başar görüşmek istememesinden sonra Gülşah'a, 'Ya benimsin ya toprağın, seni başkasına yar etmem' diye tehditlerde bulunduğunu, Van'a giderek bu olaylar nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını, kızlarının iki hafta rapor alarak Konya'ya gelmesi üzerine şüphelinin, Haşim ve Mürüvvet Aktürk'ü telefonla arayarak 'kızın nerede, kızın bana dönmeli, yoksa onu öldürürüm. Yaşatmam, onu öldürmek benim boynumun borcu. Onun gibi büyük bir pislik bu hayatta yaşamamalı. Kızını öldürüp, sana bu acıyı yaşatacağım' şeklinde tehditte bulunduğu iddiasıyla şikayette bulundukları ve soruşturmanın yürütüldüğü..." ifadelerine yer verildi.

-"Para göndereceğim" bahanesiyle dışarıya çıkartmış-

Hakan Başar'ın 6 Aralık 2012'de Ankara'dan araç kiralayarak Konya'ya geldiği, şüpheliye ait cep telefonlarının mesaj dökümlerinin incelenmesinde, 2 Kasım 2012'den itibaren karşılıklı mesaj kayıtlarının bulunduğu anlatılan iddianamede, şüphelinin maktule para göndereceği yönünde mesaj attığı, genç öğretmenin de parayı çekmek için evden çıktığını belirten mesaj gönderdiği aktarıldı.

Şüphelinin, para çekmek için ATM'ye yaklaşan Aktürk'e iki el tabancayla ateş ederek öldürdüğü ve kaçarken de yakalandığı vurgulanan iddianamede, Aktürk'ün, şüphelinin Konya'da olduğunu bilmeden gönderilen parayı ATM'den çekmek amacıyla dışarı çıktığına işaret edildi.

Mesajla görüşmelerinin bitiminden 10 dakika sonra tabancayla ateş edildiği aktarılan iddianamede, olayın görgü tanıkları, polis ihbar kayıtları, maktul ve Hakan Başar'ın telefonlarındaki mesaj kayıtları incelenerek olay ayrıntılı şekilde anlatıldı.

-Gülşah öğretmen yaralıyken başına ateş etmiş-

Dışarı çıkan Gülşah Aktürk'e yaklaşarak konuşmaya çalışan, bu sırada da araca binmesini isteyen şüphelinin, genç kadının binmeden eğilerek araç içerisine baktığı sırada yaralandığına işaret edilen iddianamede, "Gülşah Aktürk, doğrularak, bir eliyle karın bölgesini tutup 'beni kurtarın' diye bağırıp yere düştüğü, bu sırada şüphelinin tekrar ateş etmesi sonucu kafa bölgesinden vurulduğu, mevcut deliller uyarınca eylemin bu şekilde gerçekleştiği anlaşılıyor" denildi.

Ayrıca iddianamede, şüpheli Hakan Başar'ın kendisini haklı çıkarmak için,

"Gülşah Aktürk buluştuktan sonra 'silah sadece sende yok bende de var' diyerek silah çıkarttı. Ben de belimdeki silahı çıkartıp ateşledim. Tabancam tutukluk yaptı. Tabancayla uğraştığım sırada silah ikinci kez patladı. Gülşah ön koltuktan aşağıya düştü. Otomobilin kapısını örterek bulunduğum yerden ayrıldım" ifadelerine yer verildi.

"Tasarlayarak adam öldürme", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma ve taşıma" suçundan hazırlanan ve mahkemeye sunulan iddianame kabul edildi.

Şüphelinin, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanacağı davaya, müşteki olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, öldürülen Gülşah Aktürk'ün babası Haşim Aktürk ile ailenin avukatı Ömer Faruk Erdoğan katılacak.

Van'da görev yapan genç kadın öğretmen Gülşah Aktürk, geldiği Konya'da, ayrıldığı sevgilisi Hakan Başar tarafından 6 Aralık 2012'de silahla öldürülmüş, kaçan Başar ise tutuklanmıştı. Baba Haşim Aktürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakan Başar tarafından sürekli rahatsız edilen kızının Konya'ya yanlarına geldiğini, bu durumu savcılığa da bildirdiklerini söylemişti.

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Gülşah Aktürk Hakan Başar Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title