Haberler

Güllüce: 'Çed Kalktı, Bu Yüzden Ormanlar Katlediliyor'. Bunların Hiçbirinin Gerçekle Bağı Yok

* Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "ÇED Yönetmeliği'ndeki değişiklik konusunda doğru dürüst inceleme yapılmadan yazılar yazılıyor.

* Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,

"ÇED Yönetmeliği'ndeki değişiklik konusunda doğru dürüst inceleme yapılmadan yazılar yazılıyor. 'ÇED kalktı, bu yüzden ormanlar katlediliyor' Bunların hiçbirinin gerçekle bağı yok"

"2020'lerde, 2025'lerde işçi bulmakta zorlanacağız, yurt dışından işçi almaya çalışacağız. Bunu ben değil, bilim adamları, ilgili insanlar söylüyor"

Haber-Kamera: İdris TİFTİKÇİ İSTANBUL / DHA

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nce (İMSAD) düzenlenen 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, işçilikte, ustalıkta, malzemede ve mevzuatta kalite olması gerektiğini söyledi.

AB'ye uyum fasılları içerisinde en iddialı oldukları yerin çevre olduğunu ve orada çok hızlı ilerlediklerini anlatan Güllüce, bu ülkedeki

insanların AB'dekilerin standartlarını rahatlıkla yakalayabileceğine inandığını belirtti.

ÇED Yönetmeliği'ndeki değişiklik konusunda doğru dürüst inceleme yapılmadan yazıların yazıldığını dile getiren Güllüce, "Yazılarda 'ÇED kalktı bu yüzden ormanlar katlediliyor' falan... Bunların hiçbirinin gerçekle bağı yok. Birilerinin gazetesi var diye de siyanür akan yerlere istedikleri zaman ruhsat verecek halimiz de yok. Bu tamamen AB'ye uyumun yüzde 99 olabilmesini sağlamak amacıyla çıkarılan yönetmeliktir" diye konuştu.

Bakan Güllüce, çevre mevzuatlarının şu anda AB mevzuatlarına yaklaştığını, daha yapacakları değişiklikler bulunduğunu anlattı.

"İNŞAAT PROJELERİNE ÇOK PARA VE ZAMAN AYIRIN"

Kentsel dönüşüm ve inşaat projelerine de değinen Bakan Güllüce, ayrılacak zaman ve para ne kadar çok olursa inşaatın da o

kadar kaliteli, doğru, iyi olacağına inandığını ifade etti. İmalat sırasında hız nedeniyle yapılacak hasar ve kayıpların harcanacak zamandan çok daha fazla olacağını anlatan Güllüce, bina ve şehir yapımında bileşenlerin bir araya gelmesinde yarar olduğuna değindi.

Güllüce, bu bileşenler arasında müteahhit, jeofizikçi, mimar, mühendis, çevreci, sosyolog, bankacı gibi çok sayıda farklı alanda çalışanlar olduğunu dile getirerek, bu bileşenlerin oluşturacağı sinerjiden istifade edeceklerini söyledi.

"2025'LERDE BEN BU ÜLKEDE İŞÇİ PROBLEMİ YAŞANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Türk ekonomisinde geleceğe yönelik planların artık uzun vadeli olması gerektiğini dile getiren Güllüce, belki her şeyin tam olmadığını ancak bugün çok kaliteli işlere imza atabildiklerini, artık 10-20 yıl sonralarının konuşulduğunu, bir arada olmanın getireceği sinerjiyi yapacağı katkıların fazla olacağını aktardı.

Güllüce, mimar, mühendis, müşavir, inşaat malzemesi üreticileri ve müteahhitlerle bakanlık desteği ve iş birliğinde çalıştay yapılabileceğini, bu konuda her türlü desteği verebileceklerini bildirdi.

İdris Güllüce, "2025'lerde ben bu ülkede işçi problemi yaşanacağını düşünüyorum. 2020'lerde, 2025'lerde işçi bulmakta zorlanacağız, yurt dışından işçi almaya çalışacağız. Bunu ben değil, bilim adamları, ilgili insanlar söylüyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Güllüce daha sonra Bayrampaşa Belediyesi'nin temel atma törenine katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Güllüce Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title