Haberler

Gülistan Akel, Belediye Kadın Merkezini Ziyaret Etti

Güncelleme:

"Yaşamı değiştiren kadınlardır"

Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi'nde kadınlarla bir araya gelerek, Batman Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın Politikaları Müdürlüğünün işlevi, kapsamı ve önümüzdeki dönemde nasıl bir rol üstlenmesi gerektiği konusunda kadınlarla görüş alışverişinde bulundu.

Batman Belediyesi Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş, belediye kadın meclis üyeleri, Belediye Kadın Politikaları Müdürlüğü çalışanları ile birlikte SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi'ni ziyaret eden Eşbaşkan Gülistan Akel, önümüzdeki süreçte Batman Belediyesi olarak kentte izleyecekleri kadın politikası konusunda kadınlarla görüş alışverişinde bulundu.

Belediyede yeni oluşturulan Kadın Politikaları Müdürlüüğü çalışanlarıyla aynı zamanda bir tanışma işlevi de gören toplantıda konuşan Eşbaşkan Gülistan Akel, yerel yönetimleri yeni yaşamı inşa etme alanları olarak tanımlayarak "Yaşama en fazla değen biz kadınlarız. Bu kurumlarda ne yapabilirsek yaşamı o kadar değiştirip dönüştüreceğiz. Bu da bizim motivasyonumuza, inancımıza ve enerjimize bağlı" dedi.

yaşamın kendisini dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Eşbaşkan Akel, "Yaşamın kendisinde kadının yaşadığı zorlukları ele aldığımız zaman ekonomi ve eğitim bunun en büyük parçasıdır. Yine kadına yönelik şiddetle mücadele eden kurumlarımız var ama tek başına yeterli olmuyor. Şiddete maruz kalan kadınlar aynı zaman da psikolojik problemler de yaşıyor. Evet çok kısa sürede çok büyük riskler altındayken el veriyoruz ama onu yaşama dönüştürme, daha güvenli bir yaşama çevirme konusunda daha çok çalışmalıyız. Çalışmalarımız elbette var, ama bu çalışmalarımız projeler üzerinden geliyor. Belki bu çalışmaları hayata geçirirken kadın işletmeci ve sosyolog üzerinden yaklaştık, yani biraz daha şiddetle mücadele alanı ve projeler alanından yaklaştık. Ama yarın öbür gün gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri, mimarlık, inşaat mühendislikleri gibi çeşitli nitelikli elemanlardan oluşacak daha farklı branşlara ihtiyacımız olacak" diye konuştu.

Eşbaşkan Akel'den sonra söz alan kadınlar, şimdiye kadar yaptıklarını ve ileride neler yapacaklarına dair konular hakkında Eşbaşkan Akel'e bilgi verdi.

Kadın kurumları ile ilgili görüşlerini dile getiren kadınlar, önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi düşündükleri projelerini de anlattı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Gülistan Akel Batman Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

ABD PKK AKP eleleMobil-IOS:

Ne olur birde beni ziyaret et karpuz gibisin serinlerim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title