Haberler

Güler Sabancı "Şimdi Sıra Seçilmişlerdedir"

Sabancı Üniversitesi 13. dönem mezunlarını verdi.Üniversitede düzenlenen mezuniyet töreninde, 16 doktora, 178 yüksek lisans ve 400 lisans olmak üzere toplam 594 öğrenci diplomasını aldı.Üniversite ayrıca bu yıl toplam 24 ülkeden öğrenci mezun etti. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Birincileri Ersin Çakırtaş ve Bilal Demir, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Birincisi Aygen Bayrak, Yönetim Bilimleri Fakültesi Birincisi ise Berrak Atik oldu.

Güler Sabancı konuşmasında 7 Haziran'da gerçekleşen seçimlere değindi. Türkiye seçmeninin, yüksek bir katılım gösterdiğini ve dört partili bir meclis oluşturma yönünde irade ortaya koyduğunu belirtti. Bunun, Türkiye demokrasisi açısından barış ve uzlaşma yolunda atılmış önemli bir adım olduğunu da sözlerine ekledi. Seçmenin üzerine düşeni yaptığını ve iradesini gösterdiğini söyleyen Güler Sabancı "Şimdi sıra seçilmişlerdedir" dedi.

Demokrasinin, uzlaşma ve çözüm üretmek demek olduğuna dikkat çeken Güler Sabancı, ülkemizin önünde çözülmesi gereken çok önemli konular olduğunu söyleyerek, seçilmişlerden en kısa sürede uzlaşarak hükümeti kurmalarını ve Türkiye'nin daha fazla vakit kaybetmeden her alanda çalışmaya başlamasını beklediklerine vurgu yaptı.

Meclisin tarihinde bu dönemde ilk kez 97 kadın milletvekilinin Meclis sıralarında yer alacağına dikkat çeken Güler Sabancı, bu sayının Türkiye tarihinde bir ilk ve aynı zamanda rekor olduğunu söyledi. Güler Sabancı "Bu sonuç 'memnuniyet verici' olmakla beraber 'yeterli' değil. Nüfusumuzun yüzde 50'sini oluşturan kadınların hak edilen yerlere gelebilmeleri için iş hayatına katılımının, temsil edilme ve etme oranlarının yükselmesi de çok önemli. Dünya için de önemli bir konu olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği adına ülkemizde hala yapılacak çok işimiz var" dedi. "Kurulacak hükümetle zor günleri geride bırakmalı ve Türkiye için hep beraber, özveriyle çalışmaya devam etmeliyiz" diyerek sözlerine devam etti.

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Ailesi'nin hiçbir zaman Türkiye'nin kalkınmasını sadece ekonomik kalkınmayla sınırlı görmediklerini ifade etti.Sabancı konuşmasında, 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'e de anarak "Merhum Demirel, üniversitemizin kuruluşundan itibaren desteğini esirgememiş, hem temel atma hem de açılışımızda yanımızda olmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Türkiye'nin geleceğine inanarak, bundan yirmi yıl önce bir dünya üniversitesi kurma fikri ile yola çıktıklarını söyleyen Güler Sabancı "Yenilikçi, farklı bir üniversite" hayal ettiklerine vurgu yaptı. Yapılan çalışmalarla Türk yüksek öğrenimine fark getiren bir üniversite olduklarını belirten Sabancı, var olan üniversite modellerini tekrar etmediklerini, yeni ve özgün bir model yaratmayı seçtiklerini söyledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sabancı Üniversitesi Güler Sabancı Bilal Demir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title