Haberler

Nihat Zeybekçi: Türkiye 2016'da Şahlanacak

Güncelleme:

Türkiye İnovasyon Haftası Adana Etkinlik Programı'nın öğleden sonra devam edene bölümüne Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.

Türkiye İnovasyon Haftası Adana Etkinlik Programı'nın öğleden sonra devam edene bölümüne Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı. Burada konuşan Zeybekci, inovasyonun hayatın her alanında olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin 2016'da şahlanacağını belirten Zeybekci, "4 seçim geçirdik 1.5 yılda. Türkiye 4 defa seçim yaptı. Tam bir demokrasi şöleni içinde Türkiye hiç bir sıkıntı yaşamadı.1 Kasım'dan sonra Türkiye önündeki günlere bakacaktır. Bu belirsizlik ortamı ortadan kalktı. 2016'dan itibaren her şeyi gümbür gümbür yapacağız. Artık yeni dönemle birlikte Türkiye'nin şahlandığı bir dönem yaşayacağız" dedi.

Dünyada 2 tip topluluk olduğunu belirten Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilgiyi üreten topluluk ve tüketen topluluklar. Bilgiyi üreten topluluklar hükmeder. Bilim insanları insanlık tarihi boyunca üretilen bilginin 6 ayda bir yenileneceğini söylüyor. Biz farklı bir nesiliz. Oda büyüklüğünde hafızası olan bilgisayarları gördüm. Yani biz iki tarafı da biliyoruz. Her şeyi gördük. O yüzden inovasyonun 2 tarafını da gördük. Telden muhteşem arabalar yaptık. Değişik mekanizmalar yaptık. Biz hayallerimizle ürettiğimiz dünyada ürettiğimiz ürünlerle oynarken, şimdi yeni nesiller başkalarının hayalleriyle ürettikleriyle oynuyor. Hayat her anlamda bir inovasyon alanı. İnsanlık tarihi ile ilgili her şey bir birine geçtiği sürece fırsatlar ortaya çıkıyor. İnovasyon her alanda var. Hükümette, her bakanlıkta var. Maalesef bizim ülkemizde çok mal haramsız, çok laf yalansız olmaz derler. Türkiye de üniversitelerin ihracatçıya, sanayiciye uzak durmak gibi bir durumu var. Üniversite ile sanayi iç içe olmalıdır. Tekstil mühendisleri 4 yıllarının 3 yılını alanda geçirmelidir. Türkiye'nin 1980'den önce ortalama eğitim seviyesi 3 yıldı. 2012 itibariyle 7.6 'ya çıktı. Avrupa Birliği (AB) ortalaması 12.1, bu rakam bizim için zafer çığlıkları atılacak bir rakam değil. Ama ne yapıp etmeli bu rakamı 12 yıla çıkarmalıyız. 171 milyar dolarlık ihracatımız içinde AR-GE'ye ayırdığımız rakamı ayıp olmasın diye yüzde 4 diyoruz. Ama Finlandiya yüzde 40'a yakın. Biz AR-GE'ye ayrılan masrafları karşılıyoruz. AR-GE'ye ayrılan her şeyi destekliyoruz. Yurt dışından yüksek teknoloji almak istiyorsa büyük destek veriyoruz."

Bakan Zeybekci'nin yaptığı konuşmanın ardından, ihracatta başarı gösteren firma temsilcilerine ödül verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title