Haberler

Güler Sabancı Dünyanın En Güçlü Kadınları Arasında

Dünyanın en prestijli iş dünyası dergisi Fortune tarafından hazırlanan "En Güçlü İş Kadınları Uluslararası Listesi"nde Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı 7. sırada yer aldı.

Dünyanın en prestijli iş dünyası dergisi Fortune tarafından hazırlanan "En Güçlü İş Kadınları Uluslararası Listesi"nde Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı 7. sırada yer aldı.

Konuya ilişkin yapılan açklamaya göre, Fortune tarafından hazırlanan "En Güçlü İş Kadınları Uluslararası Listesi"nde Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı 7. sırada bulunuyor.

Dergi, aynı zamanda Güler Sabancı'yı anlatan bir yazı da hazırladı. Sabancı'nın birçok ilke imza attığından bahsedilen makalede aynı zamanda öncü bir hayırsever olduğu vurgulandı.

Fortune Dergisi, Sabancı'yı şöyle tanıttı:

"Güler Sabancı 10 yılı aşkın süredir 17,6 milyar dolarlık aile şirketini Türkiye'de yaşanan zorlu ortamda yönetiyor. Finans, sanayi, perakende ve enerji alanında şirketlerden oluşan topluluk, ülkenin en büyüklerinden biri. Bölgedeki terör saldırıları, başarısız bir darbe girişimi ve mülteci krizine rağmen, topluluk belli bir ivme sağladı. Özellikle yarısı yenilenebilir enerjiden oluşan ve hızla büyüyen enerji iş kolu, gelirlerini ve karını yükseltti."

1994'te Sabancı Üniversitesinin aile adına Güler Sabancı liderliğinde kurulduğundan da bahsedilen yazıda, Sabancı'nın etkin bir hayırsever ve kadının güçlenmesi konusunda Türkiye ve dünyada sözcü olduğu belirtildi.

Yazıda, şu ifadelere de yer verildi:

"Topluluk yılın ilk yarısında satışlarını yüzde 22, karını yüzde 11 artırdı. Ailesinin üçüncü kuşak yöneticisi ve Fortune listesinin yedinci sırasında yer alan Güler Sabancı ülkesinin bu zorlukları da aşacağından emin ve 'Türkiye'nin inanılmaz bir toparlanma gücü vardır' diyor. Güler Sabancı çalkantılara hiç yabancı değil. Kariyerine 38 yıl önce, üniversiteyi bitirmesinin hemen ardından beş amcası tarafından yönetilen aile şirketinde başladı. Grubun en bilinen işlerinden biri tekstil olsa da, Güler Sabancı büyük kararlılıkla o dönemde çok yeni olan lastik şirketinde çalışmak istedi. Sabancı bunu 'işle beraber büyümek istedim. Ayrıca lastiğin kokusunu sevdim' diye açıklıyor. 1980 darbesi ise, planlarını bozmuş. Değişken kurlar ve ithalat kısıtlamaları çalışma koşullarını zorlaştırdı ve Lassa iflasın eşiğine geldi.

Güler Sabancı'nın işi ham madde ithalatı olduğundan dolayı özellikle zordu. Toparlanmak üç yıl almış ama Sabancı bugün o tecrübeyi en önemli deneyimlerinden biri olarak kabul ediyor. 'Krizi ilk elden öğrendim ve o takımın parçası olmak bana hayatım boyunca faydalı oldu' diyor. Güler Sabancı zorluklarla mücadeleyi, 1987 yılında holdingin ilk ortaklığını yaparken sürdürdü. Bu çabalar aile şirketinin gidişatını değiştirdi. Sabancı bu süreci 'Kontrolün bizde olmasına alışıktık. Dolayısıyla amcam Sakıp Bey bana, 'peki patron kim olacak?' diye sordu. Ben de ona 'işin kendisi patron olacak' dedim, şeklinde anlatıyor. 1990'larda Türkiye'nin dünya sahnesine çıkmasıyla, Güler Sabancı da şirketin globalleşmesinde kilit rol oynadı"

"Sabancı, 2004 yılında, Sakıp Sabancı'nın vefatının ardından, birçok erkek bulunmasına rağmen, ailenin çoğunluğunun oylarıyla başkan seçildi. Bu durum, daha önce Türkiye'de bir kadın için benzeri görülmemiş bir pozisyon olmasından dolayı şaşırtıcı bir gelişme olarak karşılandı." ifadesinin kullanıldığı yazıda şunlar kaydedildi:

"Ama bu onun için tek "ilk" değil: 1994 yılında bir üniversitenin kuruluşuna liderlik etmiş öncü bir hayırsever, ülkesinin karmaşık siyasi ortamının bilincinde olarak, hassas sektörleri başarıyla yönetirken, Türkiye için de güçlü bir elçi. Özellikle bu zor zamanlarda, ülkesine daha da şevkle bağlı. Sabancı 'Ülkemizin geleceğine güveniyoruz ve biz yatırıma devam ediyoruz' diyor. Önceki hafta Başbakan ile birlikte üniversite-sanayi işbirliğiyle kurulan ve ülkenin Ar-Ge ekosisteminin daha inovatif şekilde gelişimine katkı sağlayacak Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Güler Sabancı ayrıca başarısız darbe girişiminin ardından, ülkede yaşanan birlik ortamını, reformların uygulanması için önemli bir fırsat, bir umut ışığı olarak görüyor. Şimdi kriz yönetimi yetkinliklerini tekrar kullanma zamanı."

Listede yer alan diğer isimler

Fortune'un Amerika haricindeki ülkeleri baz alarak ilk kez hazırladığı "En Güçlü İş Kadınları Uluslararası Listesi"nin ilk sıralarında, Banco Santander Grup Üst Yöneticisi (CEO) Ana Botín, State Bank of India Başkanı Arundhati Bhattacharya, Engie CEO'su Isabelle Kocher, Singapur'dan Singapore Telecommunications Grubu CEO'su Chua Sock Koong ve Imperial Brands CEO'su Alison Cooper yer aldı.

Liste, şirket büyüklüğü, global ekonomideki yeri, şirketin başarısı ile yöneticinin kariyeri ile sosyal ve kültürel etkileri kriterleri göz önüne alınarak yapılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sabancı Holding Güler Sabancı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title