Haberler

Güler: "Biri Ölmeden 10 Numara Yağa Savaş Açılmıyor"

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkan Zafer Güler, “Bu ülkede 10 numara yağ ile savaş ne zaman başlıyor, mutlaka 8-10 kişi ölürse o zaman başlıyor yoksa bu konunun üzerine gidilmiyor” dedi.

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkan Zafer Güler, "Bu ülkede 10 numara yağ ile savaş ne zaman başlıyor, mutlaka 8-10 kişi ölürse o zaman başlıyor yoksa bu konunun üzerine gidilmiyor" dedi.

Kaçak akaryakıt ve 10 numara yağ konusunda önemli açıklamalarda bulunan PÜİS Samsun Şube Başkan Zafer Güler, 10 numara yağ satışının yapıldığını hatırlatarak yetkilileri göreve çağırdı. 10 numara yağ konusunun unutmaması gerektiğini söyleyen Şube Başkan Zafer Güler, "Ama bu ülkede 10 numara yağ ile savaş ne zaman başlıyor, mutlaka 8-10 kişi ölürse o zaman başlıyor ve kimse ölmeden bu konunun üzerine gidilmiyor. Yaklaşık 4 yıldır 10 numara yağ konusu gündemde olmasına rağmen, bununla ilgili gazeteler yazmasına rağmen hala 10 numara yağ konusu devam etmektedir. O zaman 10 numara bir araç yakıtı değilse, araca koyulduğunda yangın çıkıyorsa, zaman zaman insanlar bundan ölüyorsa, devlette bundan kaybediyorsa bir an evvel konunun üzerine gidip eğilmelidir. Bununla ilgili devlet çözüm üretmelidir. Devlet diyor ki, 'bu depoya girdiği andan itibaren 10 numara yağ satışı kaçaktır' ama hemen yanı başımızda çok uzak yerlerde değiller ve maalesef Ankara ile Ordu yoluna çıktığımızda orada otobüslere kamyonlara akşam saat 5 den sonra ikmaller başlıyor. O zaman denetim elemanları bunların üzerine gitmesi lazım, bu konuda kesinlikle yol alması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bu ülkenin de menfaatine, bizlerinde menfaatine, insanlarımızı kaybetmeyelim mutlaka bir yerde görev yapılması için insanların ölmesi gerekmiyor" diye konuştu.

Pahalı akaryakıtın yüksek vergiden kaynaklandığını ifade eden Güler, "Sosyal refahın sağlanması adına dünya ikinciliği olan vergi rekortmenliğinden artık vazgeçmeliyiz. Yüksek fiyatlar yüzünden araçlar otoparklarda bekliyor, kullanılmıyor. Bu da bir yerde milli servetin atıl olarak otoparklarda durması anlamına geliyor. Çünkü yüzlerce araba giriyor trafiğe ama 1 litre benzin 5 lira olunca vatandaş arabasını çalıştıramıyor. Motorindeki vergi oranı yüzde 53, benzinde oran yüzde 59, bunları artık düşürmeliyiz. İnsanlara artık daha ucuz akaryakıt satmalıyız. Rafineri fiyatlarına baktığımızda bugün motorinin rafineriden çıkış fiyatı 1 lira 64 kuruş, 2 lira 25 kuruş 1 litre motorinin üzerinde vergi var. Benzine baktığımızda benzin çıkış fiyatı 1 lira 59 kuruş, biz 5 liraya benzin satıyoruz. Devlet bugün bütçesinin 4'te birine yakın bir rakamı da akaryakıt sektöründen tahsil ediyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2014 yılının 1 dönemi denetlemelerinde 4 bin 40 ürünün sadece 8'inde ulusal marker yetersiz çıkmış, 14 bin 679 istasyon denetlenmiş, 150 akaryakıt sayacında uygunsuzluk tespit edilmiş. Kaçak akaryakıt istasyonlarından ziyade TIR ve kamyon parklarını aramak gerekiyor" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zafer Güler Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title