Haberler

Gülenyüz Sınıfından Gülümseten Çalışma

Bigalı Mehmet Çavuş Anaokulu Gülenyüz sınıfının minik öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attılar.

Bigalı Mehmet Çavuş Anaokulu Gülenyüz sınıfının minik öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attılar.

Gülenyüz sınıfı öğretmeni Selda Çelik ile sohbet eden minikler havaların soğumasıyla birlikte sokak hayvanlarının üşüyeceğini söylediler. Bunun üzerine öğretmenleriyle kafa kafaya veren minikler, sokak hayvanlarına barınak yapmak istediler. Aileleri ile birlikte hangi hayvan için barınak yapmak istediklerine karar veren minikler hafta sonu çalıştılar. Okulun ilk iş günü sokak hayvanları için yaptıkları korunakları okula ulaştıran aileler minikleri çok mutlu etti. Minikler okuldaki sunumun ardından korunakları parklara yerleştirmek istediler.

Amaçlarını 'Sokak hayvanlarına daha rahat bir yaşam alanı oluşturmak' olarak açıklayan Gülenyüz sınıf öğretmeni Selda Çelik, "Bu korunakları parklara yerleştirerek diğer insanlarda da hayvanları koruma bilincini oluşturmak ve sokak hayvanları için korunak yapma fikrini yaymak istedik" dedi.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ın da bu projeden haber olmasıyla Çınarlık tesislerinin içinde yer alan Biga Belediyesi Halk Bahçesi içinde hayvanlar için korunakların yerleştirilmesine karar verildi. Minik öğrenciler ve aileleri, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ın katılımıyla hayvan korunakları yerleştirildi.

Okul Müdürü Muradiye Yazan, Gülenyüz sınıf öğretmeni Selda Çelik de etkinlikte yer aldı. Etkinliğin ardından aileler ile birlikte sohbet eden Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, aileleri dinledi, istekleri not aldı. Minik öğrencilere de teşekkür eden Başkan Işık, "Çok güzel bir etkinliğe imza attınız. Bu yaşta bu bilinçle hareket ederseniz, biz geleceğimizi sizlere güvenle emanet edebiliriz" dedi. Minikler etkinliğin ardından Halk Bahçesi'nde yer alan çocuk parkında doyasıya eğlendiler. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Işık Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title