Haberler

'Gülen İnek' Karper'le Çorlu'da Büyüdü, Ortadoğu'yu Gündeme Aldı

Gülen İnek Logosu ile Tanınan La Vache Qui Rit'nin Üreticisi Fransız Bel Group Türkiye Pazarlama Direktörü Esra Özkorkmaz, Üçgen Peynirde Liderliği Yakaladıklarını Belirterek, "İhracat Potansiyeli Türkiye'yi Diğer Ülkelerden Farklılaştırıyor. Türkiye'de Misafir Değiliz Ciddiyiz. Ortadoğu'da İhracat Gündemimizde" Dedi.

Gülen İnek logosu ile tanınan La Vache qui Rit’nin üreticisi Fransız Bel Group Türkiye Pazarlama Direktörü Esra Özkorkmaz, üçgen peynirde liderliği yakaladıklarını belirterek, “İhracat potansiyeli Türkiye’yi diğer ülkelerden farklılaştırıyor. Türkiye’de misafir değiliz ciddiyiz. Ortadoğu’da ihracat gündemimizde” dedi.

LA Vache qui Rit 1990’larda başladığı ithalatın ardından 2006’da Türkiye’de eritme üçgen peynirin ilk üreticisi olan Karper’in yüzde 51’ini alarak Çorlu’da üretime başladı. Bel Group, Türkiye’deki hedeflerini bugün müze olan Fransa Jura’daki La Vache Qui Rit’nin doğduğu üretim tesislerinde anlattı. Dünyada günde 12 milyon annenin çocuklarına yedirdiği, kırmızı ‘gülen inek’ maskotuyla ünlü La Vache qui Rit, 120 ülkede faaliyet gösterip 27 ülkede üretim gerçekleştiriyor. Bel Group’un Türkiye Pazarlama Direktörü Esra Özkorkmaz, Türkiye’de sürülebilir peynir pazarının 20 bin ton civarında olduğunu belirterek, “La Vache Qui Rit Türkiye’de yeni, fakat hızlı. Çorlu’daki fabrikamızın kapasitesi 10 bin ton. Pazarda liderliğe soyunduk. İki yılda tatminkâr bir marka başarısından söz edebiliyoruz” dedi.

Üçgende pazar lideri

Türkiye’de üçgen peynirde pazar lideri olduklarını vurgulayan Esra Özkorkmaz, bu kategorinin Türkiye’de geliştiğini belirtti. Üçgen peynirin Türkiye’de çok yoğun tüketilmediğinin altını çizen Özkorkmaz, “Yoğun reklam kampanyası yapıyoruz. Bu kategorideki reklam harcamalarının yüzde 50-60’ını biz yapıyoruz. Dolayısıyla La Vache Qui Rit’nin kategoriyi büyütmek gibi bir misyonu da var” diye konuştu. Özkorkmaz, Türkiye’nin markanın olgunlaştığı diğer pazarlarla karşılaştırıldığında ilk 10 içinde yer almadığını belirtti.

Türkiye’nin çok hızlı büyüyen bir ülke olduğunu vurgulayan Özkorkmaz, “Türkiye’de üretim tesisinin yer alması ve ciddi bir süt ülkesi olması önemli bir ivme kazandırıyor. İhracat potansiyeli Türkiye’yi diğer ülkelerden farklılaştırıyor. Ciromuzun yüzde 20’sini marka yatırımına ayırıyoruz. Normalde bu 8-10 civarındadır. Ancak yatırım yapılan ve ivmelendiğimiz dönemde bu oran yüzde 20” dedi.

Esra Özkorkmaz, La Vache Qui Rit’nin ‘Gülen, güldüren bir inek’ olduğunu belirtirken, özellikle çocuklara yönelik tadım aktiviteleri yaptıklarını vurguladı. “Markanın DNA’sında çocuklar var” diyen Özkorkmaz, çocukların markayı deneyimlemeleri için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Türkiye’de üç çeşit dünyada 240 çeşit

120 ülkede faaliyet gösteren Bel Group’un Türkiye Pazarlama Direktörü Esra Özkorkmaz, Türkiye’de, sade üçgen La Vache Qui Rit, dilimli-sade cheddar ve kase krem peynirle yer aldığını belirtti. La Vache Qui Rit’nin dünyada 240’tan fazla reçetesinin yer aldığını vurgulayan Özkorkmaz, “İngilizler ketçap gibi kullanıyor, Japonlar küçük parçalarda yiyorlar. Avrupa’da jambon tadına kadar farklı çeşitlere gidiyor. Türkiye tat konusunda tutucu bir ülke. Sade çeşitlerle alışkanlık yaratacağız, farklılıklar da gelecek” dedi.

80 yeni Ar-Ge çalışması var

BEL Group’un Ar-Ge faaliyetlerini çok önemsediğini belirten Esra Özkorkmaz, şu an için Türkiye’deki ürün gamlarının stratejik olarak doğru olduğunu vurgulayarak, “Son iki yılda global anlamda 80 farklı proje üzerinde çalışılıyor. Türkiye de bu skalanın içinde yer alıyor” diye konuştu.

10 milyon Euro harcanınca ‘çevreci müze’ye dönüştü

1921’de Fransa’nın Jura Dağı’nda La Vache qui Rit’nin doğduğu üretim tesisi, 10 milyon Euro yatırımla 2009 Mayıs’ında müze olarak kapılarını tekrar açtı. Müze Müdürü Philip Markarian, şu ana kadar müzeyi 27 bin kişinin ziyaret ettiğini vurguladı. 3 bin 500 metrekare alana kurulu müzenin giriş bölümünün yeni inşa edildiğini vurgulayan Markarian, “Çevreci özellikler taşımasına dikkat edildi. Tüm müzede jeotermik ısıtma kullanılıyor. Isı dağıtım pompaları yardımıyla ısı eşit dağıtılıyor. Güneş panelleri kullanıldı ve boyamaya gerek kalmayacak melez ağacından yararlandık. Binada plastik kullanmamaya özen gösterdik” dedi. Daha önce birçok kez ‘Gülen inek’ maskotunu farklı şekillerde kullanarak kendi markalarına ekleyen peynir üreticilerinin taklit ürünleri de müzenin bir bölümünde sergileniyor.

4 yılda pazar yüzde 20 büyüdü

2009’un sürülebilir peynir pazarı için de çok pozitif geçmediğini vurgulayan Esra Özkorkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 4 yılda 2008’den geriye baktığımızda pazar yüzde 20 büyürken 2009’da bu büyüme oranı 7-8’ler seviyesine geriledi ama pazar yine büyüdü.  La Vache qui Rit bu ortamda global krizi lehine çevirebilen bir

firma oldu.”

Günlük tüketim 500 Eyfel Kulesi boyutuna ulaşıyor

DÜNYADA günde 12 milyon adet La Vache qui Rit üçgen peynir tüketildiğine dikkat çeken Esra Özkorkmaz, “Bir günde tüketilenleri üst üste koyduğunuzda 500 Eyfel Kulesi yükseliğine ulaşılıyor” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title