Haberler

'Gülen'in Köpeğiyim' Diyen Akademisyen Gözaltında Çark Etti

Güncelleme:

Üniversite kampüsünde "Fethullah Gülen'in köpeğiyim" diyen Sabri Çolak gözaltındaki ifadesinde 'Gülen gözümden düşmüştür' dedi.

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak'ın Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen için, "Ben Fethullah Gülen'in köpeğiyim" diyerek propaganda yaptığı savcılık soruşturmasında yer aldı. Darbe gecesi tutuklanan Öğretim Üyesi Çolak, sorgu duruşmasında ise Gülen için, "Fethullah Gülen'e olan saygım ve sevgim bitmiştir" dedi.

"FETHULLAH GÜLEN'İN KÖPEĞİYİM"

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma kapsamında gözaltına alınan Atatürk Üniversitesi Mühendisilik Fakültesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak'ın iddiaya göre yaptığı sohbetlerde "Fethullah Gülen'in köpeğiyim" dediği soruşturma zaptında da yer aldı. Çolak'ın elde edilen fotoğrafların üzerine 'talebelerim' notu bıraktığı ve örgütün 'manevi abisi' olduğuna yer verildi.

"GÜLEN'E SEVGİM, SAYGIM BİTMİŞTİR"

Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece ilk sorgusunun ardından FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan tutuklanarak cezaevine konulan Prof. Dr. Sabri Çolak, "15 Temmuz'da yaşadığımız olay beni çok yaraladı. Sevdiğim, saygı duyduğum insandı. Fethullah Gülen'e sevgim ve saygın bitmiştir.

"GÖZÜMDEN DÜŞTÜ"

Suçluluğu netleşirse ona zarar vermeye çalışacağım. Şu anda gözümden düşmüştür. Ben Fethullah Gülen'i çok sevdiğim için gönülden bağlı olduğum için sorduklarında hep övdüm. Bu örgüte kesinlikle himmet toplamadım. Sadece eğitim kurumlarına yardım ettim.

"2013'TE ZİYARET ETTİM"

2013 yılında bir kaç arkadaşımla Pensilvanya'da Fethullah Gülen'i ziyaret ettim. Ben kesinlikle hiç bir yerde 'Ben Fethullah Gülen'in köpeğiyim' demedim. Bu tamamen iftiradır. 17-25 Aralık öncesinde kadar bunun örgüt olduğunu düşünmüyordum.

"ÖRGÜTLE HİÇ BİR BAĞLANTIM YOK"

Gönül bağım kopmuştur. Gözaltına alınırken, gelen polis memuru arkadaşıma nüfus cüzdanımı çıkartıp verirken cüzdan içindeki öğrenci listesini gördüler. Benim bu örgütle hiç bir bağlantım yok" dedi.

Prof. Dr. Çolak, 11 öğretim üyesi ile birlikte kuvvetli suç şüphesi bulgusu ile çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından FETÖ/PDY kapsamında tutuklanarak cezaevine konmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Atatürk Üniversitesi Erzurum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title