Haberler

Güldüren Adam Yalçın Menteş'in Ağlatan Dramı

Güncelleme:

Zor günler geçiren Yalçın Menteş, 2013'te kangren olan bacağını kaybetmişti. Tek destekçisi ise, 5 yıl önce boşandığı karısı. İşte Menteş'in ibret dolu hikayesi.

"Tatlı Kaçıklar" dizisinde tanıdığımız Yalçın Menteş alkol sorunu nedeniyle 2013 yılında bir bacağını kaybetti. Bu süreçte onun en büyük destekçisi eski eşi Birhan Gülkaya oldu. Birhan Hanım çevresindeki tüm eleştirilere rağmen eski eşine destek vererek gönlünü ve emeğini öylesine güzel ortaya koymuştu ki "Yalçın, benim 25 yıllık eşimdi. İyi kötü günlerim oldu. Ona sırtımı dönemezdim. Beni zamanında aldattı, üzdü, kırdı ama şimdi hesaplaşma zamanı değil. Onu yarı yolda bırakamam" diyordu.

Ancak bunun bedelini eski eşe döndüğü iddiasıyla babasından kalan maaşı kesilerek ödedi. Yalçın Menteş ve eşi Birhan Gülkaya Millet Gazetesi'nden Başak Çokan'a konuştu.

İşte o röportaj...

YALÇIN MENTEŞ: VEBALIYMIŞIM GİBİ HERKES BENDEN KAÇTI

Neler yapıyorsunuz?

Bostancı Romatem Fizik Tedavi Merkezi'nde rahat yürüyebilmem için haftada 3 gün terapim var. Proteze alıştım, çok memnunum. O bakımdan şanslı görüyorum kendimi.

Geçmiş hayatınız gözünüzün önüne film şeridi gibi geldiğinde en çok hangi sahnesi sizi üzüyor?

Geçmişte yaşadıklarım arasında içimi sızlatan burkan pek bir şey olmadı. Asıl şimdilerde insanların vefasızlığına üzülüyorum ve kahroluyorum. Ben ailem bile bilmezken sırf gençlere örnek olsun diye çıkıp alkolik olduğumu söyledim. Eskiden alkol alırken etrafımda 500 kişi varken alkolü bırakınca 200'e düştü. Hastaneye yattım, 200 kişi varken etrafımda ameliyattan sonra 5 kişiye düştü. O da bizim camiamızdan değil. Herkes sanki vebalıymışım gibi kaçtı benden. Hiç ünlü arkadaşım yok. İşte asıl bu durum beni perişan ediyor. İnsanların bu kadar küçülmelerine şaşkınım.

Neden bunları yaşadım diyor musunuz?

Çok hızlıydım Başakcığım. Bir yanda alkol, diğer taraftan para şöhret… Etrafımda çok insan vardı. Ama o kadar hızlıydım ki Allah frene bastırdı. "Bir dur bakalım bir yavaşla" dedi ve bunları yaşadım. Yine çok şükür daha beterini de yaşayabilirdim.

Evde projeler yazdığınızı duydum?

Evet 4 tane proje yazdım. Bunlardan bir tanesi banko bir iş. Yarışma programı eminim Türkiye'de büyük ses getirecek. Kimseden bir beklentim yok. Sadece yapımcılar yazdığım bu projeleri görseler bana yeter...

Yalçın Bey siz neler söyleyeceksiniz Birhan Hanım'ın bu anlattıklarından sonra...

Öncelikle Birhan benim yüzümden haksızlığa uğradığı için acı çekiyorum. Bizim maddi hiçbir gelirimiz yok. Benim zamanında çalıştıklarımdan kalan birikimlerim vardı, onları yiyoruz. Ve zamanında oturduğum bu evi aldım. Ameliyat sırasında da yazlığım vardı onu sattım. Oradan ihtiyaçlarımızı karşıladık. Ama Birhan'ın babasından gelen paraya benim için değil kendisi için ihtiyacı var.

Eski eşinize bir notunuz var mı?

Eski eşimin bana yaptıklarını ben asla ödeyemem. Bu yüzden benim için çok kıymetli. Allah herkesin başına Birhan gibi bir eş, anne, dost, evlat versin. Ve Birhan'ın bu insanlığı diğer kadınlara da örnek olsun.

BİRHAN GÜLKAYA: YALÇIN BENİ ÇOK ALDATTI, İNCİTTİ, YİNE DE ONA SIRTIMI DÖNEMEDİM

Yalçın Bey'i hızlı yaşadığı dönemde uyarıyor muydunuz?

O yüzden çok kavgalarımız vardı. Ben sürekli ona alkolü bırakmasını söylüyordum bu kez de bana "Her geldiğimde bunun konusunu mu yapacaksın" diyordu. Ve sonunda da gördüğünüz gibi böyle patlak verdi. Ama çok şükür toparlıyor kendisini.

Zamanınız nasıl geçiyor?

Yalçın'ın 12'ye kadar bir bakımı oluyor. Yataktan kalkması, kahvaltısı, protezin takılması. Sonra bilgisayarda internette takılıyor, proje hazırlıyor. Şu anda yardımcısı yok. Olursa Romatem Fizik Tedavi Merkezi'ne fizyoterapiye gidiyor.

Yalçın Bey'in iyi niyetli bir insan olduğunu düşünüyorum ve bazı şeyleri isteyerek yaptığını düşünmüyorum.

Geçmişte Yalçın Bey'in alkol alması mı yoksa aldatması mı çok canınızı yakıyordu?

Kayıtsız şartsız aldatması. O kadar canımı acıtıyordu ki, oğlum çok küçüktü onu babasız bırakmamak için içime atıyordum.

Çok affettiniz mi?

Çok fazla, sayısını hatırlamıyorum bile.

Peki siz kendinizi nasıl terapi ettiniz?

Bunca şeyi sanırım hep içinizde biriktirdiniz… 24 yıl boyunca oğlumun sağlıklı bir birey olması için babasız kalmaması için hep içime attım. Ve orada biriktirdim. Ve belki Yalçın düzelir diye bekledim. Ama Yalçın'ın da o zamanlar pek düzelmeye niyeti yoktu. Daha da kötüye gidiyordu. Oğlum liseye başladı "Anne artık siz boşanın yazık sana" dedi. Çünkü anne baba sürekli kavga ediyor ve baba kör kütük sarhoş evin içinde. Böyle bir olaydan sonra boşanmaya karar verdik.

Oğlunuzun eski eşinize destek vermek istediğinizi öğrendiğinizde tepkisi ne oldu?

Babasına çok düşkün. "Anne babamın yanında olmak zorundayız" dedi.

Yalçın Bey oğluyla sağlıklı bir diyalog yakalayabildi mi?

Yok maalesef yakalayamadılar. Ama çok şükür şimdi daha iyiler. İster istemez zaman zaman eski konular açıldığında babasının eski halleri geliyor oğlumun gözünün önüne; o da haliyle babasına patlıyor. "Baba sen kendi kendini bu hale getirdin. Alkol ve sigarayı keyif için içmedin ki her şeyi abartılı yaşadın baba" diyerek tepki gösteriyor.

Bir de sizden dinleyelim Birhan Hanım. Yalçın Menteş'e ne oldu da içki batağına saplandı?

Aslında ilk bu mesleğe başladığında arada bir içiyordu. Sonra bazı yıkıntılar yaşadı. Önce zirveye çıktı, ardından işsiz kaldı. Hem de 4-5 yıl! O dönem işte alkolün dozajı aştı. Uyarıyordum gidişattan memnun değildim. "Seni terk ederim" diyordum. Ama pek ciddiye almıyordu çünkü ona olan sevgimden emindi ve bırakıp gidemeyeceğimi biliyordu. Rahattı, zaten kolay da boşanmadık biz.

Nasıl yani istemedi mi?

Hayır istemedi. Hem çapkınlık yapıyordu hem de boşanmamı istemiyordu. Kaç kez dava açtım en son artık "Yalçın yeter artık lütfen" dedim sabaha kadar konuştuk. Ben ısrar edince "Bu yaştan sonra madem bu kadar çok istiyorsun boşanmak ne halin varsa gör. Boşan da gör bak nasıl sürünüyorsun" dedi. Ama boşandıktan sonra da elini üzerimizden hiç çekmedi.

Bu arada eski eşinizle karı koca ilişkiniz yok sanırım. Artık bir dostluk görüyorum burada. Babanızdan aldığınız maaşınızın kesildiğini öğrendim doğru mu bu?

Ben eski eşime karısı olarak dönmedim. Ben bacağı kesilmiş bir insana destek olmak adına geldim. Biz karı koca gibi yaşamıyoruz ki. Ama bizi birisi şikayet etmiş. Memurlar evimize geldi. Ve babamdan aldığım parayı kestiler. Maddi manevi olarak zor günler geçiriyor onu sokağa mı atmalıydım? Şimdi davamız devam ediyor. Oradan olumsuz bir şey gelirse ben insan hakları mahkemesine başvuracağım. Yalçın sabahları tek başına yatağından doğrulamıyor. Tek başında hiçbir şey yapamıyor.

Birhan Hanım siz eski eşinizle birlikte mi ögrendiniz hastalığı. Neler hissettiniz o anda?

Yalçın ile boşanmış olsak da dostluğumuz bakiydi. Birbirimizin en zor zamanlarında bir arada oluyorduk. Yalçın'ın o dönem ayağında bir yara çıktı ve hastaneye gittik. Bir hafta içinde kangrene çevirdi. Ve bir hafta içinde kesildi bacağı. Oğlumla birlikte 2 ay boyunca yanındaydık.

Sizi ne tüketti de ayrılık kararı aldınız?

Biz ayrılırken çok kavgalı ayrıldık. Alkol ve çapkınlık yüzünden 24-25 yıl çok çekmiştim. Artık canıma tak etti, "Ben gidiyorum" dedim. Oğlumu da aldım ve gittim. 3 yıl ayrı yaşadık. Bundan önce beyninde bir pıhtı oluştu ben o zaman da gelip baktım ona. Bu büyük olaydan sonra da çok üzüldüm. O gerideki kinim, nefretim silindi; unuttum gitti. O artık benim için bir can ve çocuğumun babası ayrıca eskimeyen bir dosttu. Çok kin ve nefretle ayrıldığım. Ayağıma bile kapansa onu affetmeyeceğim ve asla bir araya gelmeyeceğim diyordum. Ama büyük konuştum, vicdanım devreye girdi; ne olursa olsun 25 yılımız geçti. Kendimi mecbur hissettim onun yanında olmaya. (Kaynak: Millet Gazetesi)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yalçın Menteş Başak Çokan Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (30)

Adınızı Yazın:

Allah herkese böyle bir erkek değil ama böyle iyi böyle fedakar bir (Kadın) dost , arkadaş nasip etsin.

54
0
yanıtYanıtla
Mustafa kemal Çetin:

İnsanlar''Ne oldum değil, ne olacağım''diye düşünmelidir. Bunlar hayattan kesitler, hepimize birerörnektir.

43
0
yanıtYanıtla
Bir tavsiyemobilWeb@haberler.com:

İyi gün dostu değil, kötü gün dostu ile karşılaştırsın Rabbim. Para makam ün hepsi boş. Allah sahip olduklarımızın değerini kaybettirmeden idrak etmemizi nasip etsin. Hatalarından bedelini ağır ödeyerek ders almışa benziyor. Gaflet uykusunda olanlara ibret olsun. Allah günahlarını affetsin. Destek olanlardan da razı olsun.

28
2
yanıtYanıtla
gulmobilWeb@haberler.com:

Turk kadini iste bu.vallah erkeler olsa yapmazlar .

28
1
yanıtYanıtla
KARADENİZLİ:

BENİM BÖYLE BİR KARIM OLSAYDI ŞEREFİNE GÜNDE BİR DAKİKALIK SAYGI DURUŞU YAPARDIM.

25
0
yanıtYanıtla
Tahir BİNGÖL:

Vefa ve merhamet . . . insan olma onuru daima bizlerle olsun.

23
0
yanıtYanıtla
MALATYALI:

EEE DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAH! BUGÜNLERİ DE DÜŞÜNECEKTİ. . .

15
4
yanıtYanıtla
Yılmaz beşolukmobilWeb@haberler.com:

bende çok uzun süre alkol kullandım 16 yaşımda başladım 37 yaşımda bıraktım şimdi o günlere lanet olsun diyorum yalçın Menteşe Allah acil şifa versin

12
0
yanıtYanıtla
ADEN:

(. . . . Birhan gibi bir eş, anne, dost, evlat versin. Ve Birhan''ın bu insanlığı diğer kadınlara da örnek olsun. . . . ) Oldu karını aldat çocuğunun rızkını içkiye ver, sonra kadınlara örnek olsun de. Ne güzel bir hayatmış.

8
4
yanıtYanıtla
h.evrendurmazmobilWeb@haberler.com:

Kadın vefaliymiş

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title