Haberler

Gülben Ergen, Semazen Oldu

Güncelleme:

Gülben Ergen Ahmet Özhan ile birlikte ilahi okudu. Semazen olan Gülben Ergen fotoğrafı takipçileriyle paylaştı.

Gülben Ergen geçtiğimiz günlerde Ahmet Özhan'ın ricası ile birlikte ilahi okuduklarını sosyal medya hesabından duyurmuştu.

SEMAZEN OLDU

Dün yeni bir fotoğraf paylaşan Gülben Ergen'in sema yaptığı görüntü tartışmaya yol açtı.

"KADINLAR DA SEMA EDEBİLİR"

Gülben Ergen'e Galata, Yenikapı ve Bahariye Mevlevihane'sinde 18 yılı aşkın süredir semazen olarak görev yapan, yurt içi ve yurtdışında Mevlevi ayinleri düzenleyen sufi yazar Emre Yıldırım, daha önce verdiği bir röportaj hatırlatıldı.

"Kadın semazen olur mu?" sorusuna cevap veren Yıldırım, "Mevlevi usulünde kadınlardan semazen olmaz, sema edemezler, Mevlevi olamazlar diye bir husus yoktur" diyor. Devamında da şu ifadeleri kullanıyor:

"ERKEK ÖNÜNDE SEMA HARAMDIR"

"Kadınlar Mevlevi de olur, semazen de olur. Ancak, kadınlar sadece kendi aralarında kurdukları meclislerde sema edebilirler. Erkek önünde bunu yapmaya kalkarlarsa bu Mevleviliğe uygun olmadığı gibi, İslam hukukuna göre de haramdır. Haramın ibadeti olmaz.

"BUNUN ADI SEMA DEĞİL RAKS ETMEK"

Erkek önünde bir kadın dönmeye kalkarsa bunun adı sema etmek değil, çalınan musiki ne olursa olsun raks etmek olur."

"EN KIYMETLİ DÜETİM"

Ergen, duygularını da sosyal medya hesabından şu şekilde ifade etti: "Benim kıymetli dostum Ahmet Özhan'ın ricası başımın, kalbimin üzerinde yer aldı. Birlikte ilk kez bir ilahi okuduk... Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum müzik ve hayat arşivimin en kıymetli düeti oldu..." (Ensonhaber.com)

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Emre Yıldırım Gülben Ergen Ahmet Özhan Galata Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

YaniMobil-IOS:

Bunlar iyice kafayı yedi neyin reklamıdır neyin bukadar gündemidir

19
0
yanıtYanıtla
saygi lutfen:

Bu sekilde sema olmaz . . . bende Mevlana''nin kitaplarini okurum. . . . Mevlana islami iyi bir sekilde anlamamizi saglayan yegane Din Alimlerimizden biridir. . ogretileri bir cok Japonu Turkiye ye getirir. Konya da Mevlana Turbesini en cok ziyaret edenlerin sayisini Japonlar olusturuyor. . .

19
0
yanıtYanıtla
olmadı:

bu yaştan sonra napıcagını sasırdı bu kadın.

5
0
yanıtYanıtla
BEN ZİHNİYETE BAKARIM:

Devir artık dindarmış gibi görünme devri. Rüzgar ne yönden eserse.

3
1
yanıtYanıtla
TELLE:

Gülben ergenin günahını almak istemiyorum ama bu kadının yaptıkları bana şahsen yapmacık geliyor. Belki de bu yaptıkları çok samimidir bilemem.

3
0
yanıtYanıtla
XXXX:

REKLAM OLSUN DA NASIL OLURSA OLSUN . . .

2
0
yanıtYanıtla
arzu:

20 sene öncede her yerini açıyordu iyi doğru yolu bulmuş.

1
1
yanıtYanıtla
tarık:

kadından semazen olmaz

1
0
yanıtYanıtla
misafir:

bence gülben bir doktora görünsün nedenmi kadindan Semazen olmazda ondan . ne yaptigini bilmiyor

1
0
yanıtYanıtla
pr.:

klip için bari başını örtseydin. nasıl bir görüntüdür. .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title