Haberler

Gülben Ergen: "Okul Öncesi Eğitim Bir İhtiyaç ve Gereklilik"

5. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi’nde konuşan Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin kurucusu sanatçı Gülben Ergen, 5 yılda 32 anaokulu yaptıklarını belirterek, okul öncesi eğitimin bir ihtiyaç ve gereklilik olduğunu vurguladı.

5. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi'nde konuşan Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin kurucusu sanatçı Gülben Ergen, 5 yılda 32 anaokulu yaptıklarını belirterek, okul öncesi eğitimin bir ihtiyaç ve gereklilik olduğunu vurguladı. Ergen'e çalışmalarından dolayı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından teşekkür plaketi verildi.

Gelecek Eğitimde Derneği'nin organize ettiği, Milli Eğitim Bakanlığı, ÖZKUR-BİR ve İhlas Koleji'nin desteklediği 5. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

"Okul Öncesi Eğitim Zirvesi"ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ÖZKUR-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, sanatçı Gülben Ergen, TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Ziya Selçuk, şair Hayati İnanç ile eğitim dünyasından pek çok öğretmen ve eğitmen adayı katıldı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin kurucusu sanatçı Gülben Ergen, programda yaptığı konuşmada kurucusu olduğu derneğin çalışmalarını anlatarak, okul öncesi eğitimin önemine değindi.

Gülben Ergen, "26 yıldır yaptığım mesleğimde sahneye çıkmak, şarkı söylemek, klip çekmek, televizyon dizileri, popüler kültürün mesleğime getirdiği her olumlu geri dönüşümü Çocuklar Gülsün Diye için tabiri caizse çatır çatır harcamaktan çok büyük zevk duyuyorum" dedi.

"5 SENEDE 32 ANAOKULU AÇTIK"

Okul öncesi eğitimin önemini anne olduktan sonra daha iyi anladığını ifade eden ünlü sanatçı,"Kendimi bildim bileli sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili çalışmaya hep meraklıydım. Ne zaman ki Çocuklar Gülsün Diye bir kampanya olarak yola çıktı sonra da dernekleşti okul öncesi eğitim için ve ülkemizin dört bir yanında bugüne kadar 5 senede 32 tane anaokulunu açıp Milli Eğitim Bakanlığı'na anaokullarımızı teslim ettik" şeklinde konuştu.

Gülben Ergen'in "Ben konuşmayı bitirdikten sonra bir SMS atarsınız" demesi salonda bulunan konukları güldürdü.

Gülben Ergen sözlerini şöyle sürdürdü: "İyi olur çünkü Çocuklar Gülsün Diye Derneği hiçbir büyük bağışla olmadı. SMS'lerinizle, ufak ufak harçlıkların yollanmasıyla, 'ben anaokuluna gitmedim' diyen bizim emeklilerimizin 5, 10 lirasıyla, o kadar küçük paralardan bir anaokulunun yapımını çıkartıyoruz ki bu yüzden bu duygusal bağımlılık ve bağlılık gerçekten çok etkileyici. Bu anaokullar sanki hepimizin anaokulu. En son Artvi'nden geldik, önümüzdeki hafta 33.. anaokulumuzu açmaya İzmir'e gideceğiz."

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİM BİR İHTİYAÇ VE GEREKLİLİK"

Okul öncesi eğitimin çocuklardaki gelişimine vurgu yapan Ergen, "Okul öncesi eğitim o kadar çocukların ruhsal ve bedensel gelişimleri için kendi yemeklerini kendi yemeleri için, sorumluluk almaları için, ilkokuldan önce hayata bireysel olarak hazırlanıp tutunabilmeleri için, anne babalarıyla ilişkilerini düzenleyebilmeleri, kendi ayakları üzerinde durabildiklerini görmeleri için eğitimin o kadar önemli bir başlangıcı ki okul öncesi eğitime sadece çalışan annelerin çocukları mecburmuş da gidermiş gibi eskiden böyle bir inanış vardı. Artık öyle değil, bu bir ihtiyaç ve gereklilik" dedi.

BAKAN AVCI'DAN GÜLBEN ERGEN'E TEŞEKKÜR PLAKETİ

Gülben Ergen ülkenin her yerinde anne ve babaların çocuklarını artık gönül rahatlığıyla anaokullarına gönderdiklerini belirterek, çocuk istismarının arttığı bir dönemde öğretmenlere büyük görev düştüğünü belirtti.

Ergen, "Çocuklarımız önce Allah'a sonra öğretmenlerimize emanet. Okul öncesi eğitimde öğretmen çok önemli" dedi.

Konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Gülben Ergen'e eğitime verdiği destekten dolayı plaket takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gülben Ergen İhlas Koleji Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title