Haberler

Gülbasan'dan Yoksullukla Mücadele Projesi Açıklaması

Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan, Elazığ Valiliği tarafından başlatılan yoksullukla mücadele projesi kapsamında kentte iki yıl içerisinde yoksulluğun tarih olacağını söyledi.

Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan, Elazığ Valiliği tarafından başlatılan yoksullukla mücadele projesi kapsamında kentte iki yıl içerisinde yoksulluğun tarih olacağını söyledi.

Dernek binasında basın açıklaması yapan Gülbasan, Elazığ Valiliği tarafından başlatılan yoksullukla mücadele projesi hakkında bilgiler verdi. Derneğe üye muhtarların da katıldığı basın toplantısında yoksullukla mücadelede çizilen yol haritasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gülbasan, Suriyelilerin de aralarında bulunduğu yoksul ailelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında muhtarlara da önemli görevler düştüğünü kaydetti.

"GÖNÜLLÜ EKİBİ MART AYINDA SAHADA OLACAK"

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak ile önceki akşam konuyla ilgili 6 saat süren bir toplantı yaptıklarını anımsatan Gülbasan, aralarında muhtarlar, cami imam ve müezzinleri ile edebiyat öğretmenlerinin yer alacağı gönüllü ekibinin projenin hayata geçirileceği mart ayında sahada olacağını dile getirdi. Gülbasan şöyle konuştu:

"Elazığ Valiliğimiz tarafından yoksullukla mücadele kapsamında hazırladığı Yoksullukla Mücadele Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldık. Toplantıda projenin tüm detayları bizlerle paylaşıldı. Yaklaşık bir yıldır devam eden alt yapı çalışmaları Mart ayında tamamlanacak ve proje hayata geçecek. Projede bin kişilik gönüllü ekibin içerisinde muhtarlar, edebiyat öğretmenleri ve camilerin imam ve müezzinleri yer alacak. Muhtarlar burada hem gözlemci hem de danışman olacak."

"BİN KİŞİLİK GÖNÜLLÜ EKİBİYLE YOKSULLUK TARİH OLACAK"

Proje kapsamında bin kişinin görev alacağının altını çizen Gülbasan, yapılacak çalışmalarla iki yıl içerisinde Suriyelilerin de aralarında bulunduğu yoksul ailelerin yaşam şartlarının iyileşeceğini, Elazığ'da yoksulluğun tarih olacağını dile getirdi. Gülbasan, "Projede bin kişilik bir gönüllü ordusu olacak. Her ailenin bir danışmanı olacak. Bu danışmanlar içerisinde muhtarlar da olacak. Muhtarlar hem gözlemci olacak hem yardımların ulaşmasında yol gösterici olacak hem de daha önce fakir olup da kapısı çalınmayanların tespitinde görevli olacak. Çok büyük katılımlı bir proje olacak. Ben valimizle yapılan toplantıda projeyi gördüğümde hayrete düştüm. Yoksullara müjde niteliğinde bir çalışma. İki yıl içerisinde fakirlik ciddi oranda düşecek ve tarih olacak ben öyle düşünüyorum" dedi.

"KOORDİNASYON MERKEZİYLE PROJE TEK YERDEN YÖNETİLECEK"

Şu anda 75 kişilik bir ekibin bu konuda çalışma yaptığını belirten Gülbasan, "75 sosyal danışman şu an o projeyle ilgileniyor. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde de konuyla ilgili bir koordinasyon merkezi oluşturulacak ve yardımlar orada toplanarak tespit edilen yerlere dağıtılacak. Artık muhtarlara dilekçe verme dönemi sona erecek. Yoksul olan aileler kendileri yardım istemeyecek. Kurulan komisyon bu kişilerin tespitini yaparak ihtiyaçlarını belirleyecek. Şu an tüm evlerde eksik ne varsa hepsinin tespiti yapılıyor. Mart ayında proje başladığında yardımlar da dağıtılmaya başlanacak" diye konuştu.

Gülbasan, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak'ın projeyle ilgili detayları önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağını sözlerine ekledi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Elazığ Valiliği Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title