Haberler

Gül: Yolsuzluk Varsa Üzerine Gidilmeli

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Gül, "Yolsuzlukla ilgili ne olursa sonuna kadar üzerine gidilmeli. Kim olursa olsun, herkes için geçerli." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Habertürk TV'de Erhan Çelik'in yönetiminde gazeteciler Fehmi Koru ve Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Gül yolsuzluk operaasyonlarıyla ilgili, "Yolsuzlukla ilgili herhangi bir iddia olursa bunun sonuna kadar üzerine gidilmeli, ne gerekiyorsa yapılmalı. Kim olursa olsun, herkes için geçerli." dedi.

"YOLSUZLUK VARSA ORTAYA ÇIKARMAK GEREKİR"

Vicdanları rahatlatacak bir süreçle, yolsuzluk varsa ortaya çıkarmak, yoksa insanları ikna etmek gerekir. Yolsuzlukların önlenebilmesi için kuralların çok iyi konuşulması gerekir. Kuralla iyi değilse herkesi yolsuzluk yapmaya azmettirir. Ne dindarlık, ne vatanseverlik, ne solculuk, ne başka bir şey engel olabilir. Kurallar engel olur. Yolsuzlukla mücadele konusunda bir şeffaflık getirildi, eskiye göre iyi şeyler yapıldı. Ama bunların yeterli olmadığı kanaatindeyim. Sayıştay'ın önemi her zaman ortaya çıkıyor burada. Sayıştay Kanunu ile ilgili benim de çağrılarım oldu.

Yolsuzlukla ilgili herhangi bir iddia olursa bunun sonuna kadar üzerine gidilmeli, ne gerekiyorsa yapılmalı. Kim olursa olsun, herkes için geçerli.

"SAVCININ BİLDİRİ DAĞITMASI DOĞRU DEĞİL"

Bunların sonuna kadar üzerine gidilmeli, mahkemeler karar vermeli. Burada da hukuk prosedürleri aksamamalı. Eğer burada başka bir nedenle bunların yapıldığı düşünülürse kamuoyunda etki azalır. Ben savcının açıklama yapması, bildiri dağıtması doğru değil.

Hiçbir şeyin üstü örtülemez. Bugün olmasa yarın ortaya çıkar. Mahkemenin ve savcıların görevi titiz bir şekilde bunları kuralları çerçevesinde ortaya çıkarmaktır.

"YANLIŞI OLAN KORKAR"

Böyle bir korku düzeni olamaz. Yanlışı olan korkar. Yanlışı olmayanın korkmaması gerekir. Ama düşünün ki bazen büyük yatırımcılar var. Eğer kurallarına uygun olmayan bir şekilde suç atılırsa, birden bire herkesin itibarını da yok edersiniz. Bu yüzden soruşturmalar kanun içerisinde, bağımsız yapılırsa o zaman doğru bir neticeye ulaşır.

Soruşturma safhası gizli olmaldır. Ben bunu askerlerle ilgili olaylarda da söyledim. Bunlara herkes dikkat etmeli.

Ama tekrar söylüyorum. Yolsuzlukların eğer üstü kapatılırsa, bunlar o kadar konuşulur ki; toplumu çürütür.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Gül Erhan Çelik Fehmi Koru Habertürk Güncel - Operasyon Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

AK GENÇLİKalihunkar-dogan@outlook.com:

ALLAHIM ÖMRÜMDEN AL TAYYİBİN ÖMRÜNE VER. AMİN..

2
42
yanıtYanıtla
AYHAN BEYHANBEYHAN@yahoo.com:

Nooldu A.K. partili genclik kolu...olmayacak duaya amin deyip aldiginiz olumsuz cevap tiklamalariyla ezilmissiniz:))...Ayakkabi kutusu partisi...:)

yanıt0
yanıt0
FUNNYgalipsev@hotmail.com:

Emniyette Polis, Adliyede Savcı, Mevzuatta Kanun bırakmadılar. Pek yakında bir de AF çıkartırlar....! Bu da yetmez bir de yeni suçlar icat edip, SUÇLU ararlar..! Ucu kime dokunursa dokusun.. KENDİLERİNE DOKUNMASIN da..! LAF.!

37
0
yanıtYanıtla
KADiR iNANMAZotoyarterten@yahoo.com:

Kötü polis Tayip, İyi polis Abdulah . Ama kökeniniz aynı sizin. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim demiş atalarımız....Eski kankiler demişler...Size artık kim inanır?Kadir inanır:)))...Kral çıplak...

30
0
yanıtYanıtla
REFfff@hotmail.com:

Ülkenin Cumhur başkanı olarak geleni imzalamanın dışında hakimler savcılar emniyet mensuplarının neden görev yerleri değiştirildi onu bize bi izah eden.

27
0
yanıtYanıtla
zaferz.destek@gmail.com:

Kayıp trilyon davasında Sayın Gül affetmişti. Birisi yolsuzluktan ceza alırsa korkmasın

25
1
yanıtYanıtla
TÜRKnkarabiyikn@mynet.com:

ORTAYA ÇIKAN BU KADAR AÇIK VE CİDDİ DELİLLERDEN SONRA ŞİMDİ TOPLUMDA GAZ ALMA DEDİĞİMİZ ROL OYNANIYOR.YOLSUZLUK VARSA HESAP SORULURMUŞ,HEMDE SAVCILARIN TALİMATLARI YERİNE GETİRİLMEDİĞİ,AÇIKCA TEHDİT EDİLDİĞİ,GÖREVİNİ YAPAN YÜKSEK YARGI BİLE AÇIK AÇIK TEHDİT EDİLİRKEN,ANAYASA AYKIRI OLARAK GENELGELER YAYINLANIRKEN,TAMAMEN YASALARA UYGUN GÖREV YAPIP BİZE HABER VERMEDİLER SUÇ İŞLEMEDİLER DİYE EM.MÜDÜRLERİ GÖREVDEN ALINIRKEN HİÇ ORTALIKDA GÖRÜNMEYEN TEK KELİME ETMEYEN SN,CUMHURBAŞKANI SAVCI BİLDİRİ DAĞITTI DİYOR.BU KADAR OLAYDAN SONRA,ERZİNCA SAVCISININ,DENİZ FENERİ SAVCILARININ BAŞINAD GELENLER KENDİ BAŞINA DA GELMESİN DİYE KONUYU KAMU OYUNA DAĞITMAK İÇİN OLMASIN

21
0
yanıtYanıtla
ENGOSengos@hotmail.fr:

bende seingibi kayseriliyim seni severim ama bu yolsuzlk ve hirzizligin uzerine gitmedin senin gibi akilli bir adam nasil bunlari goremez hayret!!!!! ama canin sagolsun sanada hak veriyorum ???

17
4
yanıtYanıtla
Arafat Tandefaultx@trashmail.net:

Siz hangi Hukuktan bahsediyorsunuz sayin Cumhurbaskani? Cemaatin hukuğundan mi, Yolsuzlarin hukuğundan mi, yoksa daha nice hukuklar varda bizim mi haberimiz yok? 12 senedir bu Devleti yöneten Hukuksuz Hükümet birden Hukuk arar oldu, insallah daha beter olur ve yaptiklarini bulur.

20
1
yanıtYanıtla
Deniz Fenerinin Arkadaşımaviadalet@hotmail.co:

Balıkesirdeki,Tarım Desteklemelerindeki yolsuzluk,2011de ki MAVİ VURGUN operasyonu ile iddialar yüzde yüz doğrulandı.CUMHURBAŞKANI beni duysun.MAVİ VURGUNda gerekenler yapılmadı,sonuna kadar gidilmedi.Yolsuzluk şeffaf olduğu gibi,gereğinin yapılmamasıda çok şeffaf oldu.Kurallar engel olamadı.Çünkü Ak Partinizin başka kuralları var.Mavi VURGUN Savcısının,incelemeler devam ederken Çocuk Savcısı yapılması doğrumu?DENİZ FENERİ akıbeti gibi yapılmak isteniyor.Bu vurgunun üstü örtülemez.Korkum yok.Yanlış yapanın korkuları olur.MAVİ VURGUNun çıktıları neler biliyormusunuz?3 katrilyonlar seviyesinde devlet soygunu,Balıkesirin köyüne kurulan süt pastörize fabrikası ayrıca birbirleri ile bağlantılı 3 çete örgütü çökertildi.İYİKİ İLAHİ ADALET HESAP SORACAK.

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title