Haberler

Gül'ün "Kayıp Trilyon" İfadesi: Mali Sorumluluğum Yoktu

Güncelleme:

Refah Partisi dönemine ait 'Kayıp Trilyon' davasında ifade veren 11. Cumhurbaşkanı Gül, "Partinin yurt dışı işlerinden sorumluydum. Mali sorumluluğum yoktu." dedi.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Refah Partisi dönemine ait "Kayıp Trilyon" davası kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda önceki gün ifade verdi. Gül'ün, o dönemde partinin yurtdışı işlerinden sorumlu olduğunu ve parti kararı gereğince mali işlerde imza yetkisinin bulunmadığını söylediği öğrenildi.

BAŞSAVCIYA İFADE VERDİ

Gül, Ankara Adliyesi'ne mesai bitiminden sonra "Protokol" bölümünden giriş yaptı. Avukatı Ömer Küçüközcan ile birlikte Basın Suçları Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili Zeki Bayrak'a ifade verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ifadesinde özetle şunları söyledi:

"SORUMLULUĞUM VE İMZA YETKİM YOKTU"

"Ben o tarihte Refah Partisi MKYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyordum. Partinin yurtdışı ilişkilerinden sorumluydum. Dolayısıyla parti kararı gereğince mali işlerde sorumluluğum ve imza yetkim yoktu. Konuya ilişkin bilgi ve görgüm yoktur.

"TÜM ARKADAŞLARIM BERAAT ETMİŞTİ"

Ayrıca emsal nitelikte tüm genel başkan yardımcılığı görevini yürüten arkadaşlarım yargılamada beraat etmişler, bu karar Yargıtay'da kesinleşmiştir. Yine Hazine tarafından Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan alacak davası, bu sebeplerden dolayı yerinde görülmeyerek ret kararı verilmiştir. Ceza ve hukuk mahkemelerinde yaptırılan bilirkişi incelemelerinde de sahteliği öne sürülen belgelerde ben dahil, beraat eden arkadaşlarımızın imzaları bulunmamıştır."

KENDİSİ TALEP ETMİŞTİ

Gül, görev süresinin bitmesini takiben Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı dokunulmazlıkları nedeniyle işlem görmeyen hakkındaki davanın sonuçlandırılması için gerekli muamelenin yapılmasını istemişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Gül Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

123:

dikkat ediyorum da dinle yönetime gelenler nedense daha çok yoksulluk ve yolsuzluklarla gündeme geliyor aklım almıyor acaba inananlar maddiyata daha çok mu tapıyor. . . . . ?

14
2
yanıtYanıtla
yazılar olsun:

Bosna müslümanlarının cihat parasıydı onlar. Adı üstünde kayıp oldu. Gül yemediyse bile bu partiden birileri iç etti.

11
1
yanıtYanıtla
yırtık ayakkabılı şehit babasını unutmay:

konu kapandı, çalan olduysa herzamanki gibi çalanın yanına kar kaldı. . ermenekteki kömür ocağındaki şehit babasını yırtık ayakkabıları görünce bu devlette çalanın yanına kar kaldığına yemin edebilirim. . bende boşuna hayırlı evlat yetiştirmeye uğraşıyordum. . vaz geçtim. . çocuklarımın siyasetçi olmasına çalışacağım, nasılsa bir yolunu bulup karun gibi olurlar

11
1
yanıtYanıtla
Bir soru:

Topkapı sarayındaki tarihi eşyaları karısının isteği ile kendi evine götüren biri sizce bu parayı çalmış olabilir mi :)

6
1
yanıtYanıtla
recep:

EY yeni tüeke çaldım gül gibi bilal gibi zara enişte gibi büyük çal ağa paşa ol şahne gariban utanmadan gidip simit ve baklava çalıyor garban ceza evi hakediyor

1
0
yanıtYanıtla
Ufak hesap:

Enflasyon hesabı ile yaklaşık 100 milyon dolar yapıyor. Bugükü malı götürme tarifesine göre fazla para değil. unutun gitsin

1
0
yanıtYanıtla
periMobil-ANDROID:

insan olunda bu ülkede iş yapan insanlara çamur atmayın kılıçtaroglunun ssk batağı nedense kimseyi baglamıyo ülke ilk defa böyle ayağa kalkmış sizin anlattığımız zırvalara bakın yazık sizebe .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title