Haberler

Gül, Türkmenistan'da At Bayramı Kutlamalarına Katıldı

Türkmenistan Devlet Başkanı Kurbankulu Verdimuhammedov’un davetlisi olarak ülkeye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, At Bayramı kutlamalarına katıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Kurbankulu Verdimuhammedov'un davetlisi olarak ülkeye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, At Bayramı kutlamalarına katıldı.

Aşkabat'ta düzenlenen etkinlikte, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra, Türkmenistan Devlet Başkanı Kurbankulu Verdimuhammedov ve Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov da yer aldı. Halk oyunları gösterisiyle başlayan gösteri sonrası ünlü sanatçı Zara söylediği şarkı ile konuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Halk oyunları gösterisi ve ünlü sanatçıların şarkıları sonrası hipodromda başlayan etkinliklerde Türkmen atçılar yaptıkları gösteri ile izleyenleri büyüledi. Atçılar izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlanırken yetiştiricisinin talimatlarıyla şaha kalkıp dans eden bir at ilgi odağı oldu. Gösterilerin ardından başlayan yarışlarda Türkiye, Tataristan ve Türkmenistan adına koşular düzenlendi. Toplamda 7 adet yapılan koşulardan birinde 'Anadolu Rüzgarı' isimli atın Türk jokeyi Onur Atmaca birinci oldu. Yarışlar sonrası ödül töreninde birinci olan jokeylere otomobil hediye edilirken, diğer derece alanlara da 10 ila 50 bin dolar arasında para ödülü verildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, törenin ardından Verdimuhammedov'un verdiği öğle yemeğine katıldı ve Türkmenistan Devlet Başkanı ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Türkmenistan ziyareti kapsamında dün ülkeye gelen Gül'ün heyetinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve gazetecilerden oluşan bir heyet de eşlik ediyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül'ün akşam saatlerinde yurda dönmesi bekleniyor. - AŞKABAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rüstem Minnihanov Türkmenistan Abdullah Gül Tataristan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title